Kooste vihapuheesta perussuomalaisia kohtaan

Olen vakaasti sitä mieltä, että puolueemme vastustajat ovat mitä suvaitsemattomampia. En puhu vastustajista sattumalta, sillä viime vuosien vaalien yhteydessä on julistettu, että kokoomusta, demareita, vihreitä jne. äänestävät paitsi kannattavat omiaan, ennen kaikkea vastustavat perussuomalaisia. Ääni kokoomukselle, demareille, vihreille jne. on paitsi ääni ko. puolueille, ennen kaikkea ääni perussuomalaisia vastaan ja pois meiltä.

Mitä suvaitsemattomuuteen tulee, olen yrittänyt hahmotella puolueemme vastustajien järjenjuoksua ja tullut siihen tulokseen, ettei suvaitsevaisuus sanan siinä merkityksessä, miten se monikulttuurin ja tasa-arvon juhlapuheissa esitetään, tähän henkilökuvaan sisälly. Ei varsinkaan yhtä elimellisesti kuin sävyltään aggressiivinen loanheitto, johon kuuluu myös muun yleisön agitointi mukaan.

Asennetta meitä kohtaan perustellaan sillä, että koska juuri me olemme suvaitsemattomia mm. sosiaaliturvan väärinkäyttäjiä, väkivalta- ja seksuaalirikollisia sekä maanpettureita kohtaan, emme itsekään ansaitse parempaa kohtelua. Kultainen kysymys kuuluukin, että kukapa se tällöin asettaakaan itsensä jalustalle ja kykeneväksi arvottamaan ihmisiä paremmuusjärjestykseen, sekä määrittelemään, kuinka kaikkien tulee kohdella heitä?

Lisäksi tyypillistä on se, että kun median totaalisen ala-arvoisesta ja epäreilusta kohtelusta erehtyy huomauttamaan, kukaan ei korvaansa lotkauta. Kun meininki jatkuu samana ja tästä huomauttaa toisen kerran, syytetään uhriutumisesta, marttyyrin viitan sovittelusta, jankuttamisesta ja kroonisesta herkkänahkaisuudesta.

Seuraavaksi uppoudummekin lähihistoriaan ja kertaamme, millaisia suvaitsevaisuuden, ymmärryksen ja myötämielisyyden kruununjalokiviä puoluettamme koskien on tunnettujen poliitikoiden, toimittajien sekä vaikuttajien taholta kirvonnut.

”Perussuomalaiset puolueena on kokonaan eri asia. Minä pidän sitä politiikan parasiittina, joka kylmäverisesti laskelmoiden käyttää hyväkseen vallitsevaa tyytymättömyyttä tarjoamatta tilalle mitään toteuttamiskelpoista.”

Osmo Soininvaara, 25.3.2011, vihr. (Osmo on samassa kirjoituksessa selitellyt sanomisiaan.)

”Olen erittäin pettynyt. Tilanne on todella vaarallinen, jos ajatellaan, mitä Euroopassa tapahtuu. Vuoden 2015 vaaleissa perussuomalaiset on Suomen suurin puolue, ja Timo Soini voi muodostaa yksin enemmistöhallituksen.”

Tarja Cronberg, 13.6.2011, vihr., europarlamentaarikko, ex-työministeri

”Silloin [historiassa] oli vahva presidentti ja kulman takana häilyi Neuvostoliiton uhkaava haamu. Tämmöistä asiaa ei nyt tietenkään ole, mutta toisaalta siellä kulman takana häilyy nyt perussuomalaisten uhkaava haamu.”

Jukka Tarkka, 30.5.2011, VTT, ex-kansanedustaja

”Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä.”

Matti Vanhanen, 14.1.2009, kesk., ex-pääministeri

”Miksi heitä kuunnellaan? Puolueelle ei olisi tarvinnut antaa yhtään valiokuntapaikkaa. Persut olisi pitänyt eristää poliittisin keinoin.”

Dan Koivulaakso, 5.8.2012, vas., kaupunginvaltuutettu

”Perussuomalaisissa on selvästi tätä suuntaa [äärioikeistolaisuutta]. Tämä ilmiö on eristettävä, eikä tuumaakaan periksi. […] Tästä [eristäminen pois hallitusneuvotteluista] voivat poliitikot tehdä omat johtopäätöksensä.”

Paavo Lipponen, 20.12.2008, sdp., ex-pääministeri, entinen eduskunnan puhemies

Nyt SDP taistelee persuja vastaan Suomen kansan pelastamiseksi siltä häpeältä, jonka persujen voitto ulkomaisten tarkkailijoiden silmissä aiheuttaisi.”

Lars-Erik Wilskman, 11.5.2010, kokoomuslainen valtiotieteiden maisteri

”Miten voi olla mahdollista että tälläinen ihminen tulee valituks!? Jos mä nään joku päivä tän idiootin [Teuvo Hakkarainen] niin tiputan ekalla!”

Perparim Hetemaj, 27.4.2011, maajoukkuetason jalkapalloilija

”Aktiivisia rasisteja Suomessa on todella vähän, mikä nähdäänkin seuraavissa vaaleissa perussuomalaisten pettymyksenä.”

Timo Harakka, 15.3.2010, toimittaja

”Perussuomalaiset ovat apinalauma, jolle pitäisi opettaa haarukan ja veitsen käyttöä.”

Jörn Donner, 22.2.2012, rkp., kirjailija, ohjaaja, ex-kansanedustaja

”Suomalaisen harvainvallan ilmentymä Timo Soini pitää puoluetta yksinvaltaisessa otteessaan ilmoittaen samalla, ettei ota vastuuta kannattajiensa mielipiteistä. Äänet kyllä kelpaavat. Brysselin elintasopakolainen, seteliselkärankainen Soini kuppaa vain huonojen järjestelmien eduissa, ilman minkään valtakunnan vastuuta.”

Timo J. Tuikka, 31.3.2010, Suomen poliittisen historian tutkija, kolumnisti

Perussuomalainen puolue on mykkä ja ahdistunut mies, joka omien ongelmiensa käsittelyn sijasta tekee maahanmuuttajista ja homoista itselleen ongelman, jota on helpompi käsitellä kuin omaa vajavaisuutta.”

Jyrki Lehtola, 5.6.2009, Iltalehden kolumnisti

”Minussa perussuomalaisten vaalivoitto herättää niin synkeitä tunteita, että näin vaalien jälkeisenä yönä painajaisia. Näen niitä vieläkin. Paitsi että ai niin, olen hereillä. […] Persujen edessä olo on samanlainen kuin jos yrittäisi opettaa oraville kertotaulua.”

Anne Moilanen, 23.4.2011, toimittaja, Vuoden freelancer-journalisti 2008

Tähän asti olen korostanut, ettei kyseessä ole samankaltainen muukalaisvihamielisyyteen ja suoranaiseen rasismiin perustuva oikeistopopulistinen liike, jollaisia on esim. Ruotsissa ja Tanskassa. […] Nyt en enää vastaisi ihan samoin.”

Erkki Tuomioja, 11.2.2009, sdp., ulkoministeri

Näkisin, että perussuomalaisten menestykseltä täytyisi jollain tapaa katkaista siivet. Minkälaisen vaikutelman Suomesta se antaisi esim. Lähi-Idän maissa, jos moisen hakaristiväen kannatus ylittäisi 10 %?”

Ari Mäkelä, 19.01.2009, toimittaja

”Ei persu ole ihminen. Minä voin elää vain jos persu ei voi. Näin yksinkertaista se on. […] Persulle joutaisi luoti mennä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos. […] Minulle kelpaa hyvitykseksi vain virtaava veri ja persujen kauhun ja tuskan huudot.”

Panu Petteri Höglund, kielitieteilijä

Jollain tapaa huolestuttavaa kuitenkin on se, että uskon hyvin monen yllä siteeratun henkilön vannovan käsi sydämellään olevansa perusluonteeltaan suvaitsevainen sanan varsinaisessa merkityksessä.

Entä mitä voimme tästä kaikesta päätellä? Ainakin sen, että perussuomalaisista saa sanoa kaiken, mitä sylki suuhun tuo, eikä kukaan päivystävistä mielensäpahoittajista ole moksiskaan, saati katsokaan vaikkapa JSN:n suuntaan.

Paremminkin tästä ollaan hyvillään. Mistä tämä kertoo?

Toisekseen mieleeni tuli vapaasti sovellettuna anekdootti, jonka huomasin Hommafoorumilta erään toisen käyttäjän allekirjoituksesta: ”Kun (maahanmuutto)kriittinen massa saavutetaan, hyväksyntä ja suvaitsevaisuus loppuvat.”

jannemuhonen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Tärkeimmät arvoni, joihin kirjoituksissanikin pohjaan, ovat oikeudenmukaisuus ja kansallismielisyys. Niistä minulla on omat vakiintuneet käsitykseni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu