Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Ihonväri on vain suvaitsevaiston korvien välissä

  • Kuka tahansa heistä voi olla tai tehdä mitä tahansa.
    Kuka tahansa heistä voi olla tai tehdä mitä tahansa.

Lienee jälleen kerran syytä oikoa maahanmuuttokriittiseen keskusteluun liittyviä peruslähtökohtia, koska viikonlopun aikana asiaa koskeva keskustelu on lähtenyt Lieksan tapahtumien seurauksena jälleen kerran sivuraiteille. Ensinnäkin kehotan lukemaan kaimani Suurosen eilisen blogin, joka vetää maton jalkojen alta, mitä tulee oletettuun, yksinomaan ihonvärin perusteella tapahtuvaan, rasismiin sekä syrjintään.

Ihonväri on vain ja ainoastaan maahanmuuttokriittisen liikkeen vastustajien, ns. suvaitsevaiston, korvien välissä. Maahanmuuttokriittinen liikehdintä tarkastelee (humanitaarisen) maahanmuuton lieveilmiöinä esiintyviä ongelmia yksilöiden aiheuttamina ongelmina. Niiden taustalta löytyy ihonvärin sijaan kulttuurisidonnaisia tekijöitä.

Se, minkä värinen nahka yksilöllä on, ei vaikuta tekemiseen ja elintapoihin pätkän vertaa, ja tämän tietää lapsikin.

Suvaitsevaiston harjoittama monomaaninen ihonväriin tarttuminen on helpoin keino, kun tekee mieli syytellä rasismista. Kyseessä on suorastaan olkiukko, keksittyjen ajatuksien - tässä tapauksessa leimakirveenä jatkuvasti käytettävien "ksenofobisten ennakkoluulojen" - syöttäminen kritiikin kohteen päähän. Tämä aiheuttaa allekirjoittaneessa suunnatonta myötähäpeää.

Tosiasiassa kritiikki lähtee yksinomaan sen kohteena olevien yksilöiden toiminnasta ja niiden esiintymistiheyden perusteella voidaan - olipa se sitten valitettavaa tai ei - laatia melko osuvia heidän kulttuuritaustoja koskevia johtopäätöksiä. Tämä on integraation kannalta välttämätöntä tunnustaa ja kohdata. Päivi Räsänenkin pystyi tähän - miksette siis te?

Rautalangasta: Ihon värillä ei ole osaa eikä arpaa maahanmuuttokriitikoiden tekemissä havainnoissa, kannanotoissa ja muussa toiminnassa. Siihen tuijottaminen on yksinomaan suvaitsevaiston pakkomielle, jolla pyrkiä leimaamaan keskustelun vastapuoli mahdollisimman ahdasmieliseksi ja yksinkertaiseksi.

Loppukevennyksenä meidän pottunokkien olisi syytä olla tummaihoisille kateellisia, mikäli tähän Helsingin Sanomien vuoden takaiseen artikkeliin on uskomista. Sen lisäksi kantaisämme olivat tummaihoisia afrikkalaisia ja vaalea ihomme on myöhemmän evoluution tuotosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

J.Halla-aho käy blogissaan kuumana kuin hellankoukku. Persujen eurovaalikampanja alkaa saada muotoa : D

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En allekirjoita tätä väittämää, mutta kyllä minua ainakin sapettaisi, mikäli huomaisin esim. MTV3:n kaltaisen mediajätin laatineen minusta ja tilaisuudesta, jossa olisin ollut läsnä, mitä suuremmissa määrin vääristelevän, puolueellisen ja kaikin puolin poliittisesti neutraalin journalistisen etiikan vastaisen mustamaalausartikkelin.

Kenellä tahansa on vastaavassa tilanteessa oikeus puolustautua ja kertoa asiat, kuten ne hänen mielestään meni.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko maine noussut hattuun? Luuliko joku todella, että Lieksan virkakunta tulisi paikalle persun eurovaalivankkureita vetämään?

Toimituksen poiminnat