Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Koirien saatavuutta on rajoitettava

  • Koirien saatavuutta on rajoitettava

Jussi Halla-aho käy edelleen (lähes) yhden miehen sotaa aselakiin huomattavia tiukennuksia, rajoituksia sekä suoranaista kieltomentaliteettia janoavia hysteerikkoja vastaan. Hysteerikkoja, joihin mikään järkipuhe tai levälleen asetettu faktatieto ei tehoa. Heistä kun vain tuntuu siltä, että Suomi on ihan mahdottoman väkivaltainen maa, jossa on ihan liikaa pelottavan näköisiä ja amerikkalaisista toimintaelokuvista ikävällä tavalla tutun oloisia ampuma-aseita, ja jossa aseita myös käytetään poikkeuksellisen usein toisen ihmisen nitistämiseen. Intuitio, eli toisin sanottuna illuusio, on liian rakas antaa joutua todellisuuden rikkomaksi.

Ja mikäli ei suorastaan surmatyöhön ryhdytä, poseeraavat aseita omistavat, kaljamahaiset ja pälvikaljuiset machoilijat niiden kanssa peilin edessä nujertaakseen alemmuuskompleksinsa, peniskateutensa ja kaikki muut negatiiviset ominaisuudet, jotka ovat kunkin säälittävän punaniskan sielunmaisemassa voittopuolisia.

Hysteerikkojen suhteen ampuma-aseilla toteutettujen henkirikosten esiintymistiheydellä ei juurikaan ole merkitystä, vaikka se olennainen muuttuja suhteellisuudentajun palauttamisen kannalta olisikin. Tulikin tuossa sattumalta vastaan toinen kauhua ja pelkoa Helsinkiin kylvävä artikkeli, joka kertoo ihmisten tai muiden eläinten kimppuun hyökänneitä koiria ilmoitetun huomattavan paljon kuluneen vuoden aikana.

Milläkö tavalla ampuma-aseet ja koirat mahtuvat samaan keskusteluun? Koiria käytetään aseiden tavoin rajavartiolaitoksen, poliisin ja puolustusvoimien apuvälineinä viranhoidossa.

Monet koirarodut jos jotkut ovat pelottavan näköisiä ja kannustavat arempia vastaantulijoita vaihtamaan toiselle puolen katua.

Sekä omistajan että koiran ulkoisen habituksen perusteella hurtta vaikuttaa olevan monelle omistajalle samanlainen statussymboli ja egonjatke kuin ampuma-aseet, saksalaisvalmisteiset henkilöautot tai korut.

Koira on hyvä renki, mutta huono isäntä - viitaten skenaarioon, jossa koira on ottanut roolin perheen johtajana itselleen. Samoin on alkoholin, ampuma-aseen tai moottoriajoneuvonkin suhteen. Avainasemassa on jokaisessa tapauksessa vastuuton omistaja/haltija, joka pitää pelottavan näköistä bullmastiffiaan irrallaan, luovuttaa ajoneuvonsa päihtyneelle tai säilyttää haulikkoaan kesämökillä hirvensarvessa roikkumassa lukitun kaapin sijaan.

Aikooko Helsingin kaupunginvaltuusto siis ryhtyä sidosryhmineen toimiin, joilla turvata iskukykyisten koirien päätyminen ainoastaan vastuuntuntoisille kansalaisille, jotka pitävät suojattinsa tunnollisesti hihnaan kytkettynä keskusta-alueilla? Olisiko paikallaan koira-ajokortti, jonka suorittaminen vaaditaan taistelukäyttöön soveltuvan koiran hankkimiseen sekä hallussapitoon?

Ja vielä loppuun varmuuden vuoksi disclaimer ymmärryshaasteellisia varten: Otsikon väittämä tai mikään yllä seisova ei todellaan edusta todellista tahtoani vaan muodostaa parodiallisen kokonaisuuden, joka on osoitettu - ei suinkaan suomalaisia koiranomistajia vaan hysteerikkoja sekä heidän ainaista kieltomentaliteettiaan kohtaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä menisin jopa niin pitkälle, että kieltäisin koirien tuonnin yleisille paikoille ihmisten sekaan kokonaan. Koirien paikka, ainakaan isojen ja vihaisten, ei ole julkisilla jalkakäytävillä ja paikoilla joissa ihmisten on asioitava ja kuljettava. Koirien paikka on kotona ja omalla pihalla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Maailmanlaajuisesti koirien puremista aiheutuviin vesikauhutartuntoihin kuolee monta kertaa enemmän ihmisiä, kuin maamiinojen uhreina. Jos kukkahatut haluavat kieltää maamiinat, niin miksei sitten monta kertaa vaarallisemmat koirat?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Olli Kankaanpää

Minä karsisin koirien omistajien lukumäärää.

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

"Minä karsisin koirien omistajien lukumäärää"

Ja millä keinoin tämä karsinta suoritettaisiin?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Rauhallisesti ja kivuttomasti 'ikiuneen' vaivuttamalla kenties?

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen Vastaus kommenttiin #10

Koirien hengiltä raatelemana kuten Pohjois-Koreassa?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos ihminen omistaa koiran, niin eikö koira ole silloin ostettava ja myytävä orja? Orjiahan pidetäänkin kahleissa, eli kaulapannassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hitsi kun olisi kiva kieltää jotain, muttei tule nyt mitään mieleen.

Meidän koirakin oli viikonlopun mökillä vapaana vaikka sekin on tietysti kiellettyä. Onneksi se ei kuitenkaan raadellut yhtään ohikulkevaa pilkkimiestä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Täällähän on monta valmista kansanedustajaa. Heti ollaan keksitty ratkaisu ja päästy ytimeen.

Toimituksen poiminnat