Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Himouskovaisten etiikka: kiristystä ja uhkailua

  • Himouskovaisten etiikka: kiristystä ja uhkailua

Puolisoni kohtasi taannoin pirteästi hymyilevän naisen, joka vaikutti Hennan mielestä alkuun siltä, että olisi ollut eksyksissä ja kaipasi reittiohjeita paikkaan x. Ensivaikutelma meni kuitenkin pahemman kerran pieleen, sillä hän, Living Waters -hihhuliorganisaation edustajana, kokikin Hennan olevan "eksyksissä", ja iski kouraan oheisen lappusen, jonka keskeinen sanoma on tiivistettynä se, että tervemenoa Helvettiin kärventymään.

Tällainenkin suoramarkkinointi – tapahtuipa se sitten esim. kouluissa, kadulla, sairaaloissa, vanhainkodeissa ja/tai vankiloissa – lienee täysin laillista puuhaa, mutta miten on moraalisen hyväksyttävyyden laita?

Otsikkoa toistaakseni himouskovaisuuden (joka toisaalta vain uusintaa tässäkin tapauksessa kristinuskon perimmäisiä oppeja antamatta tippaakaan periksi tai soveltamatta omiaan Raamatun sisällön ohi) kantavia voimia ovat uhkaaminen, kiristäminen ja pelottelu – manipulointi, aivopesu ja indoktrinaatio.

Kuka ottaa vastuun siitä, mikäli esim. joku skitsofreniaan sairastunut, muu epätoivoinen henkilö tai kuolemaa valmiiksi pelkäävä sairasteleva vanhus saa kynsiinsä tuollaisen myllykirjeen ja tekee itsemurhan?

Vapaasti suomennettuna kyseisestä pamfletista:

    "Jos olet kertonut yhden ainoankaan valheen, olet valehtelija, etkä pääse Taivaaseen. Tuomiopäivänä sinut tuomitaan syylliseksi ja päädyt helvettiin ikuisiksi ajoiksi.
    [...]
    Jos teet parannuksen ja uskot Vapahtajaan, Jumala antaa syntisi anteeksi sekä iänkaikkisen elämän. Joten, tunnusta syntisi, pane uskosi Jeesukseen Kristukseen, lue Raamattua joka päivä ja noudata, mitä luet".

En halua kääntää tämän enempää, koska teksti on sen verran vastenmielistä.

Onko tällainen painostus Living Waters -hiippareiden näkemys sekä tulkinta lähimmäisenrakkaudesta? Jonkun yksilön saattaa pelastaa se, että sekä kyseinen lappunen että internetistä löytyvä materiaali ovat pääasiassa englanniksi, mutta tämä ei käy puolustuksesta. Saarnatessaan ja pelotellessaan ihmisiä tulisi tuntea myös vastuunsa. Maailmanhistoria tuntee liian monta yksilöille vaarallista hengellistä kulttia pedofilioineen, joukkoitsemurhineen ja muine ihmisoikeusrikkomuksineen, joilta Suomi on vielä välttynyt.

Olen usein aiemminkin paheksunut himouskovaisten pohjatonta itseriittoisuutta, ylimielisyyttä ja sanelupolitiikkaa, jolla he sanalla sanoen aivopesevät ja manipuloivat jäseniä riveihinsä, mutta tällainen propagointi alkaa mennä jo suvaitsevaisimmankin yksilön sietokyvyn yli. Kyseinen pahansuovan materiaalin tyrkyttäminen ohikulkijoille on tiukan tulkinnan mukaan uskonrauhan rikkomista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

""Jos olet kertonut yhden ainoankaan valheen, olet valehtelija, etkä pääse Taivaaseen. Tuomiopäivänä sinut tuomitaan syylliseksi ja päädyt helvettiin ikuisiksi ajoiksi."

Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää? Jos olet valehdellut, olet valehtelija.

Jos olet varastanut, olet varas... Päivänselviä asioita joihin kaikki ihmiset syyllistyvät, Muhonenkin puolisoineen.

Me ihmiset vaan teemme nuo joko lievemmässä, tai vakavammassa muodossa mutta fakta on, että me teemme sen.

Tuo helvettiosa on tietenkin se, jota kohtaan voi ja saa esittää kritiikiä.

Erkki Joonala

Heh, jos yhden valheen kerrottuaan päätyy helvettiin, ei taivaassa kyllä ole kuin synnynnäisesti mykkiä. Jos heitäkään.

Anne Lindell

Eli , mikä onkaan ongelma?

Eli, pelkäätkö pientä paperinpalaa enemmän kuin helvettiä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kaipaatko inkvisitiota joka suojelee ihmisiä harhaopeilta ?

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Se on suurinta lähimmäisen rakkautta Jeesuksen Kristuksen oppien mukaan,kun muistuttaa lähimmäistä kuoleman jälkeisestä tilasta,mutta se pitäisi tehdä toisella tavalla.Siinä pitää uskovankin tehdä parannusta ja tunnustella vastapuolen sielun tila,ettei lauo mitä sylki suuhun tuo.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Tämä on ongelma, johon on lähes mahdoton puuttua. Ketään ei voi kieltää kertomasta kummitusjuttuja, koska ne kuuluvat ehdottomasti sananvapauden piiriin. Parhaiten tällaista ahdistavaa satuilua vastaan voi mielestäni taistella vähentämällä yleisesti taikauskon ja ennakkoluulon asemaa yhteiskunnassa tai edes lähipiirissä.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Olen samaa mieltä, että tämmöinen on edesvastuutonta, törkeätä ja mahdollisesti erittäin loukkaavaa. Tässä on myös suurena vaarana mieleltään alentuneella puolustuskyvyisten ihmisten törkeä hyväksikäyttö.

Silti en halua kieltää tällaista, sillä nämä himo-taika-uskoiset nauttivat ihan samaa mielipiteen ja ilmaisunvapautta, kuin me kaikki.

-Rauhaa

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Uskonrauha tulisi turvata siten että odottamatta ja pyytämättä tapahtuva uskonnollisen sanoman julistus niin kotirauhanpiiriin kuin julkisessakin tilassa kriminalisoitaisiin. Julkisessa tilassa sakkorangaistuksen ja kotirauhan piirissä vankeuden uhalla. Ainoana lievennyksenä perinteiseen paikalliseen kulttuuriin kuuluvana kutsut uskonharjoittamiseen kuten kirkon kellojen soitto sekä perinteisiin koulun juhliin liittyvät asiat kuten suvivirsi ja joulujuhla.

Käyttäjän hapotusjahapatus kuva
Anttijuhani Tuominen

Ihmisyksilöä tai ihmisjoukkoa pystytään manipuloimaan mm. uhkakuvin, suggestiota käyttämällä, psykologisen sodankäynnin keinoin, demonisoimalla ihmisiä tai asioita sekä virallistetuilla tiedoilla, joiden tarkoitusperät on salattuja. Ihmisellä on sisäänrakennettuna taipumus uskoa valheita etenkin silloin jos valhe tukee tai ravitsee yksilön omaa egoa.

Onhan keneltä tahansa Saimi Suomalaiselta varsin megalomaanista hulluutta elää siinä uskossa, että tuntemamme maailmankaikkeuden alkusyy, Luoja tai Jumala tai jokin jota emme tajua, olisi edes kiinnostunut Saimin kannasta homoliittoihin saati sitten järjestämään hänen kannastaan riippuen joko taivaspaikkaa tahi helvetin vaivaspaikkaa.

Uskomisessa ei ole itsessään mitään pahaa. Pahuus syntyy kun omasta henkilökohtaisesta uskosta tehdään dogmi myös muille. Ja samalla omaksutaan se uskonnollinen perusajattelumalli, että uskomalla pääset Alku-Olennon, tämän Maailmankaikkeuden alkusyyn, kanssa telepaattiseen yhteydenpitoon ja voit kertoa hänelle toiveesi jotka hän sitten toteuttaa. Lähes kaikki uskontokunnat perustuvat tämänkaltaisiin huijauksiin, tarkoituksenaan saada paljon jäseniä ja jäsenet riippuvaisiksi Jumalan seurakunnasta.

Toimituksen poiminnat