Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Väestöräjähdys on historian vakavin katastrofi

  • Väestöräjähdys on historian vakavin katastrofi
  • Väestöräjähdys on historian vakavin katastrofi
  • Väestöräjähdys on historian vakavin katastrofi

Koko ihmiskunnan historian suurin katastrofi ei suinkaan ole ollut Pompeiin tulivuorenpurkaus, toinen maailmansota tai Kaakkois-Aasian tsunami vaan kolmannen maailman hallitsematon väestöräjähdys, joka puolestaan on pääasiallinen taustatekijä muihin vakaviin ongelmiin, kuten nälänhätään. Tilanteen vakavuuden hahmottaminen on tänä päivänä hankalaa siksi, että ongelma kehittyy sekä eskaloituu pitkällä aikajänteellä ja kaikkein peruuttamattomimmat seuraukset tullaan kokemaan vasta myöhemmin.

Euroopan Unioni on totisen paikan edessä oman selviytymisensä osalta. Yhtenä kestävänä ratkaisuna sen tulisi muodostaa sellainen kaikkia jäsenmaitaan koskeva sekä yhtenäinen maahanmuuttopolitiikkaa, joka pyrkii turvaamaan nykyisenkaltaisen yhteiskuntarauhan sekä hyvinvointivaltiomallin – länsieurooppalaisen ylpeyden – myös tulevaisuudessa.

Hurjimpien ennusteiden mukaan Afrikan väkiluku tulee vähintään tuplaantumaan nykyisestä reilusta yhdestä reiluun kahteen miljardiin vuoteen 2050 mennessä ja edelleen tuplaantuvan tästä yli neljään miljardiin vuoteen 2100 mennessä, mikäli jotain täysin mullistavaa ja käänteentekevää ei tapahdu. Mistään sellaisesta ei valitettavasti ole näkyvissä merkkiäkään.

Järkevä perhesuunnittelu, "lapsi tuo leivän taloon" -ajattelumallista luopuminen, ehkäisyn sekä abortin mahdollisuudesta tiedottaminen, edustuksellinen demokratia, infrastruktuurin kehittäminen säälliselle tasolle ja kaikkien väestöryhmien välinen tasa-arvo, eli sisäisten konfliktien päättyminen, ovat kaikki yksin ja yhdessä edenneet jokseenkin yskähdellen länsivaltioiden vastikkeettomasta tuesta huolimatta.

Tämän hetken konkreettisin liikakansoituksen ilmentymä on Välimeren yli tapahtuva siirtolaisralli, jota kohentamaan, mutta tosiasiallisesti pahentamaan, yksi merkittävimmistä vastaanottomaista, Italia, perusti oman Mare Nostrum -nimeä kantavan pelastusoperaation. Tämä on pahentanut tilannetta sikäli, että pelastusalusten ilmestyttyä maisemiin lähinnä Libyan ja Italian väliselle reitille on siirtolaisten määrä singahtanut maata kiertävälle radalle.

Viimeisimpien tietojen mukaan operaatiota ollaan ajamassa alas kahden kuukauden meneillään olevalla siirtymäajalla. Sen tilalle astui EU:n masinoima operaatio Triton, jonka tiimoilta Eurooppaan seilaajat pelastetaan vain Euroopan aluevesirajojen sisältä, noin 22 km päästä rannikosta. Italian laivasto sen sijaan haarukoi pelastettavia Mare Nostrumissa avomereltä ja läheltä Libyan rannikkoa.

Tähän on kaiken kaikkiaan budjetoitu noin kolmannesosa siitä rahamäärästä, jonka Italia käytti omassa operaatiossaan. Se osallistuu kuitenkin myös Tritoniin varsin huomattavalla rahallisella panostuksella.

Ihmissalakuljettajat, jotka organisoivat muuttoliikettä ja keräävät rahaa matkaan haluavilta Afrikan puolella, ovat alkaneet pakata yhä enemmän porukkaa kiikkeriin aluksiin (k. oheiset kuvat) entistä vähemmällä polttoaine- sekä ruokamäärällä evästettynä. Riski meripelastajien väliintulosta kannattaa ottaa, tästä tiedotetaan myös matkustajia ja toiminnalla on puhtaasti myyjän markkinat. Hieman matkustusfasiliteeteista tinkimällä saadaan matkaan enemmän väkeä, joka taas tietää lisää pätäkkää salakuljettajille.

Kenties vielä hurjempaa kertoi perjantaisessa YLE:n Ykkösaamussa pelastustoiminnassa kolmetoista eri kertaa mukana ollut valvontakoneen lentäjä Lauri Pakkala, jonka mukaan ihmiset ovat puhkoneet kumiveneitään ja hyppineet mereen tarkoituksella havaittuaan pelastusaluksia. Tällaisten tapausten välttämiseksi meripelastajat ovat yrittäneet pysytellä kalustoineen siirtolaisten näkymättömissä.

Piilottelu on toisaalta pelastustoiminnan tarkoituksen kannalta turhaa, koska ihmiset pyrkivät Eurooppaan joko omin neuvoin tai viranomaisten avulla, elleivät sitten satu merikelvottomien ja puutteellisesti varustettujen ajokkiensa johdosta hukkumaan ihka oikeassa (= ei itse aiheutetussa) haaverissa. Käytännön kannalta on yhdentekevää, onko merihätä vahingossa vai tahallisesti aiheutunut.

"Ihmisoikeusihmiset" ovat luonnollisesti sydänjuuriaan myöten järkyttyneitä asiaintilasta ja vaativat Unionia luomaan laillisia matkakeinoja Afrikasta saapuville siirtolaisille, sekä epäsuorasti Eurooppaan jo tavalla tai toisella itsensä keplotelleiden paperittomien siirtolaisten laillistamista. Mitä ensimmäiseen vaatimukseen tulee, on paras yhtäkkiä mieleeni juolahtanut ehdotus avata veloitukseton non-stop-lauttaliikenne vaikkapa juuri Italian ja Libyan välille, sekä järjestää joka matkustajalle laillinen oleskelulupa.

Toiseen vaatimukseen olen jo vastannut varsin kattavasti tässä kirjoituksessani.

En totuuden nimissä tiedä, josko mainittu matkajärjestely olisi esiintynyt maailmanparantajien omissa ehdotuksissa, mutta epäilen. Ottaen huomioon sen, että väestöräjähdyksen johdosta tulijat eivät tule koskaan loppumaan vastaanottamalla, on EU:n ulkorajavalvonnasta luopuminen kuin venäläistä rulettia täydellä lippaalla.

Amnestyn tiedotteeseen viitaten Eurooppa nimenomaan "sulkee silmänsä katastrofilta", mikäli ei lisää sekä tehosta siirtolaiskontrollia ja -valvontaa. Päinvastainen toiminta johtaa vanhan mantereen tuhoon.

    "Amnesty vaatii konflikteja ja vainoa pakeneville lisää turvallisia ja laillisia väyliä päästä Eurooppaan. Tällaisia keinoja ovat muun muassa pakolaiskiintiöt, humanitaariset viisumit ja perheenyhdistämiset."

Tilanne vaatimusten osalta on siis tismalleen sama kuin jo vuosien ajan. On turvallista moraalisäteillä ja esittää kyllin kepeitä vaatimuksia, kuten lähinnä numeroiden kanssa kikkailua, pilkun siirtelyä ja Ruotsin perään haikailua.

Tyhminkin tietää, mitä vaatimusten takana ja lopullisena päämääränä todella seisoo; kontrolloimaton ja rajoittamaton siirtolaisuus, ja sen volyymin johdosta eurooppalaisen yhteiskuntajärjestyksen – sellaisena kuin se nykyään tunnetaan – luhistuminen. Väestöräjähdyksestä johtuvien perustavanlaatuisten ongelmien siirtäminen Afrikasta Euroopan puolelle.

Siksipä moisen ääneenlausumista vältellään ja aihe pysyy tabuna, nokitteluna, syyllistämisenä, osoitteluna ja jossain määrin myös kilpavarusteluna. Lisäksi kiintiöt ja muut lukumääräiset momentit on turvallista pitää sopivan suuruisina. Siten, ettei niistä koidu vielä peruuttamatonta vahinkoa vastaanottavalle osapuolelle, mutta jatkuvia ja tunteisiin vetoavia "lisää, lisää!" -vaatimuksia pystyy esittämään em. keinoin.

Syyllistäminen ja moralisointi on muutenkin kovin yksipuolista. Euroopan pakolaisneuvoston puheenjohtaja Michael Diedring ...

    "... muistuttaa, että valtaosa ylittäjistä on sotaa pakenevia syyrialaisia ja eritrealaisia, jotka ovat päätyneet Libyaan tai Egyptiin, joissa he eivät saa suojelua."

Tiedäpä sitten, vaikka Libyan (olematonta) tai Egyptin hallintoa on yritetty prässätä humanitaarisen suojelun järjestämisestä, mutta kaikesta päätellen vaatimuksille ei olla korvaa lotkautettu. Tietenkään ei ole sen paremmin Libyan kuin Egyptinkään vika, että Syyriassa ja Eritreassa katsotaan viisaimmaksi karistaa tomut jaloista. Tämäkin käännetään silti ongelmaksi, joka nimenomaan EU:n tulee ratkaista.

Vielä oma asiansa on se, että meripelastusoperaatioiden jatkaminen tukee ihmissalakuljettajien toimintaa, jota kai yleensä pidetään itseisarvoisesti huonona juttuna. Tämäkään pieni nyanssi ei vaikuta maailmansyleilijöitä hetkauttavan.

Tässä vaiheessa, ennen kuin käytännössä rajoittamattoman ja vieläpä omaehtoisesti (EU:n osalta) tuetun siirtolaisvirran matkanteko Eurooppaan järjestetään, paperittomia siirtolaisia aletaan laillistaa ja kenties tärkeimpänä uuden kreikkalaiskomissaari Dimitris Avramopouloksen esittämän kaltaisiin vaatimuksiin uudenlaisista taakan... anteeksi, vastuunjakomekanismeista suostutaan, täytyy viheltää pilliin.

Totta kai Kreikan, Italian ja Espanjan tilanne on sijaintinsa vuoksi epäreilu, mikäli sitä vertaa Suomeen, mutta sen paremmin missään ei ole varaa loputtomaan määrään siirtolaisia. Moinen massa ei vielä tällä hetkellä kolkuttele ovella, mutta Avramopouloksen ja Amnestyn esiintulot antavat kaiken syyn huolestua. Ongelmiin tarttuminen on mielekkäintä nyt, kun ruoansulatuselimistön lopputuote ei ole paiskautunut tuulettimeen.

Koska meininki menee yhä hullumpaan suuntaan ja väestöräjähdyksen realiteetit ovat laajalti tunnettuja, EU:n täytyy valita konservatiivisempi maahanmuuttopolitiikka, jonka tulee olla mahdollisimman yhtenäistä ja kaikkia jäsenvaltioita velvoittavaa.

Vaihtoehtoisesti, jos (ja kun) noin ei tapahdu, Suomen on erottava EU:sta.

Tällä nimenomaisella asialla ei ole enää mitään tekemistä monikulttuurisuuden kanssa, vaikka sieltäkin löytyisi omat empirian keinoin todennetut ylimitoitetun siirtolaisvirran aiheuttamat lieveilmiöt tukemaan tiukennuksia.

Kyseessä on yksinkertaisesti mahdoton yhtälö – matemaattinen väistämättömyys –, jonka lopputuloksena ...

a) ... Eurooppaan siirretään jatkuvasti afrikkalaista väestöä ilman mitään yhteiskunnallista funktiota, kuten mahdollisuutta työllistyä, hakea oma rooli yhteiskunnasta tai rakentaa tulevaisuutta, eli päätymällä loppuiäkseen tukiriippuvaiseksi

b) ... kaikkien sellaista toistaiseksi ylläpitävien EU-maiden sosiaaliturvajärjestelmä romuttuu ja häviäjiä ovat sekä maahanmuuttajat että kantaväestö – maahanmuuttajat mahdollisesti vielä enemmän

c) ... tismalleen samat hallitsemattomasta väestönkasvusta aiheutuvat ja kantokyvyn ylittävä ongelmat on siirretty Afrikasta Eurooppaan; ja

d) ... mikään ei missään vaiheessa kannusta hurjimpien väestönkasvuennusteiden kohteina olevia afrikkalaisvaltioita kehittymään sellaiseen suuntaan, jossa ongelmat olisivat edes jotenkin vältettävissä ja pakolaisvirta taitettavissa.

Yksinomaan Mare Nostrum -operaation käynnistämisen vaikutukset siirtolaisten absoluuttisen määrän räjähdysmäiseen kasvuun osoittavat sen, että lähtöpäässäkin tarkastellaan herkällä korvalla uusia tuulia määränpäästä, eli Euroopasta. Ei ole sattumaa, että ihmiset ottavat sen valtavan riskin, että pulittavat matkalipun hinnan ihmissalakuljettajille ja lähtevät uhmaamaan kuolemaa ties millaisella vesisoikolla.

Toinen merkki siitä, että sietokyky on kovalla koetuksella ja viimeiset hetket suunnanmuutokseen lähempänä kuin arvaammekaan, on oikeistopopulistisen liikkeiden, tässä kontekstissa luvalla sanoen järjen äänen, kannatuksen kasvu kautta Euroopan. Samat tiedostavat tahot, jotka esittävät vaatimuksia EU:n ulkorajavalvonnan höllentämisestä, pyrkivät säännönmukaisesti demonisoimaan vastavoimiaan.

Toisaalta kuka jaksaa enää lukea tällaistakaan vanhoihin kliseisiin keskittyvää paatosta?

Osittain tässä on takana se, että he itse – tämän päivän "humanisti"poliitikot – eivät ole todistamassa sitä lopullista alamäkeä, johon heidän vaatimuksensa väistämättä johtavat. He unohtavat sen, että elämä jatkuu jonkinlaisena heidänkin valtakautensa jälkeen ja kärsijöitä tulee olemaan. Tulevat sukupolvet kysyvät toisiltaan, että mikä ihme niihin vuosisadan alkupään päätöksentekijöihin oikein meni?

Lisäksi nämä tahot unohtavat tai jättävät tarkoituksella huomioimatta sen, että oikeistopopulististen vastavoimien taustalla on pohjimmiltaan huoli, pelko ja halu turvata nykyisen sekä aikanaan saavutetun yhteiskuntarauhan sekä kysynnän (= väestömäärä) ja tarjonnan (= kantokyky) lain mukainen demografinen tasapaino. Yhteiskunnan jatkuvuus.

Euroopassakin on siihen oikeus. Euroopallakin on edessään tulevaisuus. Vieläpä samojen ihmisoikeuksien nimissä, joista meitä yritetään saada tinkimään jonkun suuremman, yhteisen hyvän nimissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Liikakansoitus uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta, täysin samaa mieltä. Kannattamasi puolue ymmärtääkseni koittaa vaikeuttaa abortin saantia, ja puolueesi puheenjohtaja vastustaa ehkäisyvälineitä, oikea suunta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Lisäksi PS-nuoret ovat vaatineet että 'suomalaisten syntyvyys pitää saada vahvaan kasvuun'.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tällä lienee hyvin vähän tekemistä väestöräjähdyksen kanssa. Väestöräjähdyksestä puhuttaessa kysymys on useita kertaluokkia suuremmasta asiasta. Suomessa syntyvyys on matala ja se voisi hyvin olla korkeampi. Lasten lukumäärä/nainen on keskimäärin 1,75 kun väestön uusiutumistaso olisi 2,1. Esimerkiksi Nigeriassa, Etiopiassa ja Keniassa syntyvyys vaihtelee välillä 4,5 - 6,0.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #5

Liikakansoitus on globaali ongelma ja syntyvyyden alentamisen seurauksena pitäisi olla väkiluvun maltillinen väheneminen, kunnes ihmisiä joskus kaukana tulevaisuudessa on sopivasti planeetan kantokykyyn nähden. Eri maissa ollaan eri vaiheessa tällä kehityspolulla. Suomessakin oli väestöräjähdys 100 vuotta sitten, nykyään syntyvyys meillä on sopivalla tasolla.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#1
Lääkärin arvoiselta mieheltä typerä ja täysin asiaankuulumaton kommentti. Esittäisit jotakin aloittajan blogiin kuuluvaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lääkärinä kannatan vapaata ehkäisyä ja aborttia, eiköhän se nimenomaan kuulu aiheeseen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #4

#4
Kannatat ehkäisyä ja vapaata aborttia - Suomessa.

Meneppäs saarnaamaan samaa oppia Afrikkaan , pääset melko pian hengestäsi.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #19

Tällainen saarnatoiminta ei todella välttämättä hedelmää kanna. Mikäli dramaattisimman väestöräjähdyksen kohteena olevat afrikkalaisvaltiot eivät itse tee mitään tilanteen ratkaisemiseksi, on Euroopassa reagoitava hyvissä ajoin asettamalla siirtolaisliikenne tarkemman kontrollin alaiseksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Koska Perussuomalaiset ovat vaatineet abortin saamisen vaikeuttamista? Itseltäni on kyllä mennyt kokonaan ohi. Soini on sanonut katolisena vastustavansa aborttia, mutta puolueen linjan olevan nykyisen lainsäädännön kannalla.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Juuri näin, Kankaanpää. Sitä paitsi muistelisin Soinin ilmoittaneen, että hyväksyy myös ehkäisyn käytön.

Siltikään en oikein ymmärrä, että miten Soinin mielipiteet vaikuttavat kantamaani suureen huoleen maailman väestöräjähdyksestä.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Pakolaiset lähtevät sotaa pakoon. Kurjistaminen tuo lisää väkeä.

Mutta niissä maissa ei oikeasti ole liikaa ihmisiä. Niitä on moninkertainen määrä ihan muualla. Ja afrikan mantere on materiaalin
alue, ja sieltä halutaan luoton laajennusta.
Mitään maastapakoa ei olisi, jos ei olisi tulos johtoista maailmaa.
Väkiluku yleensä asettuu alaspäin, kun sivistys nousee, mutta heille
ei viedäkään sivistystä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiva on juoda kahvia kun halvalla saa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Pohdimme tuossa kerran, että onko loppujen lopuksi länsimaiden tarkoitus tuoda ja istuttaa oma "sivistyksensä" (tämäkin termi voidaan kyseenalaistaa, vaikka se meille itsestäänselviä arvoja, normeja ja toimintamalleja tarkoittaisi) kehitysmaihin. Väestöräjähdyksen ratkaisussa tämä toki on hyvinkin kurantti keino, koska tässä tarkoitettu sivistys tarkoittaa esim. järkevää perhekokoa. Olihan Euroopassakin aikoja, jolloin perheet olivat monilapsisia, mutta kehityksen myötä syntyvyys on laskenut nykytasolle.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#7
Eivät läheskään kaikki pakolaiset lähde sotaa pakoon vaan leveämmän leivä toivossa.

http://yle.fi/uutiset/sadat_siirtolaiset_yrittivat...

Nämäkään nuoret miehet eivä varmasti ole sotia paossa, heitä kokoontuu Marokossa Espanjan erillisalueiden läheisyyteen ja jopa tuhatlukuisin joukkoina yrittävät rynnistää 6 metriä korkean teräsaidan yli. Aina heitä pääsee Espanjan puolelle ja siellä suvaitsevat vaativat, että heitä ei saa palauttaa.

Kaikki nämä ovat nuoria miehiä, jos he sotaa ovat lähteneet pakoon niin raukkamaisia ovat olleet, ovat jättäneet naiset, lapset ja vanhukset vihollisen armoille.

Kun Suomi evakoi Karjalan niin huolehdittiin, että naiset, lapset ja vanhukset kääsevät turvaan. Nuoret miehet ja jopa naisetki taistelivat hyökkäävää vihollista vastaan

Seppo Hildén

Olen ratkaissut liikakansoitusongelman jo kolmisen vuotta sitten. Idean sain Raamatusta, kuinkas muuten.

http://seppohilden.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27432-...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos EU-maat lopettaisivat ensin Afrikan talousellisen riistämisen, niin sitten voitaisiin harkita tämän muuttoaallon suitsimista.

Mitä tulee tuohon paikalliseen väestöpolitiikkaan, niin Suomessa taitaa ainoastaan lestoilla olla hommat hanskassa tässä asiassa.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Ja tästä linkistä näkyy, kuinka me pohjoisessa asetamme väkiluvun
kussakin maanosassa, väärin mielikuvin.
https://www.youtube.com/watch?v=1FVzHLXbgew

Jonas Hellgren

Ei kannata huolestua, kyllä se suuri sota, ja siihen liittyvät epidemiat ja nälänhädät saadaan aikaiseksi. Se on vanhastaan ollut ihmiskunnan kasvua rajoittava tekijä.
Sota on kokonaisuuden kannalta paljon järkevämpi vaihtoehto kuin rauha.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Jos lähdetään erittäinkin epäkorrekteihin ratkaisumalleihin niin nälänhätä on täydessä käynnissä, mutta sen todelliset vaikutukset tilkitään monikansallisella ruoka-avulla.

Pertti Heinonen

Leikitään ajatuksella että Euroopan kaikki asukkaat muuttaisivat Afrikkaan ja Afrikkalaiset puolestaan Eurooppaan. Mikä on kantanne ko, esitykseen? mIten ja kuinka pian kehitystä tapahtuisi ja mihin suuntaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Väestöräjähdystä ei ole. Väestönkasvu rauhoittuu ja pysähtynee yhdeksän miljardin tienoille vuosisadan puolivälissä.

Maapallon ympäristö- ja resurssiongelmien ydin on ihan muualla. Ruoan tuotannon ja jakelun tehostaminen olisi helppoa, jos tieteen, esimerkiksi geenimuuntelun, vastustajat eivät olisi niin fanaattisia.

Sotaa ja nälkää paetaan Afrikasta Eurooppaan, koska täällä on vähemmän sotaa ja nälkää, eikä asia liity väestönkasvuun mitenkään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Varsin optimistinen näkemys, joka on helppo uskotella itselleen.

Toisaalta olen itsekin lähes varma siitä, että maapallo hoitaa ongelman tavalla tai toisella.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Olen samaa mieltä. Väestöräjähdys on jo vanhan liiton ongelma ja tällä hetkellä ns. kehitysmaiden syntyvyys on hyvin lähellä ns teollistuneiden maiden syntyvyyttä. Toinen aivan liian vähälle huomiolle jäänyt seikka on lukutaidon yleistyminen, mikä alkaa olla 80%:ssa. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät nämä ns kehitysmaat suureksi osaksi ole enää kehittymättömiä vaan monella alalla painamassa ohi meistä "kehittyneistä".

Meillä on siten kaksi erisuuntaista ongelmaa: suuret nuoret ikäluokat entisissä siirtomaissa ja toisaalta eläköitymässä olevat läntiset teollistuneet maat. Luonnollinen ratkaisu on maahanmuuton vapauttaminen eikä suinkaan yhä suurempi eristäytyminen. Varsinkaan Suomen kaltaisella eläköityvällä maalla ei ole varaa sulkea rajojaan yhtään enempää. En oikein usko, että nykyinen tietokoneitten ja mobiililaitteiden käytöstä riippuvaiseksi tulleet nuoret ikäpolvet kykenevät hoitamaan vanhuksiamme vaikka näissä juhlapuheissa aina muka ylistetään esim. sotiemme veteraaneja. Siihen tarvitaan aivan erilaista asennetta ja kuntoa kuin räiskintäpeleissä tai nettiseksissä!

Voidaan myös kysyä, että millä oikeudella me lentelemme pitkin maailmaa biitsiä etsimässä ja näiden maiden asukkailla ei ole muuta mahdollisuutta kuin yrittää turvautua ihmissalakuljettajien epämääräisiin palveluihin. Osoittaa todellista sisua ja älykkyyttä suoriutua noista taipaleista tänne pohjoiseen ja kaikille näille matkasta selvinneille pitäisi myöntää joku mitali urheudesta ja neuvokkuudesta. Veikkaanpa ettei monikaan suomalainen nuori selviytyisi moisesta haasteesta. Kokeilkaa vaikka!

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Maahanmuutto länsimaihin ei korjaa ongelmaa lähtömaissa, vaan pahentaa sitä: Immigration, World Poverty and Gumballs - Updated 2010 https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Oikea ratkaisu on auttaa ihmisiä yhtiskuntia paikan päällä. Tämä auttaisi jo paljon enemmän pakolaisongelmassa: "Kannattaisikohan EUn satsata resurssinsa muutamaan pakolaisten "vapaakaupunkiin" Afrikan mantereella? Sopimukset varmaan syntyisi joidenkin maiden kanssa vaikka 50 vuoden vuokra-ajalla ja Eu hoitaisi kaupunkien infran ja johtamisen. Pakolaiset saisi kaupunkilaisoikeudet ja yrittäminen ja työnteko vapaata. Paine rajoilla helpottaisi."
http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18235...

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #28

Entä Suomen eläkeläiset ja sotaveteraanit? Kun katselee tuolla marketeissa nykyajan nuoria, jotka pikaruoka ja viihde-elektroniikka on rapistanut jo alle 30 vuoden iässä niin on päivänselvää, ettei tuosta eläkevastuusta selvitä tällä työvoimalla ja -moraalilla. Niin paljon liikalihavuutta on tähänkin maahan päässyt kertymään eikä sitä voida laittaa naisten, maahanmuuttajien eikä hörhöjen syyksi. Valitettavasti.

Olen samaa mieltä siitä, että kaikki köyhiä pitää auttaa. Kehitysavun sijaan Suomi voi viedä koulutusta ja muuta tietotaitoa. Mutta ei tämäkään auta suomalaisia täällä. Ymmärrän hyvin nämä suuret ennakkoluulot mutta kannattaa karistaa ne. Minulla on loistoesimerkki kun yhden tutun tytär toi Afrikan matkaltaan tuliaisina nuoren tumman miehen. Koko perhe ja suku oli aivan kauhuissaan, että millaisen rantaleijonan he nyt saavatkaan elätettäväksi. Kaveri osoittautui ykkös luokan koodaajaksi ja ansaitsee nykyään enemmän kuin kaverini! Siinä sai muutama kukkahattusetä nokilleen ja ansaitusti!

Tietysti toivon sitä, että isänmaalliset ihmiset opettelisivat suomen kielen ennenkuin alkavat vääntämään mielipiteitään....

Käyttäjän MattiPirkola kuva
Matti Pirkola

Pertti Väänänen tarkoittanee kommentilaan Afrikan talousellisesta riistämisestä kenialaisen kansantaloustieteilijä James Shikwatin jo vuosia sitten esittämiä ajatuksia. Shikwati on tunnettu kehitysavun vastustaja ja on vakaasti sitä mieltä, että mm. Euroopan antama kehitysapu on yksi suurimmista syypäistä Afrikan kurjuuteen. Shikwatin mukaansa kehitysavulla pidetään yllä raskasta byrokraattista koneistoa eikä tavallainen kenialainen edes huomaisi jos kehitysapu lopetettaisiin. Ainoastaan kehitusavusta hyötyvä virkamieskoneisto nostaisi älämölön menetetystä etuisuuksista. Afrikan maat jotka ovat saaneet eniten kehitysapua ovat myös maita, joilla menee huonoimmin.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Kannattaisikohan EUn satsata resurssinsa muutamaan pakolaisten "vapaakaupunkiin" Afrikan mantereella? Sopimukset varmaan syntyisi joidenkin maiden kanssa vaikka 50 vuoden vuokra-ajalla ja Eu hoitaisi kaupunkien infran ja johtamisen. Pakolaiset saisi kaupunkilaisoikeudet ja yrittäminen ja työnteko vapaata. Paine rajoilla helpottaisi.

Toisinaan unohtuu myös nämä rikkauden kasautumistaipumukset: USA väestö (n.316 mil.) vastaa energiankulutukseltaan esim. 117 miljardia etiopialaista.....

(http://public.wsu.edu/~mreed/380American%20Consump...)

Toimituksen poiminnat