Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Enemmän asiakysymyksiä, vähemmän mölinää

  • Vain idiootti myrkyttää oman kaivonsa.
    Vain idiootti myrkyttää oman kaivonsa.

Keskustelua ja vuorovaikutusta keinoinamme hyödyntävän poliittisen toiminnan vahingoksi taustalla muhii epäasiallista käytöstä sekä mölinää. Kaikki tämä on perussuomalaiset rp:n kannatuksen, tulevaisuudennäkymien ja kokonaiskuvan kannalta haitallista. Puolueemme edellisiin eduskuntavaaleihin nähden roimasti laskeneeseen kannatukseen kenelläkään ei ole yhtä ainoaa ja kaiken kattavaa vastausta.

Sen sijaan haluan esittää jyrkän vastalauseen koskien sitä epäasiallista mölinää, jonka "ansiosta" vaikkapa vain pari promilleakin itsenäistä, suvereenia ja turvallista isänmaata puolustavan poliittisen toiminnan kannatuksesta sulaa. Nämä kun ovat ne kaikista keskeisimmät arvot, joiden eteen puolue kaikkine osa-alueineen tekee jatkuvaa työtä.

Tämänvuotiset eduskuntavaalit eivät enää toimi protestiperiaatteella. Perussuomalaisilla on tarjolla kosolti vaihtoehtoja nykyiselle valtapoliitikalle. Mitä enemmän puolueessa tai sitä lähellä olevissa toimijoissa vieraannutetaan yleisöä ja toimittajia epäasiallisen käytöksen voimin, sitä haastavampaa on saada kautta linjan tarjoamillemme vaihtoehdoille niiden ansaitsema huomio ja painoarvo.

Niin kauan, kun missään päin Suomea tavataan rasistista huutelua, on se pois monikulttuurisuuteen, maahanmuuttopolitiikkaan ja integraatio-ongelmiin kohdistuvasta asiapohjaisesta kritiikistä, asiakeskustelusta sekä – ennen kaikkea – sen poliittisista vaikutusmahdollisuuksista.

Vakavasti otettavuudesta.

Toisin sanoen: Niin kauan, kun on osoitettavissa turhanpäiväisiä mölisijöitä ilman vakavasti otettavaa poliittista angendaa, on se pois maahanmuuttokriittisen liikkeen uskottavuutta pilaavaa toimintaa, koska näiden kahden asian – rasismin ja maahanmuuttokeskustelun – syy-seuraus-suhdetta pyritään jatkuvasti osoittamaan kyseenalaisia perusteluita kaihtamatta.

Pyydän, ettei poliittiselle vastapuoluelle annettaisi helppoja aseita leimata, väheksyä ja tahallisesti väärinarvioida koko puoluekentän toimintaa etenkään maahanmuuttokysymyksissä.

On aina turhauttavaa huomata, kun keskustelu yhteiskunnan kannalta merkittävistä aihealueista siirtyy metatasolle, eli keskusteluun keskustelijoista, osanottajista, heistä henkilöinä, ja lopulta myös naurettaviin spekulaatioihin siitä, mitä he mahdollisesti ihmisinä, keskustelukumppaneina, edustavat.

Pinnalla tulee olla kaikki ne oikeasti merkittävät asiakysymykset, kuten euroalueen talousongelmat, Välimeren kautta kulkeva siirtolaisuus ja sitä koskeva yleiseurooppalainen taak... anteeksi, miten meinaakin aina lipsahtaa se ruma sana – siis – vastuunjakomekanismi, Suomen itsenäisen turvallisuuspolitiikan, Venäjän ja NATO:n välillä balansointi, valtionvelan taittaminen, sosiaali- ja terveyssektorin uudistaminen ja vastuullinen työvoimapolitiikka, josta nuorisotyöttömyys pitää aivan ehdottomasti nostaa keskiöön.

Mielipiteenvapauden nimissä on hyväksyttävä, jos jonkun mielestä Facebook-valeprofiilien ja herjaavien -yhteisöiden perustaminen, sekä halpahintaisten kuvamanipulaatioiden tehtaileminen on missä tahansa poliittisessa diskurssissa olennaisinta. Siltikin suosittelisin harjoittamaan edes tovin "outside of the box" -ajattelua.

Miltä tämä oikeasti toisten nimissä näyttää ja millainen vaikutus sillä on kokonaisuutta ajatellen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jari Vuorinen

Asiaa.Asialinjalla pysyminen tuottaa lopulta parhan lopputuloksen.

Ei anneta turhaantuneisuuttamme näitä aseita vastapuolelle.

Ei mokata kansan silmissä.Joku pilakuva saattaa miellyttää joitakuita mutta kyse onkin paljon suuremmasta kokonaisuudesta.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Minua ei kovin helposti saa suosittelemaan perussuomalaisen kirjoitusta, mutta nyt tein sen. Politiikka, siis yhteisten asioiden hoitaminen on kunniallisten ihmisten hommaa, tai ainakin sen pitäisi olla. Vaikka olisimmekin eri mieltä.

Herjaaminen, siis täysin valheellisten väittämien esittäminen toisesta ei kuitenkaan ole sananvapauden piirissä vaan se on rikos.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tärähtäneistökin tykkää. Hyvä kehys kaikille keskustelijoille ja keskusteluille. Asiallisuus vetää puoleensa asiallisuutta.

Käyttäjän TiinaPalovuori kuva
Tiina Palovuori

Asiallinen kirjoitus! Juuri tällaista tarvitaan perussuomalaisen politiikan tulevaisuuteen. Oikeita, tärkeitä asioita saadaan aikaan hyvillä argumenteilla - ei mölinällä tai ilkeällä huutelulla. Todella vahvasta asialinjasta on jo paljon hyviä esimerkkejä PS:n ehdokkaissa, ja kehitys jatkuu koko ajan. Kyllä tällä reseptillä luulisi toisenkin jytkyn irtoavan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tuollaisia avauksia lukisi mielellään enemmän ja Tossavaisen ulostuloja vähemmän.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ihan samaa mieltä Jannen kanssa. Jannen tekstit ovat aina olleet hyvin asiallisia ja objektiivisia. Muistuttaisin myös puoluejohtoanne samasta asiasta.

"Persut eivät myy persustaan" yms. Antaa tälläisten heittojen jo olla, jos mielitään vakavasti otettavaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persut eivät myy persustaan"

Totta, tuo on lähinnä junttimaista. Enemmän täytyisi pitää esillä talousongelmia ja etsiä niitä näkemyksiä ongelmien sisäistämiseksi sekä tuoda esille realistiset ratkaisukeinot. Nyt vain nyhväillään täysin epärelevanttien asioiden ympärillä.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Ihan kaikella kunnioituksella, teidän ei tarvitsisi kuin pitää erittäin tiukkaa seulaa siinä keitä te otatte kunnallis- ja/tai eduskuntavaalien ehdokkaiksi. Jos otatte ehdokkaaksi jonkun, joka on profiloitunut esim. sosiaalisessa mediassa kiivaaksi muslimien vastustajaksi/maahanmuuttokriitikoksi on mölinä melko lailla taattu.

Homma alkaa pelittää välittömästi kun tajuatte, että asialliseen maahanmuuttokriittiseen keskusteluun ei vaan kuulu eurabia-teoria tai yleistävä eri kansanryhmiin kohdistuva "kritiikki". Kun asetatte ohjenuoraksi, että maahanmuutosta voi keskustella ilman rasistisia yleistyksiä niin menee huomattavasti paremmin.

Toimituksen poiminnat