Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Skandaali! Kohu! Ristiriita! Paljastus!

  • Huom.! Meteliä on myös aiheellista nostaa, jos asialle löytyy kunnon perustelut.
    Huom.! Meteliä on myös aiheellista nostaa, jos asialle löytyy kunnon perustelut.

Wisconsinin senaattori Joseph "Joe" McCarthy jäi historian kirjoihin ammattiosaamisensa ohella lähinnä massahysteriaa lietsoneena kommunistien vainoajana, joka oli yksi käänteisen todistustaakan pioneereista. Ensin langetettiin tuomio ja leima, joiden jakamisessa McCarthy ei turhia kitsastellut ja sitten alettiin kuulustella sekä ahdistella kohdehenkilöitä, pyytämällä esittämään todisteita, jotka puhuisivat sen puolesta, etteivät he kuuluneet tai olleet koskaan kuuluneetkaan kommunisteihin.

Hänen mukaansa nimetyn "mccarthyismin" perinteitä kunnioitetaan nykyäänkin yrittämällä hakemalla hakea ihmisistä ja ryhmistä viittauksia fasismiin ja natseihin. Sitä olennaisempaa on se, että media kaivaa laajemmassa kontekstissa ajankohtaistapahtumista esiin pääsääntöisesti negatiivisiksi katsomiaan tekijöitä, joiden toivotaan aiheuttavan kohujulkisuutta, ja tuovan julkaisuille lisää lukijoita ja myyntituloja.

Sillä ei ole merkitystä, ovatko suurennuslasin alle asetetut tekijät tai tapahtumat ulkoparlamentaarisia vai eivät. Pääasia on, että päästään laatimaan skandaalinjanoisia uutisia ja myymään ekstrapainoksia, joiden otsikot kirkuvat.

Tuore hallitus ei ollut ehtinyt istua virassaan päivääkään, kun sen toimintakykyä alettiin kyseenalaistaa hallituspohjan johdosta, eikä tämä ole suinkaan ainutkertaista. Kataisen hallitukselle povattiin heti kättelyssä epäonnistumista. Opposition rooli on tietenkin kritisoida, mutta sen voi tehdä joko rakentavasti tai räksyttämällä ja mustamaalaamalla. Mielestäni me onnistuimme oppositiossa ottamaan haltuun rakentavan kritisoijan roolin, mm. välikysymyksillä ja tarjoamalla varjobudjetteja.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista ollaan odoteltu kuin Jeesuksen uutta tulemista – pitkään ja hartaasti. Mikä tahansa yksittäisen kansanedustajan toiminta nyt tai aikaisemmin on kuin taivaasta langetettu merkki siitä, että hetki on käsillä. Ihan kohta, aivan pian. Vastaavasti Jessen uudesta vierailusta kertovat paahtoleipiin tai kantoihin piirtyvät silhuetit maestron tai hänen äitimuorinsa kasvoista. Ihan kohta, aivan pian.

Tätä odotetaan tietyissä piireissä toiveikkaina, mutta jos heidän rukouksiinsa vastattaisiin, kysyn, mitä on seurauksena? Mahdollisesti hallituskriisi ja ennenaikaiset vaalit, eli käytännössä ylimääräistä hässäkkää. Lisää epävarmuutta ja heikentynyttä luottamusta koko parlamentaarista järjestelmää kohtaan.

Esitän suuren ihmetykseni koskien sitä, miksei hallitukselle anneta edes sen verran työrauhaa, että katsotaan ensin, millaista tulosta se saa aikaiseksi ja tuomitaan vasta myöhemmin – viimeistään neljän vuoden kuluttua –, jos siihen on aihetta?

Miksei media vala kansaan uskoa siitä, että meillä saattaakin olla kasassa toimintakykyinen hallitus, joka saa kuin saakin Suomi-neidon kurssin käännettyä haastavassa taloudellisessa tilanteessa? Ovatko epäolennaisuudet ja niiden kautta mahdollisesti lisääntyvä levikki keskeisempi agenda?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

On hämmästyttävää, että hallitus, jolla on tasavallassa ylin valta leikata terveydenhoito menoja, opetuksen kustannuksia, työttömien toimeentuloa - lähes kaikkea, törmää seinään kun edessä on tuulivoiman satojen miljoonien vuosittainen tuki. Pelätäänkö tuulimafian julmia paljastuksia lahjusten vastaanottajista jne..

Syöttötariffi tuulivoimalle pysyi vielä koskemattomana, vaikka se rajoitettiin ​2000 megavolttiamppeerin kokonaiskapasiteettiin vuoteen 2020 mennessä, aiemman 2500 MWA sijasta. - Hyvä juttu sinänsä, mutta se ei riitä jos ei syöttötariffi kulutusta leikata.

Käsitteleekö hallitus edelleen syöttötariffia kuin se olisi ylin oikeusnormi?? - Maailma on täynnä uskomattomia tarinoita, mutta vain satu tuulivoimasta ja "ilmaisen" tuulivoiman maaginen vaikutus ilmaston puhdistumiseen saa valtakunnan viisaat uskomaan alastoman keisarin olevan asiallisesti puettu kylmässä maailmassa.

"Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko"
"Die Weltin mukaan energiakäänne on jo vuosia niellyt kaiken ympäristötyöhön käytettävissä olevan poliittisen energian, rahat, innovatiivisuuden Saksassa."
Kts. sivut 40-42, ja E-J Korholan juttu ilkeästä ilmastosta sivulla 43.
http://www.katterno.fi/assets/Publikationer/Katter...

Jos tuulivoiman tukemista syöttötariffilla jatketaan, se tietää vuosittain 250 - 300 miljoonan laskua. Kokonaislasku tulee olemaan 2,5 - 3 miljardia.
http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/05/kultapossuke...
Tällä logiikalla valtion kannattaisi tukea kaikkea tuotantoa, eikä kukaan olisi enää köyhä ja kipeä, tähänkö nousu ja talousihme nyt perustuu.

"Petoksista kaikkein typerin on itsepetos" sanoi Osmo Soininvaara tuulivoima hypetyksestä.

Ensio Piiroinen

Henkilökohtaisesti en ymmärrä sitä, että asioihin ei pyritä vaikuttamaan järkevän keskustelun puitteissa tosiasiat huomioon ottaen vaan lähestytään asioita oman ideologian täydellisyyden näkökulmasta, josta ei tietenkään ole odotettavissa muuta kuin lapsenomaista huutelua kuten oppositiossa on viime päivinä ollut tapana. Talous on nyt saatava kuntoon ja valitettavasti velan lisäotolla ja julkisen hallinnon menojen kasvattamisella sitä ei kuntoon tulla laittamaan, joten tsemppiä vaan perus-sinimullalle.

Toimituksen poiminnat