Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3

 • Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3
 • Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3
 • Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3
 • Perussuomalaiset vs. NSDAP, osa 3

Mitä juuri sinä haluat suomalaisessa keskusteluilmapiirissä edistää nimittämällä kanssakeskustelijoita natseiksi, natsien kanssa flirttailijoiksi tai natsien kanssa veljeilijöiksi? Hyvä, haluat ennakkoluulottomampaa, avarakatseisempaa ja suvaitsevaisempaa diskurssia. Se käy minulle tässä vaiheessa, vaikkei tuossa ole järjen häivääkään. Ole seuraavaksi kiltti ja lue tämän "juttusarjan" kaksi ensimmäistä osaa. Nips ja naps, siinä ne ovat.

Olettaen, että olet todella lukenut aiemmat kirjoitukset, tarjoan eksklusiivisesti muutaman vaimoni ottaman lisäkuvan Sachenhausenin keskitysleiriltä, joka toimittaa nykyään museon virkaa, mutta jossa Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen, NSDAP:n, väki toteutti hirmutekojaan. Siellä kidutettiin, surmattiin ja poltettiin ihmisiä. Tiedätkö, mitä ihmisten kiduttaminen, surmaaminen ja polttaminen tarkoittaa?

Luultavasti et. Voit myös olla sitä mieltä, että voi olla natsi kiduttamatta, surmaamatta ja polttamatta ihmisiä. Valtava määrä NSDAP:tä kannattaneista ja/tai äänestäneistä Natsi-Saksan kansalaisista ei kiduttanut, surmannut tai polttanut ihmisiä, mutta ilmaisivat äänestämällä tukensa ihmisvastaiselle toiminnalle kaikesta vastakkaisesta propagandastakin huolimatta.

Natsiksi nimittämisen helppous piilee siinä, ettei nimittelijä luultavasti ajattele yhtä sanaa pidemmälle siinä hetkessä, kun tekee mieli sivaltaa, oivaltaa, nokitella ja demonisoida. Ja rinnastaa suomalaista laillista puoluetta niihin tekoihin ja siihen todellisuuteen, joka natsivallan aikaisessa Saksassa ja sen hallintaansa alistamilla alueilla aikanaan vallitsi. Suhteellisuudentaju on kadonnut.

Natsien suhteen käsitteen inflaation pelkoa ei liene, koska ideologian puhkeaminen kukkaansa edeltäjänsä vertaisella laajuudella on nykyisessä sivistysyhteiskunnassa täysin mahdotonta. Ja sinä siellä, joka nuokuit ensimmäisen kappaleen kohdalla, lue nyt oikeasti juttusarjan ensimmäinen osa, mikäli olet sitä mieltä, että natsiksi leimaaminen on kaikin puolin oikeutettua etenkin perussuomalaisten kohdalla.

Olennaista on säilyttää mielessä se, mitä kansallissosialismi tarkoittaa.

En perää sananvapausjahteja tai poliittisia oikeudenkäyntejä. Vaadin koko 182,5 senttimetrin varrellani, että hysteerikot asettavat asioita oikeisiin mittasuhteisiin ja järkiintyvät. Asiat eivät etene mihinkään nykyisenkaltaisella demonisoinnilla. Muhis Azizi on vahvasti asian ytimessä tällä kirjoituksellaan.

Toivon vilpittömästi suhteellisuudentajuan palautumista, kunhan väki muistaa sen, että sanan "natsi" taustalla on kansallissosialistinen ideologia, jonka Natsi-Saksan arkkitehdit jo kauan sitten määrittelivät. Ideologia, jota Natsi-Saksa 70 vuotta sitten toteutti verisin seurauksin.

SA- ja SS-joukot toimivat jättäen jälkeensä miljoonia ja taas miljoonia kuolonuhreja. Kuolleita ihmisiä. Tapettuja, lahdattuja, teloitettuja, poltettuja, epäinhimillisille lääketieteellisille kokeille alistettuja ja surmattuja ihmisiä. Ihmishenki ei ollut minkään arvoinen.

Mikäli yhtään kunnianloukkaussyytettä porua aiheuttaneesta ja pitkälti Matti Putkosen initioimasta kunnianloukkaussyytejahdista ei synny, katson aiheelliseksi nimitellä keitä tahansa ihmisiä täysin sattumanvaraisesti ja vailla huolta seuraamuksista tai perusteluvaatimuksista seuraavilla ideologisilla termeillä:

 • bolshevikki
 • maolainen
 • kollektivisti
 • libertalisti
 • taolainen
 • anarkosyndikalisti
 • hindulainen
 • kungfutshelainen
 • platformisti
 • kantilainen
 • buddhalainen
 • marksilainen
 • leniniläinen
 • marksisti-leniniläinen
 • reformisti
 • juchelainen

Ja näin toimii osuuskaupan väki! Minun ei tarvitse esittää mitään perusteluita näille syytöksille, koska se on nykypäivän näkemys asiapitoisesta kritiikistä. Vailla pelkoa siitä, että väitteensä joutuisi millään tapaa perustelemaan. Puolivillaista nimittelyä ja käsitteiden sotkemista.

Toivon (luultavasti turhaan), ettei minun tarvitse laatia tästä aihepiiristä enää neljättä kirjoitusta. Kyllä, olen ylimielinen totuuden torvi. Sinä, joka julkeat kutsua minua natsiksi, olet mustamaalaava, demonisoiva, leimaava, panetteleva, herjaava ja henkilötasolle mennessään raukkamainen kunnianloukkaussyytteeseen raskauttavien asianhaarojen vallitessa syyllistynyt sanan- ja mielipiteenvapauden raiskaaja.

P. S.: Huomattava osa puoluetovereistani eivät vaikuta olevan moksiskaan natsisyytöksistä ja -rinnastuksista, ja osa pitää Matti Putkosen toimintaa turhana. Minulle viittaus kansanmurhan toteuttaneisiin kansallissosialisteihin kuitenkin on aivan liian suuri pala purtavaksi, eikä edusta millään tapaa asiallista kritiikkiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kylläpä on överiksi mennyt tämä homma! Oon pyöriny täällä kommenttipalstalla vasta kolmatta viikkoa ja minusta on tehty jo natseja sympatiseeraava kiihko idiootti. AI ku kiva, sanon minä. Eikös rasismia jo juuri se, että leimataan ryhmä poliittisen, uskonnollisen tms vakaumuksen perusteella? Persut (ainakaan yksikään minun tuntemani) eivät ole yhtäkuin natsi, idiootti, vähä-älyinen, pubissa istuja. No hengitän syvään ja totean, että kommentoiva "älymystö" täällä tuntuu olevan kaikkea muuta kuin suvaitsevaisia ja leimaavat ihmisiä sieltä omasta tornistaan minkä ehtivät.

Erittäin hyvä kirjoitus, kiitos sinulle!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä mitään ole natsiksi nimitellyt. Sensijaan yllättynyt siitä miten paljon yhteistä arvopohjaa kannattajakunnastanne löytyy mm vanhojen kansallissosialististen, fasististen, ääri-isänmaallisten ja -oikeistolaisten kanssa. Ei tietenkään tasan 1:1 vaan nykyaikaan jalostettuna ja muuntuneena.

Ihmettelenkin miksi sellaiset pitää kerrasta toiseen kiistää kun ne kaikki ovat aivan selkeästi osoitettavissa.

Eipä kommunistiksi nimittelykään hedelmällistä ole. Eipä sellaisia vanhoja patamustia kommunistejakaan enää juuri ole.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
  "Mä mitään ole natsiksi nimitellyt."

En ole sinua henkilökohtaisesti moisesta nimittelystä syyttänytkään (sikäli kun tällä olisi mitään merkitystä).

Millä tavoin 1930-luvun Saksan kansallissosialismi tapahtuu ja ilmenee tämän päivän Suomessa - nykyaikaan jalostuneena ja muuntuneena? Mikä suhde on, jos ei tasan 1:1?

Otatko kunnian kansallissosialismin uudelleenmäärittelystä vai olisiko mielestäsi aiheellisempaa kehittää tilalle jokin uusi ja käyttökelpoisempi termi, jos tälle on välttämätöntä tarvetta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Termeistä tulikin mieleen ettei mielestäni ole mitään syytä jäädä jankkaamaan jostain natsitermistä ja äitis oli. Ideologiat ja aatesuuntaukset aina jalostuvat ja tietenkin mukautuvat muuttuneisiin aikoihin ja olosuhteisiin. Jos meinaavat pysyä elossa.

Tuskin yhtäkään kommunistia voi rinnastaa sisällissodan aikaisiin punaisiin tai niiden ideologisiin oppi-isiin. Ajat ovat nyt toiset. Sama koskee tietenkin muitakin ääriliikeitä kuten silloinen kansallissosialismi ja äärikansallismielisyys.

Niinpä 1930-luvun kansallissosialismia ei ilmene vuonna 2015 Suomessa. Sensijaan siitä jalostuneita aatesuuntia, vuosimallia 2015 kylläkin. Yhtäläisyyksiä siihen edelliseen on kuitenkin helppo löytyy, jos kohta erojakin. Itseäni ei niin ilmiönä kiinnosta sen nimi vaan sisältö ja tavoitteet.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #5
  "Niinpä 1930-luvun kansallissosialismia ei ilmene vuonna 2015 Suomessa. Sensijaan siitä jalostuneita aatesuuntia, vuosimallia 2015 kylläkin. Yhtäläisyyksiä siihen edelliseen on kuitenkin helppo löytyy, jos kohta erojakin. Itseäni ei niin ilmiönä kiinnosta sen nimi vaan sisältö ja tavoitteet."

Siispä olemme samoilla linjoilla. Saisinko pyytää sinua kertomaan, kuinka kansallissosialistinen ideologia (ml. eugeniikka, rotuoppi ja antisemitismi) on jalostunut vuoteen 2015 tultaessa suomalaiseen poliittiseen toimintaan ja, ennen kaikkea, millaisia sen seuraukset ovat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Suomen Vastarintaliike on tosiaan uusnatsistinen järjestö, joten sen kanssa läheisissä väleissä olevia henkilöitä ei sovi kutsua sen paremmin natseiksi kuin natsien kavereiksikaan...

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84%C3%A4rioikeis...

Itse kutsuisin esimerkiksi kansanedustajaa, joka poseeraa facebook-seinälleen postaamassa valokuvassa yhdessä uusnatsien kanssa provokatiiviseksi tolloksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lapsellinen tollo hyvinkin, mutta tehdään kyllä vääryyttä muille persuille, jos heidät leimataan kaikki samanlaisiksi. Natsileimat ovat minusta härskiyden huippua.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Käsittääkseni koko puoluetta tai puolueen jäseniä/kannattajia ei yhden Ollin takia olla leimattu uusnatsismihenkiseksi - ja itse asiassa melko moni Perussuomalainen (puolueen tunnettu jäsen) on julkisesti ihmetellyt Immosen tekemisiä tai irtisanoutunut Immosen esittämistä "teeseistä". Mm. Tom Packalen ja kuvataiteilija Kari Tykkyläinen ...

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ylitsepääsemättömän hankalaa lienee ymmärtää se, että yksittäinen kansanedustaja tekemisineen ja niistä tehtyine tulkintoineen ei oikeuta ketään leimaamaan koko hänen edustamaansa puoluetta kansallissosialistiseksi. Tämä on koko kirjoitukseni ydinpointti.

Suomen vastarintaliike on viimeisimmän tietoni mukaan ulkoparlamentaarinen järjestö, joka haluaa omalta ideologiselta pohjaltaan yhtä vähän yhteistyötä perussuomalaisten kuin minkä tahansa muunkaan poliittisesti järjestäytyneen tahon kanssa.

Korjatkaa ilman muuta, jos olen väärässä. Tähän ei kelpaa illanistujaiset Olli Immosen ja hänen vaimonsa kanssa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei ole varmaan kiva joutua yleistyksen kohteeksi yhden kaverinne tekemien tekojen perusteella. Uskon vilpittömästi että sellainen harmittaa.

Niinpä ihmetyttää miten paljon kuitenkin käytetään aikaa tuon hepun tekemisten ja sanomisten väheksymiseen. Ja onhan kuitenkin Slunga-Poutsalo myöntänyt Immosten näkemysten ja edustamien asioiden olevan linjassa puoleenne kanssa joten siinä mielessä yleistys olisi aivan ymmärrettävä.

Toisaalta oman puoleesi kannattajien taholta on harrastettu tätä yleitystä liittyen maahanmuuttajiin, vähemmistöihin ja eri mieltä oleviin suomalaisiin jo vuosikausia ja paljon kovemmalla suulla.
Pitäisi koittaa laitta oma pesä puhtaaksi ensin ennen kuin voi ihan rehellisesti arvostella muita.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #8
  "Niinpä ihmetyttää miten paljon kuitenkin käytetään aikaa tuon hepun tekemisten ja sanomisten väheksymiseen. Ja onhan kuitenkin Slunga-Poutsalo myöntänyt Immosten näkemysten ja edustamien asioiden olevan linjassa puoleenne kanssa joten siinä mielessä yleistys olisi aivan ymmärrettävä."

Käytän tahallisten väärinymmärrysten ja koko perussuomalaista puoluetta vastaan käytettyjen tahallisten yleistysten oikaisemiseen tai oikaisuyrityksiin tasan niin paljon aikaa ja vaivaa kuin tähän liittyviä julkisia kannanottoja ja yleistyksiä esitetään. Etenkin, jos koen ne loukkaavina. Ja aikaa on rajoitetusti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #11

Toivotan onnea rupeamallesi.

Ei kannata ihmetellä kun muut yleistyksenne kohteeksi joutuneet suomalaiset alkavat vähetellen tehdä samoin teidän jutuillenne. Meitä onkin jo noin 85% koko kansasta.
Ehkäpä immoscase oli vain se pieni pisara mikä kuohahti vuosikausien jälkeen yli.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ei tämä voi olla enää mahdollista. Mikään, ei mikään ties kuinka kaukaa haettu natsivertaus, ei ole kylliksi. Hysteria on ylittänyt parodiahorisontin jo aikoja sitten.

Totesin kerran jo vuosia sitten vaimolleni, että tässä on seuraava iskun paikka. Yllättävän kauan siinä kuitenkin kesti. JYP:n pelipaitojen värit ovat olleet musta-valko-punateemaisia jo jotain 15 vuotta.

Kari Ahveninen

Kun on oikean väriset lasit niin maailma näyttää ihan toiselta. Kyllä tuo voi olla mahdollista, joten kohta varmaan kielletään punainen, valkoinen ja musta.
Sinällään mielenkiintoista, miten se sovitetaan sateenkaaren väreihin, vaikka sieltä tosin puuttuu tuo musta.

Suvaitsevista on tulossa jatkuvasti nyrjähtäneempiä. Huh. Kohta kai heidän toimestaan kielletään Suomi, suomen kieli ja suomalaisuus. Puhumattakaan väreistä. Vain harmaa kelpaa.

*edit* mielenkiintoista, miten esitetty linkki ei enää toimi. Olen kuitenkin itsekin lukenut sen, joten on tainnut taas suvaitsevaisuus iskeä omaan nilkkaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Katson aiheelliseksi nimitellä keitä tahansa ihmisiä täysin sattumanvaraisesti ja vailla huolta seuraamuksista tai perusteluvaatimuksista seuraavilla ideologisilla termeillä."

Harvinaisen monet perussuomalaiset tekevät joka tapauksessa kuvailemallasi tavalla.

Tästä huolimatta, kukaan ei ole toistaiseksi viitsinyt edes yrittää haastaa Halla-ahoa tai Soinia oikeuteen siitä, että asianosaiset ovat kutsuneet milloin ketäkin esimerkiksi maanpetturiksi, stalinistiksi, äärivasemmistolaiseksi, Neuvostoliiton palvojaksi, militantiksi anarkistiksi tai kulttuurimarxilaiseksi.

Puuttumatta tässä mitenkään Immosen äärioikeistoyhteyksiin -- jotka ovat aika lailla vahvistettu asia, ja huomaa etten käyttänyt sanaa "natsi" -- niin se nyt ainakin on varma, että perussuomalaisilla on aivan helvetin herkkä hipiä.

Kari Ahveninen

Jussi, kun esimerkiksi Halla-ahoa ei noista ole saatu kiinni eikä näyttöä ole ollut, niin mitä sitten on ollut tuo demla-pohjainen ajojahti? Kun on koetettu saada mistä tahansa kiinni, ja kun ei ole saatu, niin sitten mennään mielivaltaiseen tuomintaan?

Jarmo Skog

Kari, mikä tämä persujen demla-mania on? Itse en edes ollut kuullut koko demlasta ennen kuin persut alkoivat sitä rummuttaa. Melkoinen salaseura kun kerran hallitsee koko Suomen mielipideilmastoa.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #19

Suosittelisin, että jos et tiedä niin haet tietoa. Demla (Demokraattiset Lakimiehet) löytyy kyllä...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ahveninen kyselee:

"Jussi, kun esimerkiksi Halla-ahoa ei noista ole saatu kiinni eikä näyttöä ole ollut, niin mitä sitten on ollut tuo demla-pohjainen ajojahti?"

Tarkenna nyt vähän. _Mistä_ Halla-ahoa ei ole saatu kiinni, ja _mistä_ ei ole ollut näyttöä? Kaikille noille mainitsemilleni asioille on näyttöä suoraan Scriptasta. Halla-aho on kutsunut Astrid Thorsia maanpetturiksi, Tarja Halosta stalinistiksi, Ville Niinistöä äärivasemmistolaiseksi ja Li Anderssonia militantiksi anarkistiksi.

(Niistä kahdesta muusta ilmaisusta, "kulttuurimarxisti" oli Timo Soinilta, ja "Neuvostoliiton palvoja" Sampo Terholta.)

Lisäksi, mikä hiton demla?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #20

"Tästä huolimatta, kukaan ei ole toistaiseksi viitsinyt edes yrittää haastaa Halla-ahoa tai Soinia oikeuteen siitä, että asianosaiset ovat kutsuneet milloin ketäkin esimerkiksi maanpetturiksi, stalinistiksi, äärivasemmistolaiseksi, Neuvostoliiton palvojaksi, militantiksi anarkistiksi tai kulttuurimarxilaiseksi."

Tässä siis tarkennus. Mistään noista ei ole saatu sen paremmin Halla-ahoa kuin Soiniakaan kiinni.
Jokainen väite on todistettu (vähintään yhtä hyvin kuin mikä tahansa vihreiden/vasemmiston/sossujen yms. väite) sillä Halonen on ollut stalinisti, Ville Niinistö toimii äärivasemmistolaisesti ja Li Andersson... no, vasemmistolainen väkivalta nyt vain on niin paljon parempaa.
Ainoa josta voi olla montaa mieltä on Thors, mutta hänenkään toimensa eivät ole olleet kunniaksi kenellekään.

Ja jos sinä et tiedä mikä on Demla (Demokraattiset Lakimiehet) niin kannattaisi ehkä mennä hiukan tutkimaan, kun kerran tutkija olet.

Aaron Reed Vastaus kommenttiin #22

Kiinnostaa tietää, milloin Tarja Halonen on ollut stalinisti. Wikipedian mukaan Halonen liittyi jo vuonna 1971 SDP:hen.

Suomen sosialidemokraatit ja SKP eivät olleet mitään yliystäviä, vaan kävivät kiivasta kamppailua työväestön äänistä. Ideologisesti SDP kuuluu suomalaisen kansanvallan horjumattomiin kannattajiin. SKP kanta demokratiaan oli menneinä vuosina huomattavasti horjuvampi.

Sosialidemokraatin nimittäminen stalinistiksi osoittaa paitsi huonoa makua niin myös huonoa historian tuntemusta. Aivan kuin väittäisi Mannerheimin olleen intohimoinen Hitlerin ystävä.

Aaron Reed Vastaus kommenttiin #29

Huhuja ja hörhöjen parjausta!

Jos Suomessa oli vielä 60-luvun jälkeen "stalinisteja", niin ne olivat SKP:n vähemmistön taistolaisia. Demarit eivät ole kommunisteja saati sitten stalinisteja.

Joissain piireissä viha Tarja Halosta kohtaan sokaisee niin paljon, ettei järki enää pelaa. Sauli Niinistön voittamista reilussa kansanvaltaisessa vaalissa nämä höpsähtäneet eivät ikinä anna T. Haloselle anteeksi.

Kari Ahveninen

Sitä paitsi, jos olet oikein tätäkin blogistania lukenut, niin täällä on kyllä ns. suvaitsevaisto katsonut aiheelliseksi nimitellä keitä tahansa täysin sattumanvaraisesti. Kun ei tarvitse olla huolissaan seuraamuksista tai perusteluvaatimuksista.

Ehkä olisi aiheellista sinunkin koettaa olla joskus (edes joskus) jollain tapaa puolueeton.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ahveninen jutustaa:

"Sitä paitsi, jos olet oikein tätäkin blogistania lukenut, niin täällä on kyllä ns. suvaitsevaisto katsonut aiheelliseksi nimitellä keitä tahansa täysin sattumanvaraisesti."

Viittaako tämä esimerkiksi niihin suvaitsevaisiin, jotka ovat kutsuneet meikäläistä kommunistiksi tai vasemmistolaiseksi?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #21

Siihenkin. Ihan yhtä lailla. Kun ei totuus löydy niin sitten kehitetään iso valhe.

Jarmo Skog

Tästähän tulee mieleen melkein taannoinen tilanne, missä eräs professori arvosteli Olli Immosen retoriikkaa. Olli Immonen kuittasi tämän sillä että sanoi professorin olevan "ruotsinkielinen demari ja monikultturisti" ja täten hänen argumenttinsa olevan mitättömiä.

Kari Ahveninen

Luitko molemmat, sekä arvostelun aiheen että arvostelun? Entä oma arviosi, miten oikein selvisit siitä, noin omin sanoin?

Jari Leino

Jokainen han voi nostaa kunnianloukkaussyytteitä ihan mistä haluaa, mutta onko siinä jotain pahaa, jos sanoo maanpetturia maanpetturiksi, stalinistia stalinistiksi, äärivasemmistolaista äärivasemmistolaiseksi, Neuvostoliiton palvojaa Neuvostoliiton palvojaksi, militanttia anarkistia militantiksi anarkistiksi tai kulttuurimarxilaista kulttuurimarxilaiseksi?

Ainakaan valtamediassa ja päivänpolitiikassa näihin määritelmiin ei yhdistetä mitään negatiivista, vaan niiden edustajia suorastaan ylistetään ja esimerkiksi maanpettureita ja stalinisteja nimitetään korkeisiin EU-virkoihin ja suojatyöpaikkoihin.

Jarmo Skog

Suomen kovimmat vallankäyttäjät: demla, stalinistit, kulttuurimarxistit ja joulupukki.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #28

Kas. Sokeakin kana löytää jyvän... joulupukista en kyllä olisi ihan niin varma.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #28

Demlalaisia ja stalinisteja on Suomessa ollut korkeissa viroissa ex-presidenttiä ja ministereitä myöten. Miksi tämä tosiasia on sinulle vaikea myöntää?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kyllä vain, tohtori Jalonen. Meikäläisellä on helvetin herkkä hipiä, kun en oikein tahdo tykätä siitä, että minut ja puolueeni yhdistetään kulmakarvaa kohottamatta ihmisiä systemaattisesti kiduttaneisiin, teloittaneisiin, kaasuttaneisiin ja polttaneisiin sotilaisiin.

Täsmennetään sen verran, että peräänkuulutan syytöksille perusteluita. Natsiksi (tai miksi tahansa) tituleeraaminen olisi ihan OK, jos joskus kuulisi jonkin sortin perusteet väittämälle, eikä kyseessä olisi vain leimaamistarkoituksessa esitetty heitto.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Demla mainittu, monta kertaa.

Toimituksen poiminnat