Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kiittämättömyys on maailman palkka

Hannu Karpo haastatteli aikanaan legendaarisessa ohjelmassaan suomalaisia, jotka uskoivat vakaasti siihen, että keräämällä juomatölkkien alumiinisia klipsuja ja lähettämällä niitä laatikkokaupalla eteen päin voidaan hankkia liikuntarajoitteisille ihmisille pyörätuoleja. Jokin osa porukasta uskoo, että Elvis ei ole oikeasti kuollut, tai ei kuollut ainakaan vuonna 1977. Osa porukasta luuli Ruokolahdella Itä-Suomessa liikkuneen leijonan.

Yhteistä näille kaikille ihmisille on se, että minkään valtakunnan vastakkaiset todisteet, perustelut ja selvitykset eivät riitä muuttamaan heidän mieliään.

Osa kansasta elää tismalleen saman "logiikattoman logiikan" mukaisesti sellaisessa käsityksessä, että kantaväestöä edustavat miehet kollektiivisesti hyväksyisivät naisten seksuaalisen hyväksikäytön sekä kaltoinkohtelun, väitetysti osana omaa kulttuuriaan ja kansanperinnettä. Veikkaan uskomuksen olevan vanhempaa perua kuin muuan pääkirjoitus Kalevassa, jonka tiimoilta sittemmin käytiin muuan oikeusjuttua.

Vieläpä maassa, joka lukeutuu useiden kelvollisten kansainvälisten vertailututkimusten johdosta maailman korkeimpaan eliittiin, mitä tulee naisten oikeuksien toteutumiseen, tasa-arvoon ja turvallisuuteen. Yksistään kahden näin erilaisen todellisuuden rinnakkaiselo tuntuu aika uskomattomalta puhumattakaan siitä, että kaikki todisteet ja havainnot ilmapiiristä puhuu asiaa vastaan. UFO-kulttilaisia lainatakseni: "I want to believe!"

Pari lainauskelpoista kommenttia Uudenmaan demarinaisten puheenjohtaja Anette Karlssonille tämän blogiin. Henna Kupsala:

    "Näin naisnäkökulmasta voisin todeta, että ainakin minun tuntemani miehet ovat jo ennen maahanmuuton räjähdysmäistä lisääntymistäkin yksiselitteisesti tuominneet niin raiskaukset, seksuaaliset häirinnät kuin lasten seksuaaliset hyväksikäytötkin. Kaikkien tekemänä. Asia on selvinnyt paitsi normaaleissa kasvokkain käydyissä keskusteluissa, myös esimerkiksi fb-jaoissa, joissa kenen tahansa tekemien raiskauksien uutisointeja on aina jaettu."

Jari Miettinen:

    "Mistä sinä olet saanut päähän ettei olla puututtu suomalaisen miehen tekemiin raiskauksiin tai väkivallantekoihin? Jos seuraisit edes vähän sivustoja missä näistä jauhetaan jatkuvasti, niin tietäisit. Syy siihen on poliitikot ja lainsäätäjät. Demarien olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta raiskaajien ymmärtäminen on ollut demarien mielestä se oikea tie."

Ensimmäinen kommentti vastaa täysimääräisesti omia havaintojani myös siltä ajalta, kun turvapaikanhakijoiden määrä oli lievästi ilmaistuna nykyistä maltillisempi. Toinen kommentti paljastaa kiusallisella tavalla sen, että mm. demareilla olisi ollut vuosikymmenten hallituksessa olon myötä mahdollisuus vaikuttaa seksuaalirikostuomioiden kiristämiseen - asiaan, jota kansa on vaatinut niin pitkään kuin muistan, mutta johon kukaan ei tunnu kykenevän.

Kollektiivista syyllistämistä, leimaamista ja ryöpytystä jostain alussa mainitun kaltaisesta sitkeästä uskomuksesta tai misandriasta johtuen kannattaisi harkita uudemman kerran vaikkapa siksi, että ystävällisten, asiallisten ja kunniallisten miesten avunanto- ja suojeluhalukkuus hätätilanteissa saattaa lopahtaa, mikäli he kokevat, että sille ei anneta arvoa, mutta lokaa kaadetaan niskaan senkin edestä.

Kiitoksen voisi lausua vaikkapa sille suomalaismiesten yliyliylivoimaiselle enemmistölle, joka pidättäytyy päivästä toiseen, niin tänään kuin huomennakin, huorittelemasta sekä kohtelemasta kaltoin ensimmäistäkään naista - antaen muille esimerkin, kuinka pitää käyttäytyä. Ja tuomitsee kaiken sellaisen toiminnan halveksuttavana ja alhaisena.

Nykyään on yhä mahdottomampaa keskustella yhtään mistään teemasta ilman, että joku tulee syyttämään uhriutumisesta, joku luulee tietävänsä ajatuksesi sinua itseäsi paremmin ja tulee kertomaan, kuinka asiasi pitää oikeasti tulkita, tai joku ymmärtää sanomasi tahallaan ja pahantahtoisesti väärin, sekä käyttää tätä lyömäaseena sinua vastaan.

Niinpä totean, että mainitut ja keskustelun "derailaamiseen" tai mustamaalaamiseen tähtäävät toimintakeinot ovat tämän kirjoituksen kommenttiosiossa kielletty.

Asiallinen ajatustenvaihto on mahdollista, jos malttaa yhtään keskittyä, vetää välillä pari kertaa henkeä tai äärimmäisessä tapauksessa ottaa nitron.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Blogin kirjoittajakin edustaa puoluetta, joka sai useat ihmiset uskomaan parempaan huomiseen ja toimintakulttuurin muuttumiseen. Usko hiipui niin klipsuihin, elävään Elvikseen, Ruokolahden leijonaan kuin plogistin puolueeseen, kun näyttöä ei olekaan.
Karpoon usko on säilynyt.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Seksuaalirikostuomioita kiristettiin syksyllä 2014, tätä ei monikaan tunnu muistavan. Aina vaan toistetaan uudelleen ja uudelleen kiristysvaatimuksia, tosiasiat eivät tunnu siihen vaikuttavan. Kiittämättömyys on tosiaan maailman palkka niillekin kansanedustajille, jotka tämän prosessin veivät läpi.

http://www.esaimaa.fi/Online/2014/08/27/Raiskausri...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Et ehkä ole oivaltanut, mutta nämä suomalaistenkin miesten kaltoin kohtelemat naiset eivät erityisemmin arvosta rasistimiesten yllättäen syntynyttä tarvetta heidän "suojelemisekseen" juuri maahanmuuttajien seksuaaliselta väkivallalta. Tätä suojelutarvetta kun ei ole aiemmin esiintynyt laajasta naisiin kohdistuneesta seksuaali- ja perheväkivallasta huolimatta. Fiksu nainen tietenkin ymmärtää mistä rasistimiehen motiivi hänen "suojelemiseensa" on nyt syntynyt. Siksi viesti on, että pärjäämme mielummin itse kuten ennenkin, koska te rasistit ette oikeasti välitä meistä. Olihan tarpeeksi asiallisesti ja rautalangasta taivuttaen kerrottu miksi ette saa naisilta kaipaamaanne arvostusta?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Usko tai älä, mutta olen oivaltanut tämän alusta loppuun juuri kuvailemallasi tavalla. Yritin parhaani mukaan painottaa ydinpointtia - väkivallan hyväksyttävyyttä miesten keskuudessa sekä yleistämistä heppoisyleistämistä ja leimaamista. Tarkoitukseni ei ollut kiinnittää huomiota turvapaikanhakijoihin mitenkään erityisesti, vaikka sana kerran tekstissä vilahtaakin. Jos luulet minun kannattavan katupartiointia, meni valitettavasti pieleen.

Kiitos kerrankin tyydyttävän asiallisesta kommentista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olet julkirasistinen persu ja murehdit blogissa julkisesti naisten tarjoamaa arvostuksen puutetta viimeaikaisessa "suojelukeskustelussa". Saattaa olla, että nuiva ketunhäntä pilkistää sittenkin kainalosta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #13

Varmaankin ihan ymmärrettävää, että yhdistät asiani yksisilmäisesti juuri siihen kiistatta huomattavissa olevaan kaavaan, josta ensimmäisessä kommentissasi mainitsit. En jaksa sitä tähän toistaa, koska tabletilla on hidasta ja hasardialtista kirjoittaa (edellinen kommenttini muotoutui aika villisti). Ja viittasinhan itsekin Karlssonin kirjoitukseen, jonka keskiöön mainittu teema kuului. Ns. valkoritarointiin ryhtyvät kuitenkin musulmaanien pelossa ihan eri kaliiperin miehet kuin joita pyrin kirjoituksessani - huom. yleistämättä - käsittelemään.

Omasta kirjoituksestani oletankin silmiisi särähtäneen tämän:

    "Kollektiivista syyllistämistä, leimaamista ja ryöpytystä jostain alussa mainitun kaltaisesta sitkeästä uskomuksesta tai misandriasta johtuen kannattaisi harkita uudemman kerran vaikkapa siksi, että ystävällisten, asiallisten ja kunniallisten miesten avunanto- ja suojeluhalukkuus hätätilanteissa saattaa lopahtaa, mikäli he kokevat, että sille ei anneta arvoa, mutta lokaa kaadetaan niskaan senkin edestä."

Odinin poijjaat sun muut ovat edesottamuksineen asia erikseen. Se, mitä kohtaan voisi osoittaa arvostusta (ainakin jättämällä kollektiivisen syyllistämisen väliin), on kunniallisten ja rehtien miesten, sellaisten kuin sinä, tahto puolustaa naisia konkreettisesti hätätilanteessa. Sanotaan sitten vaikka herrasmiesmäisesti, kuten alemmassa kommentissa kirjoitit. Menemällä väliin, jos ahdistellaan (ihan kenen tahansa toimesta) ja naisihminen on tilanteessa silminnähden alakynnessä ja peloissaan. Loanheitto ja leimaaminen saattaa pian kääntyä siihen suuntaan, ettei avun tarjoaminen enää houkuta.

(Tarkalleen ottaen mainitun kaltaisessa tilanteessa apu ja tuki on varmasti tervetullutta ihan riippumatta siitä, mitä avun tarjoaja on mieltä maahanmuutosta. Tuli mieleen heppoinen aasinsilta/analogia homojen verenluovutuskieltoon. Mikäli on henkihieverissä, luulisi veren kelpaavan huolimatta luovuttajasta. Tämä vain sivuhuomiona.)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Eräät tahot ovat tosiaan leimanneet maahanmuuttajamiehiä vaikka raiskaukset ovat hyvin harvinaisia heidän keskuudessa. Olet varmaaan halukas antaa kiitokset niille kqikille maahanmuuttajamiehille jotka kohtelevat naisia hyvin.

Tuo yhtäkkinen "huoli" naisten turvallisuudesta on niin läpinäkyvää ja toki herättää halveksuntaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suvikset puhuu pötyä ja tietävät sen. Varsinkin itä-Suomessa annetuista pienistä raiskaustuomiosta puhuttin jo vuosia sitten eikä tekijöiden etnisyydestä sanaakaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hetkinen, mites tää nyt menee? Mamu raiskaa, mutta suomalainen vielä enemmän. Kun mies puolustautuu sanomalla, ettei kaikki ja en kuulu niihin väkivaltaisiin idiootteihin, hänellä ei ole siihen oikeutta. Eikä ole oikeutta puolustaa myöskään suomalaista naista ja hänen turvallisuuttaan tai, luoja varjele, edes olla huolissaan. Tää keskustelu on aivan älytöntä ihmisten alustamista ja halveeraamista. Suomi on hyvä ja turvallinen paikka olla ja asua (vielä). Edelleen korostan, että suurin osa suomalaisista miehistä on fiksuja, hyvin käyttäytyviä, hienoja miehiä. En tiedä mitä sairasta nautintoa tunnutte saavan suomalaisen miehen leimaamisesta!

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ihan vastaavasti suurin osa ulkomaalaisista miehistä on fiksuja, hyvin käyttäytyviä miehiä.

Miksi tuo "huoli" naisten turvallisuudesta on niin valikoivaa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

En tiedä millaisessa "yhteisössä" sinä Bodil elät, mutta oma lähipiirini, tuttavat, ystävät ja täällä Usarissakin ovat tuominneet raiskaukset. Aivan sama oliko mamu vai kantis. Ihmisten oikeudentaju reaalimaailmassa on koetuksella mielestäni siitä syystä, että lööpit hehkuttaa enenevässä määrin mamujen tekemistä rikoksista. Raiskaukset, joita tapahtunut, ovat kohdistuneet alaikäisiin ja jopa kahden tai useamman miehen tekemänä. Nämä ihmiset ovat tulleet Suomeen hakemaan turvaa. Mikä yhtälössä mättää? Hakee turvaa ja syyllistyy rikokseen???

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #10

Mediassakin kohdellaan raiskauksia eri tavalla jos tekijä mamu. Silloin soitä tulee etusivun juttu ja lööppikamaa. Jos tekijä kantis niin siitä tehdään joku pikkujuttu.

Omassa lähipiirissä suhtaudutaan toki niin että kaikkia raiskauksia tuomitaan. Mutta somessa ja valemediassa tilanne on toisin. Heti kun osoittautuu että tekijä on kantis niin kiinnostus lopahtaa. Jos tekijä on mamu niin sillä sitten herkutellaan pitkään ja hartasti.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #12

"Mutta somessa ja valemediassa tilanne on toisin. Heti kun osoittautuu että tekijä on kantis niin kiinnostus lopahtaa. Jos tekijä on mamu niin sillä sitten herkutellaan pitkään ja hartasti."

Kannattaisiko vaihtaa kaveripiiriä ja ympyröitä missä pyörit, jos omissa some-piireissäsi suhtaudutaan asioihin noin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12

Bodil, olen kyllä havainnut "Matti Putkosen raiskaavan jatkuvasti "!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei suomalaisista miehistä leimata kuin se naisiamme raiskaava ja hakkaava pohjasakka. Sekä tietysti rasistit. Kaikille ansionsa mukaan.

Laitetaan tähän vielä erityinen kehuminen kaikille koto- ja vierasperäisille herrasmiehille, niin Outi voi nukkua yönsä rauhassa mieltään pahoittamatta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Oliko se Börje vaikeaa? Onnistuuko koskaan ilman sarkasmia? Ensin haukutaan ja sitten vähätellään? Pitäisikö suomalaisten naisten hyväksi alkaa sitten tekemään enemmän, jotta ei tarvitse syyllistää koko Suomen mieskuntaa? Siinäpä teille elämäntehtävää. AI niin, mut se ei oo osa unelmaa....

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #11

Ei meidän herrasmiesten tarvitse tehdä yhtään enempää naistemme puolesta. Heillä on kanssamme hyvä olla.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #14

Sinulle siis riittää, että sinä ja kaltaisesi herrasmiehet kohtelette naisia asiallisesti, eikä sinun siksi tarvitse puuttua muiden miesten toimintaan. No tulipa tämä nyt sitten kerralla selväksi.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #15

Uimoselle riittää one-linereiden ja perustelemattomien väitteiden heittely ja trollaus. Mitään rakentavaa tai älykästä on turha odottaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #17

Börje on täällä usarissakin myöntänyt, että on joskus trollannut naisiakin muttei enää. Nyt trollaa vaan persuja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #17

Onko lainsäädännössä joku ongelma? Käsittääkseni oikeuslaitokselle on tarjottu aivan riittävät välineet raiskaajien rankaisemiseksi. Mikä oli Sari sinun antisi tähän keskusteluun? Missä se ongelma mielestäsi luuraa?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #23

Jotta oikeuslaitos voi puuttua tilanteeseen, on jonkun naisen ensin jouduttava kokemaan raiskauksen tuoma nöyryytys ja poliisin kyettävä selvittämään raiskaajan henkilöllisyys. Poliisin resurssien vuosia jatkunut kutistaminen on vähentänyt kiinnijäämisriskiä, ja siten myös heikentänyt oikeuslaitoksen mahdollisuuksia rankaista tekijöitä.

Kansalaisten omalla vapaaehtoistoiminnalla kiinnijäämisriskiä on mahdollista nostaa, ja siten parantaa oikeuslaitoksen mahdollisuuksia tekijöiden rankaisuus. Mikäli noussut kiinnijämisriski myös nostaa raiskauskynnystä, saavuttaa toiminta tärkeimmän tavoitteensa, eli kykenee jo ennalta ehkäisemään edes osan raiskauksista.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #24

Valtaosa raiskauksista tapahtuu paikoissa, joihin mikään rasistinen mukiloijapartio ei pääse, eli ihmisten kotona. Kiinnijäämisriski nousee oleellisesti vain jos uhrit ilmoittavat seksuaaliset väkivaltatapaukset poliisille.

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #25

Oletko siis sitä mieltä, ettei ns. puskaraiskauksia estämään pyrkivää toimintaa kannata suorittaa, koska varsin suuri osa raiskauksista tapahtuu asunnoissa? Itse olen eri mieltä ja katson, että vaikkei toiminnalla kaikkiin raiskauksiin voidakaan puuttua, yksikin estetty raiskaus on parempi kuin ei mitään.

Mitä tulee noihin "rasistimukiloijapartioihin", ymmärrän huolesi. Vaikka partioiden taustalta löytyy rikoksiin syllistyneitä, en kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi kuullut näiden partioiden syyllistyneen mihinkään lainvastaiseen. Näin ollen en voi länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan heitä myöskään vielä mistään tuomita. Jos taas pelkkä rikollinen tausta on ongelma, meidän on syytä miettiä myös nykyisen eduskunnan luotettavuutta, sillä sieltäkin löytyy rikollisen taustan omaavaa väkeä ihan pahoinpitelijöitä myöten.

Sinällään on hauska huomata, että vaikka arvostelet muita heidän ennakkoasenteistaan, käytät myös itse omia ennakkoasenteita aivan yhtä sujuvasti. Se, että ennakkoasenteesi ovat erilaisia, ei tarkoita, että olisit lopulta yhtään oikeammassa. Vasta tulevaisuus aikanaan näyttää, kumpi, jos kumpikaan, on oikeassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #26

Väkivaltarikollisten johtamat mukilointijengit vain lisäävät turvattomuutta kaduilla, eivätkä suinkaan vähennä sitä. Olet ehkä huomannut, että nyt jo kootaan vastajengejä pitämään kurissa rasistihuligaaneja. Jengitappelutko sitten ovat parempi vaihtoehto?

Toni Lahtinen Vastaus kommenttiin #28

Kuten aiemmin totesin ymmärrän partioihin liittyvän huolen, mutta niin kauan kun ne toimivat lain määräämissä rajoissa en tiedä, miten ne voitaisiin lain perusteella kieltää. Käytännössä siis niin kauan, kun ulkona saa kaveriporukalla liikkua, ei laki anna mahdollisuutta puuttua tuohon toimintaan, ellei jotain lain vastaista tapahdu. Millä perusteella sinällään lain sallima toiminta pitäisi kieltää? Sinun oman ennakkoasenteesi perusteellako?

Entä kuinka hyväksyttävänä näet "vastajengien" perustamisen? Kirjoittamasi perusteella vaikuttaa siltä, että niitä ollaan perustamassa nimenomaan väkivaltaisia yhteenottoja varten. Itselleni tämä tuo muistikuvan Weimarin Saksasta, jossa Natsit perustivat SA-jengejä paitsi turvamiehikseen myös hyökkäämään kansansuosiosta kilpailevien kommunistien partioita vastaan.

Kaikki järkevät ihmiset tuomitsevat tällaiset toimet Natsien tekeminä, mutta miten suhtautua siihen, kun muut kopiovat niitä. Kirjoituksesi perusteella sinä olet hyväksymässä tämän, ja vierittämässä syytä mahdollisista jengitappeluista natseiksi/rasisteiksi haukkumiesi niskoille.

Vaikka olen huolissani näiden SOO-partioiden todellisista motiiveista, he pyrkivät ainakin omien sanojensa mukaan toimimaan lain puitteissa. Kirjoituksesi perusteella perusteilla olevat "vastajengit" sensijaan vaikuttavat enemmän omankäden oikeudella väkivaltaiseen konfliktiin pyrkiviltä ryhmiltä, ja tämän koen ainakin vielä SOO-partioitakin vaarallisempana kehityksenä.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Lainaus:
"Niinpä totean, että mainitut ja keskustelun "derailaamiseen" tai mustamaalaamiseen tähtäävät toimintakeinot ovat tämän kirjoituksen kommenttiosiossa kielletty".

Mitä mitä mitä? Kirjoittaja yrittää mustamaalata demareita tuomioistuinten antamista tuomioista ja kirjoittelee edellä luettavaa blogissaa.

Voisiko pyytää hipenen rehellisyyttä kehiin.
Edellinen hallitus kiristi rangaistusasteikkoa vuonna 2014. Jo sitäkin ennen tuomioistuimilla oli mahdollisuus antaa mojovampia tuomioita kuin annettiin.

Mikä viha saa blogistin kääntämään tuomioistuinten toiminnan demareiden viaksi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vaikkakin rangaistusasteikkoa kiristettiin, käytännössä rangaistusseuraamukset ovat varsin vaatimattomia verraten muihin maihin.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Ymmärtääkseni Lauri suurin poru on noussut Itä-Suomen hovioikeuden menettelystä. Kuten aikaisemmin kirjoitin, rangaistusasteikkoa on, mutta jotkut tuomioistuimet menettelevät kansan oikeustajun vastaisesti.

Minua jäi kiusaamaan "oikeudenmukaisen" blogistin yritys mustamaalata yhtä eduskuntapuoluetta käyttämällä raiskaustuomioita hyväkseen.

Vaikka itse olen sitoutumaton "demokratian ritari", niin moinen epärehellisyys on vastenmielistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Täällä kommenttiketjussa eräs kommentoija antaa ymmärtää, että jos kaikki miehet olisivat hänen kaltaisiaan herrasmiehiä, niin raiskauksia ei Suomessa tehtäisi.

Olisiko tässä hänen oivalluksessaan ratkaisu ongelmaan ?

Valtio voisi palkata tapakouluttaja Kaarina Suonperän herrasmieskouluttamaan kaikki miespuoliset ihmiset Suomessa herrasmiehiksi. Toki hän tarvitsisi avukseen laajan teamin ja mahdollisesti myös tulkkiryhmän, jotta saisimme rakennettua raiskausvapaan Suomen.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Jos nykyisenkaltainen ihmisvirta jatkuu myös Suomeen, niin ei kestää montaa vuotta, kunnes valtaosa seksuaalirikostuomioista annetaan ei-suomalaista alkuperää oleville miehille, vaikka heidän osuutensa on silloin edelleen minimaalinen. Tämä on nähtävissä yliedustuksessa näissä rikoksissa.

Mitähän Börje ja Bodil sitten käyttävät keppihevosena, kun enää valtaosaa rikoksista ei voida laittaa suomalaismiesten tekemäksi? Silloin on löydettävä valtavat määrät piilorikoksia, joita tekevät vain suomalaismiehet kotona, verhojen ollessa kiinni. Se, että yli kymmenkertaisella yliedutukselle rikoksia tekevät tekisivät niitä myös kotona, verhojen ollessa kiinni, on Börjen ja Bodilin kaltaisille ihmisille sokea piste.

Toimituksen poiminnat