"Tolkun ihmiset" ajan hermolla ja asioiden edellä

Malkaa omasta silmästään on aina yhtä hankala huomata, sillä kaikkihan me aina olemme omasta mielestämme oikeassa ja oikealla asialla – erityisesti tuomitessamme ne, jotka ovat mielestämme erehtyneet ja ovat siis väärässä. Monet suhtautuvat sitä itse käsittämättä Soldiers of Odin -ryhmän katupartioihin vastaavalla ellei jopa mittavammalla hysterialla kuin heidän vihollisensa turvapaikanhakijoihin.

Taannoisesta nakkikioskikahakasta monet avarakatseiset ja moniarvoiset ihmiset silminnähden ilahtuivat, koska saivat monen monituisen kuukauden hartaan odottelun jälkeen peloilleen ja hysterialleen katetta. "Mitäs minä sanoin!" -huudot saivat vihdoinkin korkeimman kaiun. Tämän jälkeen ei yhteen ryhmään ole mitään perustetta soveltaa syyttömyysolettamaa, länsimaisen oikeusjärjestelmän tukipilaria.

Kyseisestä tapauksesta onkin muisteltu innokkaasti, sillä kaksoisstandardin mukaan mikään yksittäistapaus ei ole liian yksittäinen jätettäväksi hyödyntämättä nimenomaan aina silloin, kunhan se vain palvelee omaa agendaa. Vielä ei isketty kultasuoneen, sillä kahakointi tapahtui valkoihoisten suomalaisten välillä. 

Jokainen tervejärkinen toivoo, että mitään väkivaltaista ei koskaan tapahtuisi missään, mutta osalle antifasisteista rikosten uhrit ovat muutenkin aina toissijaisia. Tärkeintä on, että oma natsihysteria ja -jahti saa kaipaamaansa polttoainetta. Ja vaikkei näin kävisikään, voi aina mehustella sillä, kuinka tummaihoista koripalloilijaa kohdeltiin 1990-luvulla kaltoin. Kyllä, rasisteja on maa väärällään.

Tismalleen näin toimii myös vastapuoli, eli pesunkestävät rasistit. Samoja turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia kierrätetään kerta toisensa jälkeen siltä varalta, että joku ei ole niistä aiemmin kuullut tai asia on päässyt unohtumaan. SoO- ja maahanmuuttajahysterian välillä on sekin yhtäläisyys, että kauhukuvia ja olkiukkoja rakennetaan sekä lietsotaan, vaikkei mitään konkreettista olisikaan tapahtunut.

Jutut alkavat vähitellen elää omaa elämäänsä ja saavat paisuttelijoilta mukaansa piirteitä, joilla ei ole tapahtuneen todellisuuden kanssa mitään tekemistä.

Saku Timosen kirjoituksia kommentoimaan on epäilemättä kerääntynyt blogistanin suvaitsevaisten, avarakatseisten sekä korkeaotsaisten persoonien siniverisin aateli. Kattaus on tasokas erityisesti siksi, että Timonen ei pääsääntöisesti salli kommentteja keneltäkään, joka on hänen kanssaan eri mieltä ja siksi, ettei hän ole omien sanojensa mukaan tarkoittanut kommentointia yleiseksi keskustelualustaksi.

Kummasti kuitenkin kelpaavat jopa asiattomat tai muutoin sisällöttömät ja Timosta peesaavat kommentit. Lopputuloksen kannalta tämä näyttää hassulta – aivan kuin kaikki lukijat olisivat hänen kanssaan kautta linjan samaa mieltä. Hassua tämä on ottaen huomioon Timosen useimpien viimeaikaisten kirjoitusten substanssin, eli äärioikeistolaisten fasistien taukoamattoman meuhkauksen ympäri internetiä.

Seuraavassa kattaus hysterian lietsonnasta – kaikki esimerkit Timosen viimeaikaisten kirjoitusten kommenttiosioista:

    "Toki pidän todennäköisenä sitä, että SoO sortuu väkivaltaan, mutta tämä ei ole minun syyni tuomita SoO:ta. SoO:n tuomintaan riittää pelkästään vahva kytkös uusnatseihin perustajien taholta, vahvasti rasistinen ulostulo ja väkivaltainen uho. Nämä itsessään ovat jo syitä tuomita kyseinen järjestö."

Vaihtakaa SoO:n tilalle muslimit, väkivallan tilalle rikollisuus, uusnatsien tilalle joku radikaalisaarnaaja, perustajien tilalle imaamit ja rasistisen ulostulon tilalle turvapaikkakeplottelu. Miltä näyttää? Olemmeko saaneet vaihteen vuoksi silmiemme eteen kaksoisstandardin?

    "Viittaukset natsien valtaannousuun eivät ole lopulta ihan niin kauaa haettuja, koska yksi [Soldiers of Odinin] perustajista/johtajista on avoimesti natsihenkinen Hitlerin ihannoija."

Tätä voisi soveltaa moneen kertaan teilattuun eurabia-teoriaan. Vaihdetaan natsien tilalle muslimit ja päätetään pilkun jälkeinen osuus "… koska jokainen muslimi on avoimesti Mohammedin ihannoija".

    "Lapuanliikkeeltä S.o.O vahvasti haisee. Jonkinlaisia ”muilutuksia” on tulossa,(ja on jo ollutkin,Imatrallako se oli) […]"

Monikulttuurinen nuorisojengi pahoinpiteli aikanaan Helsingissä kantaväestöläisnuoria. Vaihdettaisiinko SoO:n tilalle heidät, Lapuan liikkeen tilalle "taharrush gamea" ja muilutusten tilalle joukkoraiskaus, jonka jälkeen sulkuihin hapuileva muistikuva siitä, että jokos jossain olikin jo sellainen ollut?

    "Minä mietin sitä, toki naiivisti ja pinnallisesti, että tietävätkö nämä natsifantasioijat ja rasistit yhtään miltä heidän puheensa, rekvisiittansa, retoriikkansa, ulkonäkönsä tai kirjoituksensa näyttävät? Mitä he tuovat itsestään ja viiteryhmistään esille."

Natsifantasioijien tilalle lavealle polulle hairahtuneet musliminuorukaiset ja tiedustelusta tulee niin umpirasistinen, ennakkoluuloinen ja muukalaisvihamielinen, ettei mitään rajaa.

Muistutan, etten ole edelleenkään katupartioinnin kannattaja. Tämä kaikuu luultavasti kuuroille korville, mutta korostan, että käsittelen aihetta yksinomaan ns. suvaitsevaistoa leimallisesti riivaavan kaksinaismoralismin ja kaksoisstandardien kautta – en puolustaakseni SoO:ta.

Muistutan, että kaikki ääritoiminta tekee asialinjan maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskriittisyydelle pahempaa vahinkoa kuin tusina Demlan indoktrinoimia besserwissereitä. Siinä on enemmän kuin tarpeeksi syytä olla sympatiseeraamatta pennin vertaa SoO:ta, SVL:ää, FDL:ää sun muita.

jannemuhonen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Tärkeimmät arvoni, joihin kirjoituksissanikin pohjaan, ovat oikeudenmukaisuus ja kansallismielisyys. Niistä minulla on omat vakiintuneet käsitykseni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu