Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Muslimit vainoavat homoja Suomessakin

  • Suomalaista avoimuutta.
    Suomalaista avoimuutta.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluminen on turvapaikanhakijoiden, pääasiassa muslimien, keskuudessa melkoinen tabu, eikä ole ihme, että suurin osa vastaanottokeskusten homoasukkaista pysyttelee kaapissa. Näin he jäävät valitettavasti vaille apua. Yleisradion luvalla sanoen proosalliseen artikkeliin haastateltiin Alia Iranista ja Risaa Ugandasta, jotka molemmat salaavat todellisen identiteettinsä lisäongelmien välttämiseksi.

On täysin kestämätön ja hyväksymätön ajatus, että kotimaistaan (tässä tapauksessa homouden johdosta) vainoa karkuun lähteneet joutuvat pelkäämään samaa Suomessakin, koska niitä samoja vainoa, pelkoa ja terroria aiheuttaneita ihmisiä on päätynyt Suomeen niin ikään.

Se, että väittää itsekin lähteneensä karkuun vainoa, mutta syyllistyy siihen itse täällä kaukana Pohjolassa, herättää toki jälleen kerran epäilyksensä koskien sitä, onko turvapaikkaa hakiessa syyllistytty vilppiin. Tai sitten asia on todella niin, että homoviha ylittää aivan kaiken muun mahdollisen, mm. oman vainotuksi tulemisen.

Mitään niin hirveää kuin Orlandossa tapahtuneen kaltaista on tuskin syytä pelätä tapahtuvaksi Suomessa, mutta pienemmänkin mittaluokan ongelmiin on pystyttävä puuttumaan asiaan kuuluvalla vakavuudella. Suomessa kenenkään ei tule pelätä terveytensä puolesta siksi, millainen sattuu olemaan.

On ymmärrettävää, että vain noinkin vähän aikaa Suomessa viettäneiden ja täysin päinvastaisen viranomaiskulttuurin maista tulleiden henkilöiden luotto esim. suomalaisia maahanmuuttoviranomaisia kohtaan on heikko. Kumpikin, sekä Ali että Risa, on avautunut taustoistaan ja kokemuksistaan kunnolla vasta Hesetan vertaistukiryhmässä ja sen "pehmeällä sohvalla".

Tärkeintä olisi saada kaikki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt uskoutumaan viranomaisille viimeistään turvapaikkapuhuttelussa ja ennen kaikkea raportoimaan kaikki heihin kohdistuva häiriökäyttäytyminen vastaanottokeskuksissa ja muualla. Näin häiriötekijät saadaan paikannettua ja heihin suunnattua asianmukaiset kurinpidolliset toimenpiteet.

Jos olet lähtenyt vainoa pakoon, kuinka sinulla on otsaa vainota turvallisessa satamassa ketään muuta? Sinun itsesi luulisi tietävän, miten hirveältä vainotuksi tuleminen ja alituinen pelon ja terrorin ilmapiirissä eläminen tuntuu. Esimerkiksi tältä pohjalta liikkeelle.

Asia on näin yksinkertainen, eikä siitä pidä sen hankalampaa tehdä.

Olen joskus kirjoittanut, että suhtautudun penseästi turvapaikan automaattiseen myöntämiseen ilmoittautumalla esim. afganistanilaiseksi, pakistanilaiseksi tai iranilaiseksi homoksi, joka halutaan väitetysti päästää kotimaassaan päiviltä seksuaalisen orientoitumisensa johdosta.

Vanhassa tilanteessa, eli kauan ennen viime syksyn kaltaista muuttovolyymiä, oli perusteltua epäillä, että homoksi tekeytymistä voitaisiin käyttää hyväksi muun sepitetyn taustan ohella, koska lopulta ketään ei kiinnosta mikään muu kuin lupa jäädä Suomeen - olipa status ja perustelu mikä hyvänsä.

Sen sijaan nykytilanteessa, jonka myötä homojen vainoa aiheuttaneita henkilöitä on uutisartikkelin perusteella valunut Suomeen muiden muassa, monikaan ei uskaltane käyttää homostatusta oman turvapaikkansa takeena seurausten pelossa - uskoipa turvapaikkapuhuttelun luottamuksellisuuteen tai ei.

Olennaisinta on luoda turvapaikanhakijoille kuva luottamuksellisista viranomaisista, jotka eivät kenenkään taustoja ympäriinsä levittele, ja vahvistaa koko turvapaikkajärjestelmän asemaa ainoastaan aitoa hätää pakeneville ja suojelua tarvitseville.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuli mieleen jo ennalta äärimmäisen todennäköinen kommentti, joten vastaan siihen kaiken varulta ja teiltä vaivaa säästääkseni seuraavasti:

    "Senkin hävytön persu, edustat persuja, jotka vastustavat homoavioliittoja ja vihaavat homoja. Käytätkin nyt homoja keppihevosena oman muslimivastaisen agendasi ajamiseen, senkin fasisti, julkirasisti, ihmisvastainen, ksenofobinen, pigmenttikammoinen ja alhainen perssuti!"

- Miksi tällainen täysin äärimmilleen viety yleistäminen ja siihen pohjautuvat syytökset ovat oikeutettuja vain meidän tapauksessamme? Olen jo pitkään ollut avoimesti, omalla nimelläni ja kasvoillani sekä johdonmukaisesti homojen oikeuksien puolustaja, mukaan lukien homojen avioliitto-oikeus.

Seison näiden ajatusten takana ja soisin, että asia otettaisiin tällaisenaan ilolla vastaan, ts. mukavana huomiona, että persuista löytyy tällaistakin täysin vilpitöntä näkemystä. En nimittäin ole laajakirjoisessa porukassamme ainoa. Ja kyllä: meitä on vieläpä minun ja Arja Juvosen lisäksi paljon muitakin!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hienoa. Persuissa on hyvää kehitystä ja kehityspotentiaalia. Juvonen on sateenkaariväen sankari. Tiedot muista perussuomalaisista, jotka puolustavat vähemmistöjen oikeuksia katsoen laajemmin kuin pelkästään uskontojen aiheuttaman uhan perspektiivistä, otetaan ilolla vastaan.

Reijo Jokela

Aika vähiin jäävät puolustajat, jos teillä on noin kovat kriteerit siihen kenen puolustuksen hyväksytte. En oikein äkkiseltään keksi mitään muuta kuin uskonnot, joihin homouden vastustaminen liittyy.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #4

Kysymys ei ole hyväksymisestä. Suopeat kannanotot ovat tervetulleita. Hintalappua toki kannattaa aina katsoa. Jos kommentoijan ajatuksena on, että perussuomalaisten näkökulmasta vähemmistöjen puolustamisen ainoa vaikutin on uskonnonvastaisuus, on hän enenevästi väärässä. Uskon, että perussuomalaiset haluavat nähdä vähemmistöjen puolustamisessa muutakin kuin maahanmuuttokriittiset ja islaminvastaiset syyt. Perussuomalaiset ovat varteenotettava taho kertomaan näkemyksistään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"On täysin kestämätön ja hyväksymätön ajatus, että kotimaistaan (tässä tapauksessa homouden johdosta) vainoa karkuun lähteneet joutuvat pelkäämään samaa Suomessakin, koska niitä samoja vainoa, pelkoa ja terroria aiheuttaneita ihmisiä on päätynyt Suomeen niin ikään."

Olen täysin samaa mieltä. Lisäksi on kestämätön ja hyväksymätön ajatus, että seksuaalisen suuntautumisensa aiheuttaman penseyden, niin lähtömaassa kuin tulomaassakin, lisäksi nämä henkilöt altistuvat tulomaan kantaväestön ennakkoluuloille lähtömaan kulttuuria ja uskontoa kohtaan. Tuossa tilanteessa avun ja tuen hakemisen kynnys on korkea. Seta ja yksityishenkilöt yhdessä mm. SPR:n kanssa ovat valmiita auttamaan.

Ilkka Huotari

Ja näin han-kortilla yritetään viedä taas keskustelu toiseen aiheeseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Han-kortti on usein tarpeellinen tasapainon tavoittelussa. Kirsikoiden poimintaan kykenevät kaikki.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #6

Ei nämä ole mitään kirsikoiden poimintaa, eli yksittäistapauksia, vaan isompi ongelma, laajempi ilmiö, johon voitaisiin puuttua (ja voi olla, että sitä ei kyetä ratkaisemaan, jolloin se pitäisi vain ehkäistä jotenkin).

Han-kortti ei ainakaan auta mitään.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #8

Totta, maahamme voitaisiin esimerkiksi perustaa seksuulivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille tarkoitettu vastaanottokeskus. Se olisi hyvä alku. Tällaiseen keskukseen voisi siirtää sellaiset vainoa kokevat turvapaikanhakijat, jotka pyytäisivät siirtoa.

Ihan uteliaisuudesta, miten sinä ehkäisisit ongelman?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Ja ongelma katoaa, kun he saavat oleskeluluvat ja lähtevät vastaanottokeskuksesta?

"Ihan uteliaisuudesta, miten sinä ehkäisisit ongelman?"

Rajat kiinni, ja jos pakolaisia otetaan, niin otetaan vain aidosti hädänalaisia pakolaisleireiltä, jotka todella tarvitsevat uudelleensijoituksen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #13

Ei homovastaisuus varmaan sillä häviä. Jos tiedät keinon millä se saadaan häviämään niin kerro toki. Muhosellakin oli tekstissään hyviä ja realistisia ehdotuksia.

"Rajat kiinni, ja jos pakolaisia otetaan, niin otetaan vain aidosti hädänalaisia pakolaisleireiltä, jotka todella tarvitsevat uudelleensijoituksen."

Niinpä tietysti.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #16

homovastaisuus teoriassa saadaan häviämään mm. oppimalla uskontojen vaikutus pois ihmisten moraalikäsityksistä, se oli jo olevinaan helppoa,
mutta lännen näkökulmasta katsottuna moraalisesti kehittymättömistä maista tulleen ihmisvyöryn myötä se ei enää tule olemaan kovinkaan helppoa,

ikävän ilmiön lisälaajentumisen estäminen tällä erää kävisi siten ettei potentiaalisille vainoajille tarjota kevein perustein, jos ollenkaan, turvapaikkaa, sitten pitäisi keskittyä "jumalanpilkkaan" ja yrittää puhua jo täällä oleville järkeä siitäkin huolimatta että he luultavasti sylkevät päällesi.

pannaanhan terveitäkin ihmisiä karenssiin ettei vaarallinen tauti pääse leviämään, valitettavasti yhteiskunnan etu ei aina ole yksilön etu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #22

Se on vähän vaikea saada selville kuka on potentiaalinen vainoaja jos ei aikaisemmin ole konkreettisesti osoittanut merkkejä homofobiasta.

"pannaanhan terveitäkin ihmisiä karenssiin ettei vaarallinen tauti pääse leviämään, valitettavasti yhteiskunnan etu ei aina ole yksilön etu."

Olen eri mieltä, mutta on mielenkiintoista tietää sinun ajattelevan näin. Päteekö sama kriteeri myös muslimimaista muuttaviin asiantuntijoihin, kuten Nokian insinööreihin?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #8

Kirsikoiden poimintaa on laajempien ongelmien projisoiminen yhteen kohteeseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Infantiili väistö, aliarvioit nyt itseäsi.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Ei, vaan arvioin, ettei keskustelua kannata jatkaa. Olisin voinut kysyä, että mikä se laajempi ongelma on, ja miksei riitä, että keskittyy ongelmaan, joka oli mainittu otsikossa, mutta en uskonut, että keskustelu etenisi koskaan mihinkään lopputulokseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Jatkoit keskustelua turvautumalla puppugeneraattoriin. Tulkitsen sen yksipuoliseksi antautumiseksi, joka ei ole kaltaistasi, mutta olkoon niin. Onkin aika ottaa täällä päässä kauneusunet.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #19

Luovutin, koska aihe oli jo loppuun käsitelty...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Senkin hävytön persu, edustat persuja, jotka vastustavat homoavioliittoja ja vihaavat homoja. Käytätkin nyt homoja keppihevosena oman muslimivastaisen agendasi ajamiseen, senkin fasisti, julkirasisti, ihmisvastainen, ksenofobinen, pigmenttikammoinen ja alhainen perssuti!"

Kaksi ja puoli tuntia on kulunut, mutta trollien luvatusta päivästä (ylläpito on pyhinä hidas liikkeissään) huolimatta ei onneksi ole tarvinnut Muhosen odottamaa, asiatonta ryönää lukea.

Kaikkea hyvää ja kiitokset hyvästä avauksesta ja vähemmistömyönteisyydestä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jälleen voidaan vaan todeta, että käytöstavat kulkevat tulijoiden mukana. Se mikä on toisessa kulttuurissa ihan normaalia ei välttämättä muualla siten sitä olekaan. Tulee mieleen myös kummalliset ja mielestäni sairaat avioliitot, joissa toinen puoliso on alaikäinen, eli lapsi.

Miten näihin avioliittoihin sitten Suomessa suhtaudutaan ja miksi niitä ei julkisesti kielletä ? Eihän tuo toki ole tappamiseen verrattava asia, mutta erikoista kuitenkin ja mielestäni verrattavissa pedofiliaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eivät arvot katoa tai muutu sen takia että muutat muualle, eikä edes sen takia että sinua vainotaan vaikkapa väärään islamin haaraan kuulumisen takia. Ne muuttuvat jos ovat muuttuakseen kun ihmisen ajatusmaailma aikaa myöten muuttuu. Tämä pätee niin pakolaisiin kuin kantasuomalaisiin. Ja mitään taattua lopputulosta ei tässä asiassa ole. Tämän nähdään helposti niissä Suomalaisissa jotka yhä ovat homovastaisia vaikka niin lait kuin yleinen asenne osoittaakin toiseen suuntaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämän nähdään helposti niissä Suomalaisissa jotka yhä ovat homovastaisia"

Olen kysellyt miten homovastaisuus Suomessa ilmenee, olen saanut vain typeriä, asian vierestä kulkevia vastauksia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #27

Se näkyy mm. iskussa pride-kulkuetta vastaan. Se näkyy mm eräiden perussuomalaisten ja keskustalaisten värikkäässä kielenkäytössä eduskunnassa ja se näkyy mm siinä kamppailussa jota käytiin tasa-arvoisen avioliittolain suhteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

Nämä esimerkkisi lähinnä osoittavat että Suomi taitaa olla maailman homomyönteisin maa eikä tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen tarkoita homovastaisuutta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #31

Mm tuossa tasa-arvoisessa avioliitossa ja monessa muussa tulemme hieman jälkijunassa jotta voisimme olla homomyönteisin maa. Mutta toki olemme parhaassa neljänneksessä myös tässä asiassa, mutta parempaankin olisi syytä pyrkiä.

Niin kauan kun eduskunnan puheenjohtaksi nousee henkilö joka lausuu seuraavanlaisia viisauksia "Homoseksuaalit voivat mennä avioon vastakkaisen sukupuolen kanssa" on kuitenkin vielä paljon tehtävää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitäs mieltä porukat on tuosta?
"Yli 80 prosenttia maailman muslimeista suhtautuu kielteisesti homoseksuaalisuuteen ". Lähde vanha HS uutinen.
Muslimien lisääntyminen lisää siis suvaitsemattomuutta tässäkin maassa. Sitä tosin ihmettelen että se olisi jotenkin hienoa kun monikultturistit sellaista haluaa? Ei aina ymmärrä teitä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Varmasti tietty suvaitsemattomuus lisääntyy tiettyjen maahanmuuttajien toimesta, mutta lisääntyykö se yhtä paljon kun silloin kun meillä on kokonainen isohko puolue jonka pääsanoma on suvaitsemattomuuden lisääminen?

Itse näen asian niin, että iso osa tästä maahanmuuttokriittisestä porukasta lisää tieten tahtoen suvaitsemattomuutta, ruokkii kielteisiä asioita ja täten vaikuttaa yhteiskuntamme asenteisiin paljon enemmän kuin se että väestöstä on 1% pakolaistaustaisia maahanmuuttajia.

Jos suvaitsevaisuutta pidetään arvossa ja sitä halutaan lisätä, on avainasemassa juuri ne suomalaiset jotka nyt ruokkivat sitä suvaitsevaitsettomuutta. Esimerkiksi puheena olevien seksualivähemmistöjen asemaan ja kohteluun merkitsee paljon enemmän se miten mm. perussuomalaiset suhtautuvat heidän asemaansa eduskunnassa ja lainsäädäntötyössä kuin se millainen asenne pakolaisilla on heihin nähden.

Toivotaan, että myös perussuomalaisista löytyy yhä enemmän niitä jotka ovat aidosti kiinnostuneita erilaisten vähemmistöjen asemasta, sillä se, että vähemmistöjen asemaa käytetään vai keppihevosena kuin halutaan hyökätä jotain toista vähemmistöä vastaan ei auta ketään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täähän tarkoittaa sitä että jos maahan tulee 100 muslimia niin 80 ei suvaitse "homostelua" . Ton kun kertaa muslimien määrällä niin en vieläkään ymmärrä että sateenkaariväki vähättelee tätä lisääntyvää ongelmaa.
Eikö tule millään mieleen että ihan kaikkea/kaikkia ei vaan voi suvaita?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #33

Ei ole olemasa ongelmattomia ratkaisuja asiaan. Minun (ja uskoakseni monen muun) suhteutuminen tuohon on, että näiden ihmisten auttaminen on selvästi suurempi hyvä, kuin heidän asenteisiinsa liittyvät ongelmat. Vaa'an asentoa vahvistaa vielä se, että maahanmuuttovastaisuudessa itsessään on vahvoja suvaitsemattomuuspainotuksia. Näiden huutelijoiden toiveiden mukaan tomimisen koetaan olevan itsessään yhteiskuntaamme suvaitsemattomammaksi ja muutenkin huonommaksi yhteiskunnaksi tekemistä.

Toisin sanoen, eräiden suomalaisten avoin rasistisuus vahvistaa kaltaisteni vakaumusta siitä, että toimimme oikein kun vastustamme heidän pyrkimyksiään. Jos tarkkaan katsot näitä piirejä, huomaat, että niissä homovastaisuus, naisvastaisuus, kommarivastaisuus ja esimerkiksi viherviha on läsnä aivan samalla tavalla kuin islamivastaisuus.

Yhteiskunta on aina kokonaisuus, ja kokonaisuutena sitä pitää käsitellä. Noiden pakolaisina tänne tulleiden osuus väestöstä on 1-2%, eli ei kovin merkittävä asia. He kaikki mahtuisivat vaikkapa Kouvolaan. Mutta heidän vastustamisensa, heidän demonisointinsa on isompi ilmiö joka ei tule pysähtymään muutamaan tummaan kaveriin jos sille annetaan tilaa ja jos sille annetaan valtaa.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #34

Taitavasti väistelty. Tietääkseni seksuaalivähemmistöt eivät ole kuolemanvaarassa Suomessa lainsäädännön kautta. Monessa muslimimaassa näin on. Tällaisilla kommenteilla vain suojataan islamin jyrkkää suhtautumista seksuaalivähemmistöihin. Sen sijaan että yritettäisiin ratkaista tätä ongelmaa, siirrytään kantaväestön asenteisiin. Suurin osa kantaväestöstä suhtautuu seksuaalivähemmistöihin normaalisti. Suurin osa muslimeista suhtautuu seksuaalivähemmistöihin kielteisesti. Jonkinlainen ristiriita tässä on.

Sen päivän kun näkisi kun joku vihreä tai vasemmistolainen kirjoittaisi seksuaalivähemmistöjen kuolemanvaarasta muslimimaissa ja maissa joihin he saapuvat.

Saksassa tehtiin keväällä päätöksiä joissa annettiin ymmärtää että jos joku muslimi ei suvaitse mm. seksuaalivähemmistöjä, hänen paikkansa ei ole Saksassa.

Suomessa vain yritetään suvaita ja kääntää huomiota muualle.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Asia ratkeaa sillä, että vastaanotamme vain homoseksuaaliksi tunnustautuvia/heihin myönteisesti suhtautuvia mamuja.
Tällä tavoin saadaan myös vihdoinkin se monien kaipaama vastaus kysymykseen; "koska muslimipakolaisia tarpeeksi?"..koska reilut 80% heistä ei tykkää homoista ja maailmassa lienee kaikkiaan noin 1,6miljardia, niin Elon laskuopin mukaan sitten tuossa ~300milj. kohdalla alkaa olla aika pistää portit kiinni.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä Kivelän naiivi maailmanhalailu tulee jatkumaan ikuisesti mutta realiteetit tulevat muuttamaan Euroopan ja Suomenkin maahanmuuttopolitiikan kohtapuoliin. Sanotaan nyt vielä kertauksen vuoksi ettei täysihoitoon tulevien vastustaminen ole maahanmuuttovastaisuutta mutta eihän näissä tosiasioilla ole väliä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Arvomme ovat varsin erilaiset, se on tullut jo kauan sitten esille. Mitä maahanmuuttopolitiikkaan tulee, niin epäilemättä se tulee muuttumaan. Se että millaiseksi se muuttuu jää nähtäväksi, mutta itse toivon aidon EU:n yhteisen pakolaispolitiikan ja siirtolaisuuspolitiikan muotoutumista ehjäksi kokonaisuudeksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jatka ansiokasta taisteluasi homofobista puoluettasi vastaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kiitos ...kai? Muotoilisin asian vähemmän jyrkästi siten, että koetan parhaani vaikuttaa kaikkialla - myös puolueessamme - esiintyviin homovastaisiin asenteisiin sekä ennakkokäsityksiin.

Toimituksen poiminnat