Muslimit vainoavat homoja Suomessakin

Seksuaalivähemmistöihin kuuluminen on turvapaikanhakijoiden, pääasiassa muslimien, keskuudessa melkoinen tabu, eikä ole ihme, että suurin osa vastaanottokeskusten homoasukkaista pysyttelee kaapissa. Näin he jäävät valitettavasti vaille apua. Yleisradion luvalla sanoen proosalliseen artikkeliin haastateltiin Alia Iranista ja Risaa Ugandasta, jotka molemmat salaavat todellisen identiteettinsä lisäongelmien välttämiseksi.

On täysin kestämätön ja hyväksymätön ajatus, että kotimaistaan (tässä tapauksessa homouden johdosta) vainoa karkuun lähteneet joutuvat pelkäämään samaa Suomessakin, koska niitä samoja vainoa, pelkoa ja terroria aiheuttaneita ihmisiä on päätynyt Suomeen niin ikään.

Se, että väittää itsekin lähteneensä karkuun vainoa, mutta syyllistyy siihen itse täällä kaukana Pohjolassa, herättää toki jälleen kerran epäilyksensä koskien sitä, onko turvapaikkaa hakiessa syyllistytty vilppiin. Tai sitten asia on todella niin, että homoviha ylittää aivan kaiken muun mahdollisen, mm. oman vainotuksi tulemisen.

Mitään niin hirveää kuin Orlandossa tapahtuneen kaltaista on tuskin syytä pelätä tapahtuvaksi Suomessa, mutta pienemmänkin mittaluokan ongelmiin on pystyttävä puuttumaan asiaan kuuluvalla vakavuudella. Suomessa kenenkään ei tule pelätä terveytensä puolesta siksi, millainen sattuu olemaan.

On ymmärrettävää, että vain noinkin vähän aikaa Suomessa viettäneiden ja täysin päinvastaisen viranomaiskulttuurin maista tulleiden henkilöiden luotto esim. suomalaisia maahanmuuttoviranomaisia kohtaan on heikko. Kumpikin, sekä Ali että Risa, on avautunut taustoistaan ja kokemuksistaan kunnolla vasta Hesetan vertaistukiryhmässä ja sen "pehmeällä sohvalla".

Tärkeintä olisi saada kaikki seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt uskoutumaan viranomaisille viimeistään turvapaikkapuhuttelussa ja ennen kaikkea raportoimaan kaikki heihin kohdistuva häiriökäyttäytyminen vastaanottokeskuksissa ja muualla. Näin häiriötekijät saadaan paikannettua ja heihin suunnattua asianmukaiset kurinpidolliset toimenpiteet.

Jos olet lähtenyt vainoa pakoon, kuinka sinulla on otsaa vainota turvallisessa satamassa ketään muuta? Sinun itsesi luulisi tietävän, miten hirveältä vainotuksi tuleminen ja alituinen pelon ja terrorin ilmapiirissä eläminen tuntuu. Esimerkiksi tältä pohjalta liikkeelle.

Asia on näin yksinkertainen, eikä siitä pidä sen hankalampaa tehdä.

Olen joskus kirjoittanut, että suhtautudun penseästi turvapaikan automaattiseen myöntämiseen ilmoittautumalla esim. afganistanilaiseksi, pakistanilaiseksi tai iranilaiseksi homoksi, joka halutaan väitetysti päästää kotimaassaan päiviltä seksuaalisen orientoitumisensa johdosta.

Vanhassa tilanteessa, eli kauan ennen viime syksyn kaltaista muuttovolyymiä, oli perusteltua epäillä, että homoksi tekeytymistä voitaisiin käyttää hyväksi muun sepitetyn taustan ohella, koska lopulta ketään ei kiinnosta mikään muu kuin lupa jäädä Suomeen – olipa status ja perustelu mikä hyvänsä.

Sen sijaan nykytilanteessa, jonka myötä homojen vainoa aiheuttaneita henkilöitä on uutisartikkelin perusteella valunut Suomeen muiden muassa, monikaan ei uskaltane käyttää homostatusta oman turvapaikkansa takeena seurausten pelossa – uskoipa turvapaikkapuhuttelun luottamuksellisuuteen tai ei.

Olennaisinta on luoda turvapaikanhakijoille kuva luottamuksellisista viranomaisista, jotka eivät kenenkään taustoja ympäriinsä levittele, ja vahvistaa koko turvapaikkajärjestelmän asemaa ainoastaan aitoa hätää pakeneville ja suojelua tarvitseville.

jannemuhonen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Tärkeimmät arvoni, joihin kirjoituksissanikin pohjaan, ovat oikeudenmukaisuus ja kansallismielisyys. Niistä minulla on omat vakiintuneet käsitykseni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu