Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Ruokkivan käden purijat

  • Ruokkivan käden purijat

Keuruulla sattui juhannusviikonloppuna kaiketi onnellisesti päättynyt episodi, joka kirvoitti mielessäni määritelmän ihmistyypille, jota kutsutaan enemmän tai vähemmän halveksuvaan sävyyn "suvakiksi". Viikonloppuisiin tapahtumiin peilaten "suvakin" määritelmän lähelle päästään, mikäli joku ei näe mitään paheksuttavaa siinä, että oman kertomansa mukaan akuuttia hätää, vainoa, kärsimystä, epätoivoa ja jopa kuolemaa pakenevat henkilöt eivät suostu asettumaan heille tarjottuun majoitukseen ja hyväksymään siellä tarjottavaa ruokahuoltoa, ja sitä suuremmalla syyllä, mikäli niskoittelijat eivät anna penseälle suhtautumiselleen mitään perusteita.

Tietääkseni asiasta on edelleenkin tarjolla vain arveluita, joista uutisoitiin jo tilanteen ollessa päällä:

    "Ylen haastattelema Keuruun vastaanottokeskuksen johtaja Rasul Azizan kertoo, että suurin ero Oulun hätämajoituskeskukseen on se, että Keuruun keskuksessa majoituville tarjotaan ruokahuolto. Oulussa heille maksettiin täysi vastaanottoraha, jolla voi ostaa ja tehdä itse ruokansa.
    – Ilmeisesti he haluaisivat Keuruulla samanlaisen järjestelyn, Azizan arvioi."

Tällainen käytös antaa jälleen kerran paljonkin epäilyksen aihetta kyseisten turvapaikanhakijoiden todellisia motiiveja ja heidän maahanmuuttoviranomaisille esittämiä taustakertomuksia koskien. Onko näille nimenomaisille turvapaikanhakijoille tarjottu edellisessä majoituspaikassa Oulussa liikaa etuuksia, joiden poisvienti herättää ihmisolennossa primitiivireaktion – tyytymättömyyden alentuneisiin elinolosuhteisiin? Kun on kauhalla annettu ja niin edelleen.

Tai sitten kyseiseen käytökseen ei ole mitään syytä hakea perusteluita, saati varsinkaan oikeutusta, ottaen huomioon, että Keuruun vastaanottokeskuksen järjestämisestä ehdittiin taittaa peistä vaikka kuinka paljon. Sellainen lopulta järjestettiin vastustuksesta huolimatta, mutta asiakkaat eivät kautta linjan vaikuta olevan tyytyväisiä turvalliseen satamaansa.

Muistuipa myös mieleeni Mikael Jungnerin jokusen vuoden takainen lausunto, jonka mukaan Suomen harjoittama maahanmuuttopolitiikka ei ole kyllin asiakaslähtöistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat