Kansanvallan halveeraus saavuttaa lakipisteensä

Brexitin jälkeen jokunen suomalainen eturivin poliitikko on lähtenyt kilvoittelemaan sillä, kuinka rankasti halveksua kansanäänestysten primääritarkoitusta – sitä, että kansa lunastaa takaisin sitä valtaa, mikä sille maakohtaisesti kuuluu ja minkä se kokee pala palalta riistetyksi. Se, ovatko kantaa asiaan ottaneet poliitikot piinkovia federalisteja, lienee mielipidekysymys, mutta tätä asiaa koskien ainakaan minulla ei ole minkään valtakunnan hankaluuksia mielipiteeni muodostamisessa.

Jyrki Katainen lausui HS:lle: Leikittely EU-kansanäänestyksellä on vahingollista – ”Vastuullinen ihminen ei spekuloi puolihuolimattomasti”.

    "'Brexit-leirin toiminta on populistisuudessaan ja vastuuttomuudessaan yhden sortin Euroopan ennätys', sanoo EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen."

Puoluetoveri Pertti Salolainen pettyi Brexit-päätökseen: "Kansan enemmistö päätti väärin".

    "- Olen tähän päätökseen hirvittävän pettynyt. Kansan enemmistö päätti minun mielestäni väärin. Olen huolissani siitä, mikä tämä jälkipyykki nyt oikein on, Salolainen kommentoi."

Jos eläisi puhtaasti lehtitietojen varassa, voisi kuvitella, ettei Brexitistä koitunut Iso-Britannialle mitään positiivista. Oli miten oli, on täydellistä keskisormen heiluttelua sekä demokratian halveeraamista sanoa Pertti Salolaisen tavoin, että kansa äänesti väärin.

Lukekaapa tuo nyt oikein ajatuksen kanssa uudemman kerran. Kansan enemmistö päätti väärin.

Näin kenties pedataan alkuasetelmia Suomessa mahdollisesti järjestettävälle Fixit-äänestykselle. Jos EU-federalistit sattuvat ilmiselvine kantoineen häviämään, on vika väärin äänestäneessä kansassa. Näinhän sen täytyy olla.

Tätä mieltä Salolainen tuskin on omista äänestäjistään oltuaan esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaana useampaan otteeseen. En äkkiseltään keksi mitään Salolaisen lausumaa törkeämpää kansanvallan halveksuntaa, vaikka poliitikoilla oma mielipiteenvapaus tietysti olisikin.

Kuinka nämä ihmiset nukkuvat yönsä levollisesti?

jannemuhonen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Tärkeimmät arvoni, joihin kirjoituksissanikin pohjaan, ovat oikeudenmukaisuus ja kansallismielisyys. Niistä minulla on omat vakiintuneet käsitykseni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu