Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Todellisuus on idealismin armottomin vastustaja

  • Todellisuus on idealismin armottomin vastustaja
  • Pudaksen Twiitti 14.11.-15 - ihan, jotta tuntisimme hänet paremmin.
    Pudaksen Twiitti 14.11.-15 - ihan, jotta tuntisimme hänet paremmin.

Poliittisesti itsensä silminnähden selkeästi asemoineen, asennelatautuneen ja puolueellisen median uusin iskuyritys turvapaikanhakijatulvan aiheuttamien turvallisuusuhkien silottamiseksi on kyseenalaistaa suoraan sekä sumeilematta virkavallan arvostelukyky. Mikä on enemmän omiaan aiheuttamaan epäluottamusta kuin poliisin asiantuntemuksen kiistäminen?

Ehkä suora konfiliktin aiheuttamiseen pyrkivä toiminta, mutta lopulta nämäkään kaksi tekijää eivät kaukana toisistaan majaitse, sillä poliisi on se, jota huudetaan ensimmäisenä hätiin, kun käydään omaisuuden tai henkilön kimppuun.

On nähty tilanne, jossa noustaan esiin väittämään, että itsellä ja ehkä siunatuilla kollegoillakin on todenmukaisempi sekä ajantasaisempi tilannekuva kansallisesta turvallisuudesta kuin vuosikausia poliisiylijohtajana toimineella Mikko Paaterolla.

Eläkkeelle varsinaisesta virantoimituksesta siirtynyttä Paateroa nimitetään vanhuudenhöperöksi ja seniiliksi ukonrahjaksi. Onko tällainen leimaaminen laadukkainta antia, jota Paatero ansaitsee työpanoksestaan?

Siis sen suomalaisen poliisin, joka on kenttätyössään lahjomaton, luotettava ja oikeudenmukainen. Ei sen demonisaation kautta synnytetyn mörön, joka laittaa perusteettomasti ihmisiä rautoihin ja monottaa päähän kaupantekijäisenä.

Asiat, joita Paatero on tuonut kirjansa julkaistuaan esiin, on mahdoton pala purtavaksi, koska hänen aiemmassa asemassaan hyvin suuri osa olennaisesta tiedosta poliisiviranomaisten operatiivista toimintaa koskien on kulkenut hänen silmiensä kautta. Vaitiolovelvollisuus sitoo poliisiylijohtajaa jopa eläkkeelle jäätyäänkin, joka on niin ikään vaikuttanut aivan uudelle ja käsittämättömälle asialle.

Kysymys, jota itse kunkin sopisi itseltään kysyä kuuluu seuraavasti: Uskonko Suomen kansalliseen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja arvioissa mieluummin poliisia kuin päivälehtien toimittajakuntaa?

Ei ole sattumaa, että lähes jokainen poliisiviranomainen omaa toimittajista ja muista idealisteista poikkeavan näkemyksen siitä, millainen maamme on, ja millaisia toimenpiteitä tilanteen ratkaisu vaatisi.

Tätä hieman jatkaakseni ei ole sattumaa, että perussuomalaisissa ja kokoomuksessa on poliisin taustan omaavia kansanedustajia ja muita vaikuttajia – vihreissä ja vasemmistossa ei niinkään vaan sitä vastoin sosionomeja sekä akateemisia tutkijoita. Poliisi ja tutkijat esittävät tulkintojaan lievästi ilmaistuna eri kokemuspohjalta.

Toimittaja tekee työtään poliisin kenttäväestä poiketen työnantajansa toimitiloissa, josta käsin voi tehdä muutaman tunnin happihyppelyn jossain ei-turvalliseksi koetulla asuinalueella. Hengittämässä monikulttuurista ilmapiiriä ja ennättää lopulta julistamaan kaiken autuutta ja auvoisuutta johonkin näkökulmakolumniin.

Jos sattuu käymään niin, että löytyy omaa näkemystä vastaan sotivia todisteita, voi suorittaa perinteisen "pää pensaaseen" -primitiivireaktion, kuten oheisessa kuvankaappauksessa Iltalehden toimittaja Mari Pudas. Tarjolle asetetun ja Pudaksen artikkelit haastavan vinkin asiasisältö ohitetaan.

Olihan hänellä vapaapäivä. Mutta silti aikaa istua Twitterin äärellä katsomassa, mitä kaikkea hänen ammattiinsa liittyvää tapahtuu.

Nykypäivän toimittajia siinä missä poliitiikkaan kantaa ottavia kirjailijoitakin yhdistää paitsi itsekritiikiin puute, myös ylimielisyys lukijakuntaa kohtaan. Katson, että Twitterissä Mari Pudasta yritettiin evästää tiedonvälityksellisessä tarkoituksessa, jonka hän omine motiiveineen torppasi täyslaidallisella.

Mitä tästä voidaan päätellä? Terveellä itsekritiikillä tarkoitan sitä, ettei tule hävetä olleensa väärässä. Tämä antaa toimittajasta tai kenestä tahansa huomattavasti suoraselkäisemmän kuvan kuin nyt nähty ylimielisyys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Asia voi olla niinkin, ettei toimittaja koe jotain asuinalueita ei-turvalliseksi vaikka sinä sen sellaisena kokisit. Onko Jyväskylässä kaupunginosaa, jonka koet ei-turvalliseksi sen monikulttuurisuuden vuoksi?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Todellisuus on populismin armottomin vastustaja. Näin minä ainakin tulkitsen puolueiden kannatusgalluppeja.

Paaterosta sen verran, että virassa piti päänsä kiitettävästi kiinni "järjestäytymisongelmista", mutta nyt kun pitää markkinoida, pitää vähän nostattaa kohua. Säälittävää.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Lienet siis sitä mieltä, että Paateron väittämistä järjestäytymisongelmista ei ole tietoakaan, poliisi yleisestikään ei ole sen suhteen tilanteen tasalla ja kaikessa on kyse vain markkinointitempauksesta?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Poliisin ja hallinnon päällikköviranomaisilla ei ole tietoa järjestäytymisestä, ainakaan julkisuudessa olleiden lausuntojen perusteella. Jos siis Paaterolle on tullut tuollaista tietoa eläköitymisensä jälkeen, niin mistä lähteestä hän ammentaa?

Jos taas tiesi virassa ollessaan järjestäytymisestä, vaaransiko vaienneena Isänmaan turvallisuuden?

Kyllä tämä on vähän liian läpinäkyvää, eläkeläisen viimeinen rahastus?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Poliisi, ministeriö, maahanmuuttovirasto, kaikki nämä tyrmäsivät Paateron näkemyksen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Arto, ottamatta asiaan muuten kantaa, niin itsekin olisiko kukaan noista tahoista voinut virkavastuulla myöntää Paateron näkemyksen :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ranskan pääministeri taas oli Paateron kanssa samaa mieltä. Kulissit kaatuvat Suomessakin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan täällä vuosikaudet runnottu ideologisella paatoksella sellaista mielikuvaa että esim Turun Varissuolle ei kantiksella ole asiaa ilman vahvaa poliisisaattuetta ja Tukholman Tångstassa tai Rinkebyssä käyräsapelimies katkoo pään heti kun astut rajan yli.
Jostain syystä en muista että noilla alueilla vuosien varrella käydessäni nuppiani olisi vielä hakattu irti, tai perhettäni saati noilla alueilla asuvia sukulaisia häiritty vuosien varrella.

Ainoaksi kysymykseksi oikeastaan jää miksi sellaisia valheita yleensäkin levitetään ja mikä on niiden takana oleva ideologia.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jälleen kerran Ketolamaista liioittelua.

Ei mikään estä Ketolaa tai ketä tahansa vierailemasta vaikka Rion Faveloissa tai vaikkapa Sowetossa, joka on nykyisin jopa turistinähtävyys. Rinkeby lienee vanhainkotia vastaava paikka em. verrattuna.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Soweto

Silti maailmassa on runsaasti paikkoja tai alueita, joihin valkoisen meneminen ei ole suotavaa esim. yöaikaan.

Auringon valossa paistatteleva Rinkeby on aivan eri paikka kuin yöaikaan.

Omana mittarina käytän sitä, miten paikalliset poliisit suhtautuvat eri alueisiin. Se kertoo niiden sosioekonomisista ongelmista enemmän kuin Ketolan henkilökohtaiset mielipiteet.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei poliisilta myöskään löydy sitä yhtä ainoa totuutta, myös poliisilla on oma "lehmä" ojassa, raha kun pitäisi herua lisää myös heille.

Toimituksen poiminnat