Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Nyt tämä mustamaalaaminen saa jo riittää

  • Nyt tämä mustamaalaaminen saa jo riittää
  • Nyt tämä mustamaalaaminen saa jo riittää

Kun mikään ei riitä, se tarkoittaa sitä, että mikään ei todellakaan riitä. Perussuomalaisilta vaadittiin totaalista irtisanoutumista äärijärjestöjä koskien. Meitä vaadittiin tutkimaan, onko meillä relevantteja kytköksiä vaatimuksissa esitettyihin äärijärjestöihin. Tilanne arvioitiin ja siitä laadittiin julkilausuma. Sekään ei riitä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi seuraavasti:

    "Perussuomalaisilla ei puolueorganisaationa ole mitään yhteyttä jutussa mainittuihin järjestöihin. Jutussa olleet esimerkit yksittäisten kansanedustajien väitetyistä yhteyksistä Suomen vastarintaliikkeeseen ovat vanhoja ja julkisuudessa jo moneen kertaan kumottuja."

Terhon mainitsema juttu tarkoittaa tätä Helsingin Sanomien artikkelia. Siinä esitetään seuraavaa:

    "SVL:n tärkein linkki perussuomalaisiin on kansanedustaja Olli Immonen. Immonen on esiintynyt SVL:n aktiivien kanssa ainakin äärioikeiston tapahtumassa Eugen Schaumanin muistomerkillä kesällä 2015. Äärioikeisto pitää Schaumania sankarina, koska tämä ampui venäläisen kenraalikuvernöörin Nikolai Bobrikovin sortokauden aikana 1904."

Tätä jo reilun vuoden ajan hekumoitua retoriikkaa noudattaen tarjoan kuvan itsestäni sekä Antti Rinteestä, joka toimi kuvanottohetkellä Suomen valtiovarainministerinä. 

Minä olen Suomen Sisun jäsen. Antti Rinne ei tietääkseni ole. Missä ovat yhteydet?

Tällaisella mielipuolisella mustamaalaamisella ja harhaisella kytköksien etsinnällä ei edistetä piirun vertaakaan yhteisten asioiden hoitoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Osaatko itse arvioida, miksi perussuomalaisilta kysellään yhteyksiä äärijärjestöihin mutta demareilta ei? Onko kyseessä jokin täysin Immoseen, Terhoon, Halla-ahoon, Niinistöön ja muihin liittymätön epärelevantti ajatus?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Tällä viikolla näin, ensi viikolla irtisanoutumista rasismista haetaan persuilta muulla lailla. Ehkä pitäisi ottaa vanhat keinot käyttöön, jokaiselle perus suomalaiselle myllykivi kaulaan ja järveen, jos kelluu niin on natsi, jos hukkuu niin on suvaitsevainen...tyydyttäisikö tämä natsi vain kipinät?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oma henkilökohtainen näkemykseni on, että valtaosa persujen kannattajista on ihan normisuomalaisia joiden arvot ja asenteet lienevät löydettävissä läpi puoluekentän.
Sitä suuremmalla syyllä juuri heidän (teidän?) pitäisi olla erityisen huolissaan puolueessa näkyvässä asemassa olevasta ääriväestä.

Sen sijaan että kaikki uhriutuvat.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kelpaako yhteydeksi vaikkapa SuSi:n ja SVL:n jäsenten yhteistyö itsenäisyyspäivän soihtumarsseja järjestävässä 612-yhdistyksessä, jonka nettisivun omistaa Timo Hännikäinen?

Kyllä Immosen luulisi olevan perillä tästä yhteistyöstä. Toisaalta, mitäs sitä tuollaisesta irtisanoutumaan. Tehkää vain avoimesti sitä yhteistyötä, jos arvot kerran kohtaavat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Immonen ja Hännikäinen keskustelevat esim. maahanmuutosta em. soihtumarssin osanottajien sijaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031021249333_u...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Blogistin logiikalla demareilta pitäisi nyt vaatia irtisanoutumista kansanmurhaan kehottamisesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Niin, eihän Immonen SVL:n jäseniä tunne, tässäkin kuvassa on ihan sattumalta Immosen ja Hännikäisen takana se Rautatieaseman pahoinpitelystä vangittu SVL:n jäsen. Ja ihan sattumalta Suomen Sisu ja SVL olivat siinä samassa Hännikäisen järjestämässä soihtumarssissakin.

http://www.hs.fi/politiikka/a1434509332809

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #13

Epäilemättä rikoksesta tuomitut uusnatsit ovat vain tehneet muhoset ja otattaneet pönötyskuvia pahaa-aavistamattoman poliitikon kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos luet sen Olli Immosen taannoisen kohua herättäneen facebook pukkauksen, niin kyllä siinä sanoma oli kaikessa räikeydessään täysin yhtäläinen SVL:n sanoman kanssa. Kyse ei siis ollut kuvassa samanlaisesta "sattumasta" kuin oma kuvasi Rinteen kanssa.

Ja Halla-ahohan on tuomittu jopa oikeudessa vihapuheeesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Halla-ahon tuomio ei tullut vihapuheeesta vaan uskonrauhan häiritsemisestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, tuumailinkin kommenttia kirjoittaessani, että liekö rikosnimike oikein, mutta laiskuuttani en viitsinyt ryhtyä googlaamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #6

Laiskuus ei estä kuitenkaan kommentoimasta :-)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Korkeimmassa oikeudessa taisi kyllä tulla tuomio myös kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sinänsä kummallinen tuomio, jos saan maallikkomielipiteeni lausua.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Olli, kyllä. KKO kovensi Halla-ahon alemmissa oikeusasteissa saaman sakkotuomion 30 päiväsakosta 50 päiväsakkoon ja lisäsi Halla-ahon syyksi myös kiihottamisen kansanryhmää vastaan. Halla-aho määrättiin myös poistamaan osia vuonna 2008 julkaisemastaan blogikirjoituksesta, mitä hän ei ilmeisesti koskaan tehnyt. Merkkasi ne kyllä poistettavaksii, mutta ne olivat ja ovat kenties vieläkin luettavissa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #22

Sikäli kun muistan, Halla-aho teki "poiston", mutta varustaen punavärisillä selityksillä, joista alkuperäinen sanamuoto on pääteltävissä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskonrauhan häiritseminen on yleisellä tasolla juuri vihapuhetta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yksityistapaus, ei voi yleistää.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni uskonrauhaa voi häiritä vain häiritsemällä uskonnollista tilaisuutta, kuten mitä tahansa laillista kokoontumista.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Halla-aho ei kyllä häirinnyt tällaista, mutta sai tuomion.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Kuten eräs linnankundi totesikin,"Laki on kaikille sama, tuomiot tosin vaihtelevat".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä tämä Suomen Sisu edustaa? Siinä nimessä on mainittu Suomi ja sisu, mutta liittyykö se jollain tavalla meihin suomalaisiin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaakin niihin aikoinaan Oulussa valmistettuihin tervapastilleihin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kyse ei ole mustamaalaamisesta, vaan kylmistä faktoista valitettavasti. Kun olet kerran Keski-Suomesta kuten minäkin, muistutettakoon vielä siitäkin, minkälaista "mediaa" alueemme persukansanedustaja tukee:
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Risto Laine

Olisikin hauska tietää Vihreiden ja Demareiden yhteydet tähän äärijärjestöön. Sen ainakin tiedän että Median suosikki Li Andersson on melkoinen satutäti ja yksi väkivallan symboli ja onhan näitä.

https://takku.net/

http://yle.fi/uutiset/3-9015864

"Ihmiset tavoittelevat jotakin yhtä hyvää asiaa niin kiivaasti, että tulevat sokeiksi sille pahalle, jota tuon hyvän tavoitteleminen saa aikaan.

Tarkoitus pyhittää keinot. Valhe ei ole valhe eikä murha ole murha, jos se tehdään hyvässä tarkoituksessa." http://www.hyvejohtajuus.fi/16417/kaikuja-1930-luv...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ainakin haku vihreiden suuressa keskusteluryhmässä antaa vaikutelman, että yhteyksiä takku.netiin ei ole: vain kaksi osumaa ja suhtautuminen pikemminkin kielteistä:

https://www.facebook.com/groups/vihreat/?fref=ts

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Janne jos kuuluu johonkin järjestöön jonka profiiliin ei sovi, on ihan helppo vaan erota siitä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tolkunmies kemppisen ajatuksia:http://kemppinen.blogspot.fi/2016/09/mielirikos.html

Kannattaa lukea ajatuksella.

Moni varmaan toivoo ruumiinavauksen johtavan syyhyn pahoinpitelyn aiheuttama kallovamma tai sinne päin. Jos syy onkin joku muu, menee hiljainen hetki miekkarissa vähän reisille.

Joka tapauksessa Horst Vessel on saanut vastinparinsa, jota tullaan ylistämään tietyissä, värittyneissä leegioissa. Yhteistä näille vesseleille on ainakin joku FB-kommentti ; juutalaiset uuniin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun magneettimediaa julkaisevan yhdistyksen pj potkaisee ulospäin suuntautunutta ohikulkijaa ja tekee sen väkäslipun alla tulee Mäkitalo syyttelemään asiasta tuohtuneita antisemutismistä. Kuinka pitkälle voi todellisuuden kieltäminen mennä? Kysymys on suunnattu blogistille, joka on tunnettu kirjoittaja jota on pidetty dialogia etsivänä koska JM nimenomaan ei harrasta vääntelyä ja kääntelyä. Onkin yllätys että JM kuuluu Suomen Sisuun.

Toimituksen poiminnat