Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Peli poikki -tapahtuma flirttailua anarkismin kanssa

 • Kuva takku.netistä. Sivusto ylpeilee vilpittömästi törkeällä tuhopoltolla, joka paljastui myöhemmin murhan yritykseksi.
  Kuva takku.netistä. Sivusto ylpeilee vilpittömästi törkeällä tuhopoltolla, joka paljastui myöhemmin murhan yritykseksi.
 • Peli poikki -tapahtuma flirttailua anarkismin kanssa
 • Peli poikki -tapahtuma flirttailua anarkismin kanssa

Eilisessä Peli poikki -mielenosoitukessa riitti osallistujia sekä puhujia Suomen eturivin poliitikoista ja jopa presidentti Tarja Halosesta lähtien, vaikka tapahtumaa oli avoimesti järjestämässä lukuisista törkeistä tuhotöistä häpeilemättä vastuun kontolleen ottanut Takku.net -anarkistiverkosto.

Mikäli tilanneanalyysiin sovelletaan samoja sääntöjä ja standardeja, ilman sarvia ja hampaita, kuin erinäisiin muihinkin, voidaan enemmän kuin perustelusti todeta, että Halonen, Nasima Razmyar ja demarit flirttailevat väkivaltaisen ekstremismin ja anarkismin kanssa. Samoin Petteri Orpo ja kokoomus.

Kuten eräässä aiemmassa (12.6.) kirjotuksessani paljastin, on Takku.netiin kytköksissä olevien tahojen, kuten Eläinten vapautusrintama EVR:n ja muiden väkivaltaisten ekstremistien syntilista viimeisen noin vuoden ajalta varsin hyytävää luettavaa:

 • Viime vuoden syyskuussa Lassila & Tikanoja Oyj:n ajoneuvo sytytettiin palamaan, koska kyseinen yritys osallistuu Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaalla metsähakkuisiin. (Jokin aika sitten aktivisteja tunkeutui yhtiön toimitiloihin Helsingissä aiheuttaakseen tytäryhtiö-Biowatin lailliselle liiketoiminnalle vahinkoa.)
 • Maaliskuussa vartiointiliike Securitaksen ajoneuvoja sytytettiin palamaan Helsingissä syystä, joka liittyy jotenkin Fennovoimaan ja sen ydinvoimalahankkeeseen.
 • "Wildfire Celliksi" itsensä nimennyt "solu" ilmoittautui syylliseksi toukokuussa tapahtuneeseen kuuden henkilöauton tuhopolttoon ja kaivinkoneen tuhopolton yritykseen.
 • Ja nyt siis 8.-9.6. välisenä yönä Eläinten Vapautusrintamaa ilmoituksensa mukaan edustanut aktivistiryhmä – vanha tuttu aiemmista tihutöistä mm. turkisalan yrittäjiä kohtaan – päätti hyökätä Pohjolan Matkan varikolle asettamalla sytytyspaloja jokaisen paikalla olleen n. 20 bussin renkaille.

Viimeiseen tapaukseen liittyen on myöhemmin käynyt ilmi, että varikolla yöpyi alle 20 metrin päässä lähimmästä palaneesta linja-autosta viisi yhtiön kuljettajaa. Palavaa materiaalia oli lentänyt myös taukotilan kattoon tehden siihen reikiä, joten poliisin mukaan rakennuksen leimahtaminen tuleen oli täysin mahdollista.

Murhapolton, vaikkei termiä enää laista löydykään, yritys ei kuulkaas ole mikään pikku juttu, vaikka anarkistien hyysääjät Usarissakin ovat papukaijanomaisesti jatkuvasti vähätelleet "pelkästään" laillista liiketoimintaa ja omaisuutta, kuten linja-autoja, vastaan osoitettuja terroritekoja. Kuinka vaikeaa on tuomita?

Eilisen mielenosoitustapahtuman eräs sivujuonne näyttäisi osoittavan rasismia enemmän tai vähemmän näennäisesti vastustavien henkilöiden epäpyhän allianssin väkivaltaa ja vallankumousta ihannoivien anarkistien välillä. Itse asiassa uskon leijonanosan näissä mielenosoituksissa viihtyvistä henkilöistä liputtavan sekä antifasismin että väkivaltaisen anarkismin puolesta.

Tapahtuman yhteydessä heiluteltiin banderollia, jossa uhataan eksplisiittisellä väkivallalla Suomen valtiota ja Suomen poliisia. Kyllä, näitte ja luitte täsmälleen oikein. Sloganilla "ei rauhaa ilman oikeutta" uhataan käydä väkivalloin Suomen valtiota ja sen viranomaisia vastaan, ts. julistetaan anarkistista yhteiskuntamallia ja ihannoidaan institutionalisoitunutta väkivaltaa.

Takkuanarkisteille enemmän kuin tuttuun tapaan tapahtuman järjestäjä esittää tyhmää ja levittelee käsiään.

  "Mielenosoituksen järjestäjä sanoo, ettei hän tiedä, mistä banderolli tapahtumaan ilmestyi. Järjestäjät itse toimivat tiiviissä yhteistyössä poliisin kanssa."

Täyttä paskapuhetta. Takkuanarkistien todellisen ideologian valkopesua. Tämä on niin väsynyttä. Anarkistit väittävät aina, kun jäävät kiinni housut nilkoissa aiheuttamasta vahinkoa, etteivät he ole millään tapaa organisoitunutta, ettei heillä ole mitään yhteistä ideologiaa tai nimittäjää. Kunhan nyt vain sattuvat ihan sattuman oikusta kokoontumaan satamäärin. Tuhoamaan, mesoamaan ja hässäköimään.

  "– Tämä on ollut nähdäkseni yksittäistapaus. Luultavimmin jonkinlainen trollaus, Pahkala arvioi."

Näin sitä vain vähätellään yhden Suomen suurimman päivälehden artikkelissa päivänselvästi anarkistista väkivaltaa ihannoivaa ja siihen yllyttävää mielenilmausta trollaukseksi. Päin vastoin olisi täysin perusteltua käynnistää tapauksesta poliisitutkinta ja selvittää, syyllistyivätkö banderollin laatijat ja sitä kantaneet henkilöt rikokseen yllyttämiseen.

Edelleenkin: Jos kaikkia aktivistitahoja kohtaan pätevät tismalleen samat pelisäännöt.

Valitettavasti meillä vallitsee sairaat, härskit ja poliittisesti motivoituneet kaksoisstandardit, jotka suojelevat militanttisia anarkistisoluja ja heidän tapahtumiinsa osallistuvia poliitikkoja. Vastaavasti mikään aasinsilta toiseen suuntaan ei ole liian heiveröinen, etteikö hysteerinen mustamaalaaminen olisi perusteltua.

Ihmiset: avatkaa silmänne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Harmittako, että oli niin paljon mielenosoittajia? Siltä se näyttää.<3

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ei suinkaan. Itse kutakin sen sijaan luulisi harmittavan ja syvästi se, että joukkoon päästetyt väkivaltaista ekstremismiä, anarkiaa ja kaaosta kannattavat henkilöt banderolleineen lokaavat koko tapahtuman maineen.

Samoin kuin esimerkiksi Mikael Brunila, joka kuulopuheiden perusteella omisti oman puheenvuoronsa koko asian politisoimiselle ja vihanlietsonnalle, vaikka järjestäjien mukaan tapahtuman piti olla täysin poliittisesti neutraali.

Ja sitten oli vähän tällaistakin:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015519333...

Että oikeinkin rauhanomainen ja kiihkoton tapahtuma.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ei tule yllätyksenä että "vassarit" peittävät silmänsä kun oman tukijoukon jäsen yliampuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kaksinaismoraali,eliitti,päättäjät,Porvoon piispa:
"Heittäköön "syytön" ensimmäisen kiven (syylistäessään koko kansaa rasismista)

"Kolmen päivän päästä oltiin päätepaikassa,
karjalainen kansa seisoi huutokaupassa.
-Isännät kun evakoita kyytiin mättivät,
-viisi lasta sekä äidin sinne tielle jättivät.

Piispa HS-Vieraskynässä isänmaallisuudesta:
–Jos suomalainen joutuisi pakenemaan vieraaseen maahan, hän ei odottaisi sellaista vastaanottoa, jota Suomi nyt turvapaikanhakijoille tarjoaa.
Niinpä!

-Tai siirrettäisiin sodanjaloista rajojen sisällä evakkoon sisämaahan.
- Olisiko peiliin katsomisen paikka?
Minkä vastaanoton evakot sai ? Oliko rasistisia mielipiteitä? Halveksuntaa? Yms..
Siitäkin huolimatta että olivat oman maan kansalaisia.
Vielä -60-70 luvulla tuo jatkui . "Ryssittely" .

Oikeakäsi ei "muista,mitä vasenkäsi teki"!
Etenkin kylillä missä isännät joutuivat luovuttamaan peltotilkun evakoille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Epätoivoista käsienheiluttelua. Ei yksi banderolli kaikkea kerro 15 000 hengen miekkarista.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei todellakaan kerro! Mutta ei myöskään toisinpäin. Ei yksi hörhö kerro totuutta vastapuolestakaan (esim. perussuomalaisista tai maahanmuuttokriittisistä). Ei välttämättä liity heihin mitenkään. Pidetään tämäkin mielessä!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ai jos on yksi tai kaksi hörhöä teikäläisten viidentoista ihmisen miekkarissa, niin se on sitten ihan sama kuin 15 000 ihmisen miekkarissa? Heh.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #14

No ei kukaan noista 14998:sta henkilöstä puuttuneet tuohon banderolliin, niin aika jännä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #17

Jäännös (olkoot se 14 998 tai jotain muuta henkeä) siis antaa oman hiljaisen hyväksyntänsä poliittisesti motivoituneelle väkivallalle, anarkistiselle kaaokselle ja rikokseen yllyttämiselle rauhanomaiseksi mainostetun mielenosoituksen yhteydessä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Kyllä, nän sen on oltava. Kaikki ovat luonnollisesti kiertäneet tarkastamassa kaikki kyltit ja jäämällä paikan päälle ilmaisevat tukensa jokaiselle banderollille. Täysin looginen väite, en osaa kuvitella, että joku ajattelisi toisin.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #14

Mistä ihmeen teikäläisistä kohdallani Esa Mäkinen puhut!!?
En ole koskaan ollut yhdessäkään mielenosoituksessa, ja tuskin menenkään.
Eikä minulla ole vähintäkään sidettä perussuomalaisiin. Eikä sen puoleen mihinkään muuhunkaan puolueeseen.
Mutta en ymmärrä tätä silmitöntä, mautonta ja osin lapsellista persuvihaa, VIHAPUHETTA heitä vastaan, YLEISELLÄ TASOLLA, jota näilläkin palstoilla viljellään.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Joo, mutta teidän mukaanne Jimin kuolema kertoo kaiken persuista ja maahanmuuttokriittisistä? Mitään muuta ole tullut luettua kuin kuinka persut ovat fasisti-rasisteja.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei tarvitse teititellä.

Persuista yms. väestä kertoo kaiken se, miten vaikeata on ollut vain tuomita natsit ja niiden tekemä tappo ilman asiaankuulumatonta sönkötystä Otanmäestä yms. Nyt on näköjään taas niin kamalan vaikeata, koska 15 000 vs. 15.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #15

Johan tässä on tuomittu ja vaikka kuinka monta kertaa. Pässikin ymmärtää, että on ihan sama, kuinka ja millaisin taiteen keinoin tuominta suoritetaaan. Ei se tule meitä kohtaan patologista vihaa tunteville "tolkun ihmisille" riittämään koskaan, ikinä tai missään olosuhteissa. On paljon mukavampi hekumoida mielikuvalla meistä kamalina rasistinatseina, yhtäläisen ihmisarvon kieltäjinä ja millä milloinkin. Tuominnoille ja asiaa koskeville julkilausumille käännetään selkä, suljetaan korvat ja jatketaan samaa rasistinatsifasistiälämölöä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Rampanen ja Leppäjärvi tuossa oivalsivatkin ja toivat esille kirjoitukseni ydinpointin.

Samat säännöt ja samat standardit kaikille, eikös juu?

Käyttäjän amgs kuva

Myös perussuomalaiset nuoret olivat siellä. Kauheata vai kuinka? Kyllä, hekin saavat osallistua.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Jokin aika sitten maahanmuuttoon liittyvässä mielenosoituksessa nimiteltiin poliiseja NATSISIJOIKSI!!? Kantasuomalaiset pojanjolpit ja maahanmuuttajat tai täällä syntyneet tummapintaiset. Jopa lapset!?
Mitä tästä olit mieltä Ana Maria? Harmittiko?

Harmittiko tuo blogistin mainitsema banderolli? Oliko asiallinen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eikö perussuomalaisilla olekaan rinta rottingilla vaikka siellä kai puhallettiin persunuorten jakamiin valkoisiin pilleihinkin?

http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö tuota naamioituneena mielenosoituksiin osallistumista ole vaadittu kiellettäväksi?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Niin, sillä olihan Tynkkysen roolihahmona Batman! Hänhän olisi saattanut vaikka tempaista povitaskustaan jonkin superaseen ja lahdata jengiä ympäriltään muutaman metrin säteellä! Huu!

Jos olet yhtään seurannut kuvamateriaalia anarkistien mielenosoituksista, ovat ne, joilla ei ole jotain palestiinalaishuivia naamansa edessä melkoisessa vähemmistössä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

"Niin, sillä olihan Tynkkysen roolihahmona Batman!"

Teräsmies ja Tarzan taisivat jäädä suosiolla valikoimasta pois?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #13

Tarzanin vetimissä olisi saattanut hyvinkin tulla vilu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Eihän sivullinen voi tietää kuka siellä Batman puvussa piilottelee. No, oli kuka tahansa, niin hyvä ettei käyttänyt ihmeaseitaan.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #18

Hyvä ettei heittänyt batarangilla tai ajanut yli lepakkoautolla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Ei vedä veroja Tarzanin huudolle, sen kun Tynkkynen opettelee vetäisemään niin a vot.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Naamioitunut Halla-aho. Hypännyt liaanin korvikkeella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se tässä koko tapahtumasarjassa on mielenkintoista, että alussa vaaadittiin vastarintaliikettä lopetettavaksi ja oltiin huolissaan ääriliikkeistä.

Nyt tämä on näemmä mennyt taas kerran hiekkalaatikkoleikiksi, jossa nyt onkin vastapuolena ainoastaan rasistipersut.

Vaaleissa suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi äänestetty ja ulkoministeripuolue on rasistipuolue?

Miten ihmeessä tähän päätelmään ei ole tultu muualla euroopassa, se on todella huolestuttavaa, että ihan valtakunnan johtopaikoilla on rasistipuolue.

On järjestettävä selvästi uusi mielenosoitus ja vaadittavakin persuja lopetettavaksi, ehkä sitten Suomeenkin palaa rauha ja rakkaus.

Ihan tosi hei.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"..ja vaadittavakin persuja lopetettavaksi,.."

Aika raju esitys, ja ensin kai sentään tarvittaisiin lainmuutoskin.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ei nyt ehkä lopetettavaksi, mutta ulos hallituksesta ja muutoinkin boikotoitavaksi meitä esitti eilen Mikael Brunila.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Aha. Netistä löytyi kuka hän on.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #30

Väitätkö, ettet tiennyt häntä mistään aiemmasta yhteydestä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Totean etten tiennyt, jonkinlainen yhteys selvisi Li Anderssonin ja oliko se nyt Dan Koivulaakson kirjoittamasta.

PS. Iltapäivälehdissäkin on usein kissinkorkuisilla kirjaimilla uutisia henkilöistä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Vrt. juttu vanhasta tamperelaisesta lääkäristä, joka ei potilaansa mielestä kohdellut häntä tarpeeksi kunnioittavasti, ja ilmoitti olevansa sen ja sen kenkätehtailijan rouva. Mihin lääkäri, että mistä minä kaikkien suutarien ämmät tuntisin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pikkujuttu, voihan sitä ainakin mieltä osoittaa :) ja päättäjät Suomessa menevät nyt pitkälti sen mukaan, mitä mielensosoituksissa ehdotetaan.

Onhan se sentään vaihtelua siihen, että etujärjestöt eivät sano mitä tehdään. Hallituksethan eivät ole enää pitkään aikaan lain suomaa päätäntävaltaansa käyttäneet, aina löytyy joku joka sanoo ei käy, ja sitten peruutetaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Nyt on Petteri Ritalan hymiö väärässä paikassa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Aika jännää kuinka paljon aikaa ja vaivaa perussuomalaiset käyttävät rasismin ja fasismin vastaisen mielenosoituksen vastustamiseen. Hätäisempi voisi kuvitella, että nyt heihin on osunut ja pahasti. Epäviisasta, mutta jatkakaa toki jos haluatte vahvistaa ihmisten uskoa siihen, että te todella kannatatte noita manittuja tahoja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansanomaisesti sanottuna hätäpaskomisia on vähintäänkin kiitettävästi riittänyt.

- Muhonenkin voisi jo hellittää, edellinen bloggaus kun ei tainnut sujua ihan toivomusten mukaan.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Kuka tässä on vastustamassa? Minä olen tuon mielenosoituksen puolella, mutta olen sitä vahvemmin sitä mieltä, että olemattoman protestoimisen sijasta olisi voitu pitää ääntä tärkeämpien aiheiden puolesta. Hukkaan heitettyä energiaa, vaikka kaunis tarkoitus.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Jatka vain, Kivelä, tämänkin asian uskottelemista itsellesi, jotta saattaisit vielä jonain päivänä itsekin ottaa sen todesta. Siinä samalla voisit ihan lukeakin kirjoitukseni, koska kommentin laadun perusteella et ole vielä niin tehnyt.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Etkö ole huomannut? Äärivasemmiston väkivalta on niin paljon laadukkaampaa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Niin laadukasta, että Neuvostoliitto eli paljon pidempään kuin kolmas valtakunta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistossa näitä väkivaltaisia anarkisteja riittää, polttelevat bussivarikoita ja mukiloivat ihmisiä.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Ei mitään flirttailua, vaan selvästi anarkisti ja sananvapautta rajoittavien mielenosoitus, johon on (toivottavasti) saatu höynäytettyä myös muita ihmisiä rasismin varjolla. Jos ihmiset olivat siellä mukana tietoisina näistä taustoista, niin tilanne on huolestuttava. Tarvitaan lisää koulutusta ja sivistystä, jotta tämä sananvapautta rajoittava aate saadaan kitkettyä suomesta pois nopeasti.

Monet oikeusoppineet ovat jo ottaneet kantaa asiaan ja vaikka miten pilleihin vihelletään, niin sivistysvaltiossa ajatuksia ei kielletä anarkistitoimiston päiväkäskyllä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Hyvä, että en osallistunut. Olisin voinut tulla leimatuksi persunuorten kanssa flirttailijaksi tai anarkistiksi ja vaikka miksi Luoja yksin tietää. ...

Vai olisikohan hiukan eri asia olla koko kansan mielenosoituksessa kuin pienten piirien yksityistilaisuudessa esiintyä ääriliikkeiden edustajien kanssa? Kun blogisti sellaista epätoivoista vertausta ilmeisesti yrittää.

Toimituksen poiminnat