Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Bingokuponki hysteerikoille

 • Bingokuponki hysteerikoille

Vaatinee kaiketi jollain tapaa masokistista luonnetta viettää huomattavasti enemmän aikaa blogeissa, joissa julistetaan suunnilleen taukoamatta (pl. asianosaisten blogistien yöunet) inhoa, halveksuntaa ja vastustusta minulle tärkeitä arvoja kohtaan kuin niissä, joissa arvojani puolustetaan.

Lisäksi olen edelleenkin sitä mieltä, että keskuudessamme viettää aikaansa huomattavan paljon hysteerikoita, joiden henkistä hyvinvointia ei varsinaisesti kohenna harhaisten kytkösten etsintä ennen kaikkea sellaisilta tahoilta, joilta niitä ei ole löydettävissä. Mutta kuviteltavissa.

Luulisin näin ollen olevani melko hyvin perillä siitä, millaisella sapluunalla laaditut kirjoitukset sulattavat esim. rasmuslaisten sydämet huolimatta siitä, että joidenkin varsin tunnettujen kirjoittajien hengentuotokset ovat äärimmäisen lievästi ilmaistuna geneerisiä toisiinsa nähden.

Bingo sangen vanhana sekä tunnettuna onnenpelinä on tavoittelemassani kontekstissa kuvaava siksi, ettei siinäkään – niin kuin ei hysteerikoiden paatoksessakaan – ole lopputuloksen kannalta mitään järjestelmällisyyttä, logiikkaa tai syy-seuraussuhteita.

Lähdemateriaaliin perehdyttyäni päätin hieman helpottaa tehtävää, eli hysteerisen mielenilmaisun laadintaa, sijoittamalla muuttujia tiettyyn järjestykseen. Kupongin keskiössä on kaiken pahan alku ja juuri, jonka epäilemättä tunnistaa, vaikkei haluaisikaan. Keskiöstä voi edetä vaaka- tai pystysuuntaan, taikka vinottain kutakin ylä- ja alakulmaa kohden sinertäviä ruutuja pitkin.

Valkoisissa ruuduissa on satunnaisia täytekäsitteitä, joita sopii heitellä sekaan tuomaan lisämaustetta.

Lopputulokset voivat olla muutamaa etenemistapaa mukaillen esimerkiksi seuraavankaltaisia:

  "Perussuomalaisten keskusjohtoisesta puoluetoimistosta käsin masinoidaan putinistista (missä lie onkaan koko toiminnan tosiasiallinen rahoituslähde) vihapropagandaa, joka toteutuu äärimmäisen ihmisvastaisena käytännön politiikkana."

Tai:

  "Vuoden 2011 jytkyn jälkimainingeissa hillitön vihapuhe maassamme ryöpsähti käsiin tuhoisin seurauksin, kun Jyväskylässä syyllistyttiin äärioikeistoa käsittelevän kirjan julkistamistilaisuudessa häpeilemättömään väkivallantekoon."

Tai:

  "Perussuomalaisten tunkkainen nationalismi nostaa jatkuvasti päätään 1930-lukulaisen menneisyyden syvästä kaivosta voimaansa ammentaen. Tämä yhtäläisen ihmisarvon kiistävä kehityssuunta on poikinut hallituspuoluetasolta siunauksensa saavia ääriliikkeitä, kuten Suomen lippua häpäisevät 612-kynttiläkulkueet ja Facebookissa operoivat rasistiset ryhmät."

Tai:

  "Perussuomalaiset turvautuvat ensisijaisesti populistiseen retoriikkaan, jolla pyritään jatkuvasti ylläpitämään muukalaisvihamielistä ja -vastaista ilmapiiriä. Keskeisimpänä esikuvana tälle kehitykselle näyttää olevan norjalainen joukkomurhaaja Anders Behring Breivik, jota palvotaan messiaanisesti Jussi Halla-ahon blogin laukaiseella Hommaforumilla."

Tai:

  "Perussuomalaisten tunkkainen junttifasismi on tiiviissä kytköksissä äärioikeistolaisen Suomen Sisu -järjestön kanssa. Tämä on pientä askelta suurempi harppaus kohti polttouunien lämmittelyä, eugeniikkaa ja juutalaisvainoja."

Tai:

  "Perussuomalaisten hartaasti ja koko organisaationsa voimin siunaama poliittinen väkivalta tuotti heidän toiminnallisen käsikassaransa, Suomen Vastarintaliikkeen, myötävaikutuksellisella avustuksella kuolonuhrin Helsingissä. Tälle MV-lehteä profeetallisena tietokirjallisuutena pitävälle roskajoukolle edes ihmishenki ei ole pyhä."

Voi veljet, tulipa uhriuduttua!

Hysteria on tullut tänne jäädäkseen.

Kiitokset inspiraatiosta R. H. ja J. E.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tärkeä arvo voi sinulle olla kenties uskonnollisuus ja hyväksyn sen. Mutta sinun pitää myös hyväksyä että maailmassa on myös meitä uskonnottomia ja meillä saa myös olla oma maailmankuvamme jonka mukaan edetään.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

T.E:".."sinun pitää myös hyväksyä että maailmassa on myös meitä uskonnottomia.."

Mitä tässä nyt jonkun verta nettiä seurannut, niin jotenkin tullut siihen tulokseen(mutulla), että te uskonnottomat saatte olla huomattavasti paremmin rauhassa kaikenlaiselta pilkalta ja haukkumiselta, kuin me "huuhaa-ukkoihin" ja "taruolentoihin" uskovat. Toki voi olla että se vaan itsestä tuntuu..
Näkisin siis, että sitä hyväksyntää pitäisi tulla enempi sieltä puolelta.

Jannelle sitten se, että jos nuo nimikirjaimet kuuluvat niille jotka tässä ensimmäisenä tulee mieleen, niin eivät taida kumpikaan enää täällä vaikuttaa. Sitä vastoin meillä kyllä lähes yhtä hyviä ehdokkaita täällä joiden parhaita tekstejä voisi aina välillä lainata ja laitella "bingoon".

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Emmeköhän ole yhtä mieltä noiden nimikirjainten alkuperästä. Vaikkei kumpikaan enää Uudessa Suomessa vaikutakaan, ovat heidän toisaalle laatimansa kirjoitukset vallan erinomaisia esimerkkejä tyylilajista, joita pyrin parodisoimaan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

"...että te uskonnottomat saatte olla huomattavasti paremmin rauhassa kaikenlaiselta pilkalta ja haukkumiselta, kuin me "huuhaa-ukkoihin" ja "taruolentoihin" uskovat."

Olette hyvin väärässä. Jotta saa saman määrän kritiikkiä kuin normaali ateisti saa vakiona pitää olla hyvin äärimmäinen kristitty... (Ja tätäkin aika rajoitetuin ehdoin. Jussi K. Niemelää pilkataan enemmän kuin Pirkko Jalovaaraa ja bussikampanjaan palataan yhä useammin kuin Jalovaaran touhuihin joita hän on harrastanut sen MOT -ohjelman jälkeen...)

Esimerkiksi itseltä on yritetty useammankin kerran saada työpaikka alta esim. pomoille soittamalla ja tälle uskonnollisesta vakaumuksesta valittamalla. (Aivan kun tämä olisi se juttu jolla minä saisin potkut, eikä jokin muu. Ihan kuin tämä olisi se minun suurin ongelma.) Tappouhkauksiakin on tullut.

Uskovaiset saavat joskus uskonasioista paasatessaan kuulla pilkkasanoja. Voi kyynel. (Työ ootte kermaperseitä jotka näette vainoamista jossain joka on meille tavallista kevyempää ja ystävällisempää aamiaisaikaa.) Jos minä pahastuisin jokaisesta pilkkasanasta niin joutuisin kirjoittamaan joka päivä jotain turhautuneita blogeja..

Sinä et tietenkään välttämättä itse törmää uskonnolliseen kiusaamiseen joka kohdistuu uskonnottomiin koska et itse ole uskonnoton. Mutta itse olen seurannut niin seurakuntaelämää että ateistista elämää läheltä ja kauan - mm. olen soluttautunutkin eri tilaisuuksiin "muka uskovana" jne - ja tätä kautta uskallan sanoa että jos uskovaisia kohdeltaisiin kuten ateisteja niin voi sitä uhriutumisen määrää.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #5

T.G:"Olette hyvin väärässä."

Kun tuossa aiemmin laitoin blogiisi pitkähkön ja tarkkaan pohditun kommentin, niin totesinkin etten sitä enää pystynytkään jättämään. Siinä kohtaa ajattelin etten enää vaivaudu juttujasi kommentoimaan, mutta kun nyt suoraan kohdistat itseeni, niin ehkä minun täytyy jotain yrittää.

Tuon "olette hyvin väärässä", olet tainnut laittaa muutamalle muullekin, jotka juttujasi/blogejasi ovat kommentoineet.
Äkkiä tulee mieleen vaikkapa viimeisin kirjoituksesi, missä matemaattiset profilointisi menevät täysin eri tavoin, kuin mitä esim. kaltaiseni "taviskansalainen" kokee, uskoakseni moni muukin.

Mutta se siitä..mitä tähän "uskovaisuuteeni" tulee, niin sanoisin että melko huonoissa kantimissa se on. En muista koska olen esim. viimeksi käynyt kirkossa, saati että minkä vuoksi..luulisin että hautajaisisa.
Olen kuitenkin sitä mieltä että ihmisellä voi olla niin halutessaan joku "korkeampi voima", mihin uskoo. Jollakin se voi olla suuri kurpitsa, toisella taas pääsiäispupu, joulupukki, tahi kuningas/hallitsija jne. Yhtä kaikki, se on sen ihmisen omassa päässä, eikä siellä tarvitse olla yhtään sen enempää/vähempää vikaa kuin omassasi, vaikket itse uskoisi juuri mihinkään.
En nyt kuitenkaan itse ole paasannut kenellekään uskonasioista..olen sanonut omana vakaumuksenani olevan mies&nainen, kuulun kirkkoon, kunnioitan vanhempia ihmisiä, kuten myös omaa vanhempaani, isänmaata, en kannata saman sukupuolten avioliittoa, enkä taida kannattaa myöskään adopito-oikeutta heille. Olen siis kokolailla patavanhoillinen joissain asioissa toisten mielestä, vaikka itse en sitä mieltä olisikaan.

Näillä "haukkumisilla" tarkoitin nyt esim. täällä olevia aa-liikettä vastaan olevia, jotka revittelevät kohtuu tiheästi blogejaan, missä kertovat miten kamalia ja homo-/transfobisia me olemme, kuten myös miten lapset vaurioituu kasvatuksessamme. Puhumattakaan miten paljon ja syvästi inhoamme ja vihaamme heitä jnejnejnej.

Mitä sitten tulee kaikenlaiseen uhkailuun yms. niin vastustan niitä kaikkia. Toki jos ymmärsin ammattisi oikein, niin voisin hyvin kuvitella että siinä sellaisia saa ikään kuin "ammattiin kuuluvana luontoisetuna". En tietysti tarkoita että sitä olisi pakko suvaita. En myöskään oikein ymmärrä sitä, että minkä vuoksi joku haluaisi edesauttaa toisen potkuja, mutta mahtuuhan meitä tänne pallolle.

PS blogisi ovat tavattoman pitkiä ja omaan ajatteluuni liian "lennokkaita" ja ehkä syvällisiäkin. Voi olla etteivät ole tarkoitettu tällaisella perusjuntille, joka ei ymmärrä kaikkia sivistyssanoja jne. Tällä nyt halusin vaan esittää että minua suuremmin häiritse että juttumme jäi kesken..mikä ehkä häiritsee, niin minusta tuntuu että sinulle jäi täysin väärä kuva itsestäni ja sellaiset aina haluaisin oikaista.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tätä et välttämättä ennalta tiennyt, mutta olen ateisti.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin mä vähän ajattelinkin. Toisaalta miksi ateisti kuuluu kristillisiä arvoja etunenässä ajavaan puolueeseen?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #6

Eikös kristillisissä arvoissa ole paljon ateistinkin kannalta kannatettavia, vaikka suhtautuisi opinkappaleisiin hyvinkin skeptisesti.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Kiitokset inspiraatiosta R. H. ja J. E."

Hmm.

Toimituksen poiminnat