Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kiintiöpakolaismäärän kasvattamisen kahdet kasvot

  • Taitelijoita...
    Taitelijoita...
  • ...hävittäjälentäjiä...
    ...hävittäjälentäjiä...
  • ...ja vuohipaimenia. (Näin Riku Rantala maahanmuuttajia kuvaili.)
    ...ja vuohipaimenia. (Näin Riku Rantala maahanmuuttajia kuvaili.)

Oppositio antaa odotuksenmukaisesti painetta Suomen vuosittaisen pakolaiskiintiön korottamiseksi nykyisestä 750 ja aiemmin hetkellisesti 1 050 henkeen nostetusta jopa 10 000 henkeen saakka. Ainakin, mikäli sosialidemokraattien kansanedustaja Tytti Tuppuraista on uskominen. Ja mikseipä häntä uskoisi. Hän sentään on oikealla asialla.

Tuppuraisella on silti tavanomainen helmasyntinsä.

Tuppurainen ei esitä konkreettisia esimerkkejä koskien sitä, mistä valtiontalouden kulumoment(e)ista leikkaamalla, tai vaihtoehtoisesti millaisilla määrillä valtionvelkaa kasvattamalla tämä lisämenoerä saataisiin katettua.

Tuppurainen haluaa vedota kansalaisten omaantuntoon, syyllistää kansaa omasta ja saavutetusta elämänlaadustaan sekä elintasosta. Tuppuraiselle on turha mennä edes mainitsemaan siitä, että Suomella ei ole pienintäkään osallisuutta parin sadan vuoden takaiseen kolonialismiin.

Ehdotelma kiintiöpakolaisten määrän korottamisesta mihin tahansa realiteetteihin perustumattomiin lukemiin on tervetullut korkeintaan siinä tapauksessa, että maahantulijoiden pääsyedellytyksiä tiukennetaan edelleen sekä perheenyhdistämisten että toissijaisen suojelun kautta.

Toissijainen suojelu tarkoittaa tässä kontekstissa sitä, että turvapaikanhakija edustaa elämänkatsomusta, joka johtaa kotimaassa paitsi henkilön itsensä myös lähipiirinsä vainoon sekä välittömään kuoleman uhkaan.

Here's the trick:

Suomen valtion tehtävä ei ole toimia sijaiskärsijänä ensimmäisenkään syrjivän, väkivaltaisen ja rasistisen elinympäristön johdosta, vaikka juurisyy olisikin islamismi.

Liian usein unohdettuna tosiseikkana juuri näitä taustatekijöitä pakenevat henkilöt joutuvat irrationaalisen vainon uhreiksi myös mihin tahansa turvalliseksi katsottuun maahan saavuttuaan, koska länsimaisen näkövinkkelin kautta hyväksymättömistä ja fundamentalistisista syistä vahingolliset yksilöitä vainoavat henkilöt jatkavat toimintaansa myös Suomessa.

Tiukennetuista turvapaikanhakukriteereistä tulee saada koko EU:n laajuinen käytäntö, jossa koko pakolaiskriisin taustalla olennaisesti vaikuttava ihmissalakuljetus saadaan vähenemään ja hädänalaiset ihmiset hakeutumaan pakolaisleireille hengenvaaralliselle Välimeren-matkalle lähdön sijaan. Matkalle, josta joutuu ihmissalakuljettajien häikäilemättömyydestä riippuen pulittamaan kolmi- tai nelinumeroisen summan dollareita.

Eurooppaa kohden pääasiassa suuntauvan kansainvaelluksen keskeisin tekijä on nyt ja edelleenkin lähtömaiden kestämätön humanitaarinen tilanne.

Suomella ei ole minkään valtakunnan perusteita kokea tästä lähtömaissa valloilla olevasta epäkohdasta minkäänlaista moraalista velvoitetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat