Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Väärää ja moraalitonta hyväntekeväisyyttäValtakunnallinen rasismin ja muukalaispelon vastainen verkosto RASMUS kuohahti kuin sahtitynnyri, kun kävi ilmi, että MV-lehti lahjoitti 2 000 € Heikki Hurstin vähävaraisten suomalaisten auttamiseksi tarkoitettuun hyväntekeväisyystyöhön. Viesti verkostolaisten keskuudesta kuului varsin selkeänä: mitään yhteistyötä MV:n kanssa ei kenenkään tulisi missään olosuhteissa harjoittaa.

Olemme jälleen kerran Hyvien Ihmisten moraalisäteilyn alkulähteillä. Säännöllisen epäsäännöllisesti tiedostavasta älymystöstä tavattava ilmiö, jonka äärellä ei oikein voi tehdä muuta kuin huokaista syvään.

Perustan ko. "lehdestä" itsessään luultavasti tasan yhtä vähän kuin rasmuslaisetkin, mutta - ilman sarvia ja hampaita - mikäli lahjoituksessa ei todeta olevan laittomasti, kuten tutkinnassa olevilla varainkeruurikoksilla hankittua pätäkkää, eikö kaikki tuki ole lahjoittajasta huolimatta tervetullutta, koska kohde on takuulla kaikkien mielestä hyvä?

Lahjoitus katsottiin rasistisen propagandan valkopesuksi, vaikkei suomalaisten leipäjonoilla oikein millään logiikalla ole rotuopin kanssa tekemistä. Tämä nyt taas oli yksinomaan paraatiesimerkki siitä, kuinka mikä tahansa keskustelu ajetaan kyseisessä verkostossa aina samoille urille. Rasismi sitä, rodullistaminen tätä.

Eikö ihan oikeasti ole parempi, että edes tämä paritonninen on jossain huomattavasti mielekkäämmässä käytössä kuin välittömästi MV-lehden markkinointi- ja ylläpitotyössä, joihin taas sisältyy elimellisesti kyseenalaisiksi moneen kertaan todettuja motiiveja?

Rasmuslaiset arvioivat kyseessä olleen jopa edullinen mainostemppu MV-lehdelle. Siinäkin tapauksessa, ettei Hursti olisi ottanut lahjoitusta vastaan. Tällöin Hursti olisi saattanut näyttäytyä joidenkin silmissä valikoivuudellaan oudossa valossa.

Yleisemmällä tasolla on havaittavissa, että mikäli moraalisäteilijöiden halveksumat tahot pyrkivät saamaan aikaiseksi jotain hyvää, koetaan se huonona juttuna siksi, että myönteinen toiminta vie pois perusteluita vihalta sekä halveksunnalta.

Moraalinen ylemmyydentunto - elinehto - loppuu siihen, kun ei ole selkeää tahoa, johon nähden näyttää paremmalta sekä oikeamieliseltä. Ehkäpä kirkasotsien alitajuntainen vastareaktio triggeröityi juuri tämän johdosta.

Osoittaakin nimenomaan huikeaa ylemmyydentuntoa, kun Hurstin laupeudentyön moraalia aletaan kyseenalaistaa.

Hysteerikkojen kapean maailmankuvan ulkopuolella ei ole aina tarpeen arvioida sitä, millaisen PR-hyödyn hyväntekeväisyyteen osallistuja mahdollisesti saavuttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ota mitään kantaa Rasmus-ryhmään jota en tunne ensinkään, mutta täytyy sanoa, että niin vilpillisesti kun MV-lehti on rahaa haalinut, ei heillä ole mielestäni sen enempää valtuuksia ratsastaa hyväntekeväisyydellä kuin rikollisjärjestöllä joka jakoi kinkkuja Myllypurossa ennen joulua.

Tai voivat he sen tehdä, mutta falskia se on kuitenkin, kuten heidän maailmansa noin muutenkin. Viiden pennin arvoista hyväntekeväisyyttä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olet sitämieltä, kuin kerrallinen palopäällikö tullessaa myöhästynenä palopaikalle,"Väärin sammutettu".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ole mitään sellaista mieltä, joka on noin kurjalla suomella kirjoitettu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Et siis halunnut ymmärtää, vai etkö todella ymmärtänyt ?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

MV-lehden pahantekjät antoivat 2000e, kun eräs nimeltämainitsematon "hyväntekijä" antoi 0e.

Ja miten MV-lehti on hankkinut rahansa "vilpillisesti", onko mitään todisteita vai pelkkä tyhjä heitto?

Juhani Piri

Kukaan tuota MV yhteyttä ei olisi edes tiennyt ennen ku se tuotiin näin julkisuuteen. Ainakaan minulle ei ollut tiedossa että MV lehti on lahjoittanut ko rahat. Eikä minua edes haittaa koska se raha menee kyllä varmasti hyvään tarkoitukkseen eikä hurstin tapahtumissa varmaan julisteta minkään tahon agendaa. Ja hyvä niin!

Enemmän itseäni häiritsee erinnäiset tapahtumat missä (mitä ilmeisemmin vasemmistopuoli) huutelee poliisista erinnäköisiä fasismiin ja natsismiin viittaavia lausahduksia ja poliisi samalla turvaa ettei huutelijoille tapahdu mitään. Poliisitkin ovat ihmisiä, heillä on vanhemmat ja perheet. Palkkataso ei ole kovin häikäisevä mutta silti he turvaavat suomessa resurssien puitteissa paljonkin asioita.

Sekö on integroimista että mukana on monet silmää tekevät maahanmuuttajien edustajat huutelemassa samoja fraaseja koskien virkavaltaa.

Kyllähän toisia pitää auttaa mutta liika sinisilmäisyys on täysin typerää toimintaa eikä todellakaan ole suomen eduksi.

Ja ennen kun tässä nyt minut haukutaan natsiksi ja fasistiksi ja ties miksi, niin kerrottaneen, että olen äänestänyt vihreitä. Tulevaisuudessa en äänestä ketään, koska mikään puolue ei ansaitse ääntäni. Monelle ehdokkaille voisin ääneni antaa eri puolueista, mutta koska on puoluekuri ja yksi mies tai nainen ei kauheita voi tehdä, niin en ota sitä riskiä että ääni menee jollekkin todellakin ei toivotulle jossain puolueessa.

Jaakko Paasonen

Sama täällä. Kiitos tiedosta. Täytyykin jatkossa suhtautua tähän mv julkaisuun myönteisemmin sekä tietysti vierailla sivuilla.. useammin...kuin kerran vuodessa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Petralle 100 pistettä.

Petra voisi käydä keräämässä hillot takasin.
On moraalisestikin kestämätöntä että joku täyttää vatsansa mössöllä joka on hankittu rahalla jota on ehkä pahantekijä pidellyt käsissään. Tai jotain.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei, vaan on moraalisesti kestämätöntä että joku käyttää hyväkseen toisten köyhyyttä ja huono-osaisuutta loistaakseen paremmin yhteiskunnassa - vilpillisesti tai rikoksilla hankituilla varoilla. Nälkäisellä ei välttämättä ole varaa valita keneltä ruokansa ottaa, vaikka ne olisivat varastetulla rahalla hankittuja. 2000 euroa tai 1000 kinkkua ovat pikkunappuloita siihen nähden mitä yhteiskunta käyttää varoja vähäosaisuuden kitkemiseen, mutta yhteiskunta ei mainosta ja etsi itselleen suosiota.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Sä olet niin hyvä :)
Pistä vielä pari, pliide.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #6

En, koska vastakeskustelija ei pistä mitään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On se kauheaa, niinkuin sekin, että susia on peloiteltu paukuilla Ylivieskassa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"mitä yhteiskunta käyttää varoja vähäosaisuuden kitkemiseen" jos ne varat oikeasti käytettäisiin vähäosaisuuden kitkemiseen, Suomessa ei olisi vähäosaisuutta.

Jaakko Paasonen

Jos verosuunnitelulla huijatuists rahoistaan joku miljoona hemmo lahjoittaa saman summan niin häntä pidetään "oikeana" hyväntekijänä.
Toisin päin käännettynä tarkoittaa että kaikkien raha ei kelpaa..vaan se on täytynyt pölliä hienosti..valtiolta tms.
Sillai se meillä toimii..
Perkele.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Katolinen kirkko antoi anteeksi ihmisten syntejä rahaa vastaan sanonnalla, että "Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa" Ehkä MV-lehdessä ajateltiin, että 2000€ Veikko Hurstille hyvittää ne pahat teot joiden kohteeksi niin monet ovat MV-lehden taholta ilman syytä joutuneet.

Jaakko Paasonen

Veikko on viisas mies eikä takerru mitättömyyksiin.
MV julkaisussa ilm.tiedostettiin kyllä että kateelliset nostaa äläkän ja media ahneuttaan suo näkyvyyttä.
Kiitos kuitenkin V Hurstille työstään, jota kaikissa piireissä ( mm.raha ) ei oikeasti katsota hyvällä ja/ vaan mielellään lakkauttaisivat hänen toimintansa. Tai ainakin siittäisivät sen piiloon jonnekin Helsingin reunalle...pois ns.paremman väen
silmistä ja mielestä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olen tässä asiassa ankaran luterilainen: hyvä teko on synti, jos sillä kehuskellaan. Tuolla sivistyneessä maailmassa, jossa on ihan hyväntekeväisyyden kulttuuria pidetään junttina retostella ja paistatella erinomaisuudellaan. Lahjan antajat ja vastaanottajat eivät ajattele lahjoituksen olevan näkyvyyden tai sädekehän ostamista. Tämän ymmärtävät niin popparit kuin suursijoittajat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tässä " s u o m a l a i s i l l e köyhille " nimenomaisesti suunnatussa tempauksessa on yhtäläisyyksiä kaikkein vastenmielsimpien ( ja rasistisimpien ja väkivaltaisimpien) kreikkalaisten äärioikeistolaisten vastaavaan ,suurella julkisuudella läpivietyyn tempaukseen.
Katuvierillä nälissään värjöttelevät kerjäläislapset ajettiin tylysti pois muskelimiesten voimin.
Ei kaunis tempaus eikä kaunista katsottavaa .

Se tuli hakematta mileleen tästä, samojen piirien Suomessa suosiman " lehden" tempauksesta .
Saattoi vaikuttaa " hyvyyden" uskottavuuteen omalta osaltaan.

Jaakko Paasonen

Ottamatta kantaa mv julkaisuun kysyn vain että miksiköhän ko. julkaisu on päässyt asemaan josta nämä ainoat ja oikeat julkaisut / mediat ovat kateellisia? Hehän vaativat nyt suureen ääneen demokratian kulmakiven, sanan vapauden, murentamista,ja sen hyväksymistä että suuri osa kansasta jätetään päätöksenteon ulkopuolelle. Hmmm..
Kyllä se on ,tämä Suomen €U ja mamu politiikka, se suurin syy MVlehden "menestykseen" ja
valta eliitin panikointiin.

Se nyt vaan on niin. että se metsä ei sittenkään aina vastaa niinkuin sinne huudetaan...kuten / joka nähtiin aikanaan mm. DDRssä ja Neuvostoliitossa.
Ja nyt €u suomessa.

Hyvää uuttavuotta.

Toimituksen poiminnat