Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Maria Guzeninan ala-arvoinen hyökkäys

Tämänvuotisen vappupuheensa demareiden Maria Guzenina pyhitti työuupumuksestaan kertoneen entisen työ- ja oikeusministeri, nykyään "vain" työministeri, Jari Lindströmin kiusaamiseen. Samalla hän saikin osoitettua avoimen halveksuntansa kaikkia niitä työuupumuksesta kärsineitä sekä kärsiviä kohtaan, jotka ovat uskaltautuneet myöntämään ongelmansa julkisesti ja hakeneet siihen apua.

Pelkään pahoin, että purkauksen taustalta ei löydy nuppiin kihahtaneet vappusimat vaan peittelemätön ylimielisyys. Epäilen erittäin vahvasti Guzeninan ilmaiseman myötätunnon osoituksen vilpittömyyttä. Lisäksi täysin naurettavuuksiin saakka nykypäivänä toistetut uhriutumissyytökset ovat lievästi ilmaistuna erikoisia.

  "Syntyy väistämättä ajatus, että julkisilla uhriutumisilla hallitus pyrkii viemään huomion pois ihmisten kannalta huonosta politiikasta, Guzenina sanoi."

Kuvittele, mitä kuvittelet.

Mikäli valtakunnanpoliitikko jää sairaslomalle, eli kärsii jostain ihan oikeasta, lääkärin toteamasta ja takuulla huolta aiheuttavasta terveysongelmasta, muttei raportoi asiasta julkisesti, jo riittää pahantahtoisia koiranleukoja spekuloimaan poisjäännin mahdollista syytä ja hyvässä lykyssä syyttämään päälle verorahojen kuppaamisesta.

Tosiasiassa jokaiselle fiksulle ihmiselle tulisi ja tulee riittää toisen ihmisen sairaslomasta ainoaksi perusteluksi se, että se on todentamansa terveysongelman johdosta lääkärin, eli ammattilaisen, kirjoittama. Ei siis omavaltaista lonkanvetoa.

Sitten taas, kun tekee niin kuin Jari Lindström ja kertoo suoraselkäisesti asiastaan kansalle, jolle poliitikko on tekemisistään vastuussa, haistaa Guzenina koulukiusaajan tavoin itselleen otollisen uhrin päästäkseen sivulauseessa hehkuttamaan omaa ja demareiden loisteliaisuutta.

Minulle tuli oikeastaan mieleen se, että oivalsiko Guzenina hetkensä koittaneen heti tuoreeltaan, Lindströmin esiintulon yhteydessä, ja päätti odottaa työväen juhlaa sanomansa julistamiseen vai juolahtiko asia mieleen esim. eilen.

Aikuisen ja vastuullisessa asemassa olevan ihmisen puheeksi Guzeninan hyökkäys on käsittämätön siksikin, että jo moni puberteetti-ikäinenkin tiedostaa kanssaihmiset erilaisina yksilöinä, joista jokaisen tapauksessa eivät päde samat jaksamiseen liittyvät lainalaisuudet, joita Guzenina auliisti käytettäväksi jakelee.

Politiikot ovat melko pitkälti lainsuojattomia mitä tulee siihen, että kuinka rajua kieltä heitä ja heidän toimiaan, joidenkin mielestä jopa ulkonäköäkin, arvostellessaan saa käyttää. Kunkin henkilökohtainen terveydentila kuitenkin on sellainen asia, että kuka sillä käy pelaamaan pelejään, syyllistyy raskaimman luokan rimanalitukseen.

Näin teki tämänvuotisessa vappupuheessaan demareiden Maria Guzenina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Pata kattilaa soimaa. Blogisti Janne Muhonen on itse halveerannut aivan pidäkkeettömästi turvapaikanhakijoiden itsetuhoisuutta: http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23352...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Niin, tottakai valkoisessa Suomessa persuministerin henkisen tilan on oltava paremmin suojattua kuin turvapaikanhakijoiden!
Joku roti! Suomi ensiin!

Tämä blogi on muuten osa persujen puoluetoimistolta aloitettua uhriutumiskampanjaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ottamatta blogiin tai blogistiin kantaa, niin sanonut nyt Esa kiertelemättä että oliko Guzeninan ulostulo hyvä ja demareiden arvojen mukainen? Harvassa ovat nimittäin sen ymmärtäjät.

Luulisi työväenpuolueeksi tituleeraavalla demareilla olevan hiukan vakavampi suhtautuminen työuupumukseen ja työssäjaksamiseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lue itse se puhe, ettei tarvitse Muhosta uskoa.

Jos osaat ymmärtää lukemasi, niin huomaat, että en ole ottanut kantaa Guzeninan sanomisiin tai henkilön X työuupumuksen uskottavuuteen, demarrihin tms. Näihin olen puuttunut: a) pata kattilaa soimaa b) Muhosen tulkinta on naurettavan liioitteleva.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Hienosti viedään taas keskustelua aivan sivuraiteille ja olkiukkoihin. Paljastettakoon kuitenkin laiskoille, että rienaan turvapaikanhakijoita linkitetyssä kirjoituksessa näinkin halveeraavin sanankääntein:

  "Päiviensä päättämistä harkitseva henkilö tulee pikemminkin ohjata mahdollisimman varhaisessa vaiheessa mielenterveyspalveluiden piiriin sen sijaan, että itsetuhoisen käytöksen annettaisiin vaikuttaa maahanmuuttoviraston toimintaan."
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Nätisti valittu lainaus. Tässä toinen:

"---kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat koettavat itsemurhaa yrittämällä ja sen yrittämisellä uhkailemalla vaikuttaa maahanmuuttoviraston laatimiin legitiimeihin, puolueettomiin ja lahjomattomiin kielteisiin päätöksiin äärimmäisiksi katsomanaan tehokeinona."

Eli sinulle (ainakin/varsinkin vääränväriset) itsemurhan yrittäjät ovat vain drama queeneja.

....
Et muutennäköjään tiedä, mitä olkiukko tarkoittaa. Eikä sinun todellisten motiiviesi epäileminen ole mikään sivupolku.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #21

Voi hyvää päivää. Sinä ja toinen kommentoija aloitte horista omia aikojanne ihon väristä ja kaupan päälle tehdä tyhjästä olettamuksia minun motiiveista sitä koskien. En maininnut linkatussa tekstissä halaistua sanaakaan ihon väristä ja tiedät sen varsin mainiosti. Jos tuo ei ole olkiukkoargumentointia niin ei sitten mikään. Turvapaikanhakijat eivät sattumoisin ole etninen ryhmä.

Ei tekisi pahaa lukea kirjoituksia sekä kommentoida niitä pikkuisen vähemmän asennelatautuneena ja kiihkoissaan, jotta pysyy jutuissa joku tolkku.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Jäit nolosti kiinni kaksinaismoraalista, älä yritä enää sönköttää mitään.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #35

Kun nyt kuitenkin itse aloitit niin osoita, missä olen puhunut väärän värisistä ihmisistä vai olisiko käynyt perinteiset ja moiset johtopäätökset syntyneet Mäkisen korvien välissä?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #27

Onko oikein syyllistää työttömät laiskoiksi,työtä vieroksiviksi?
Mielestäni PS ja hallituksen toimet on ala-arvoisia yhtä kansanosaa kohtaan.

Totuus on toinen. Monenko työpaikan esim.Posti vie teettäen useampaa työtä samalla palkalla?
Posti nappasi Sinebrychoffin kuljetukset ,ruohonleikkuuta,vanhusten ulkoiluttamista,ruoka lähetyksiä vanhuksille ym..

2. maaliskuu 2012, AL
" Suomesta onkin parissa vuosikymmenessä tullut erilaisten harjoittelujen luvattu maa.

Ylen MOT-ohjelma laski vuonna 2009, että tuolloin Suomessa teki palkatonta työtä 320 000 henkilöä, mikä on 13 prosenttia koko työvoimasta.
Tämä joukko koostui lähinnä työvoimapoliittisiin aktiivitoimenpiteisiin osallistuneista työttömistä sekä opiskelijoista, jotka suorittavat opintoihinsa pakollisina kuuluvia palkattomia harjoittelu- ja työssäoppimisjaksoja.
Tällä hetkellä -14 ilmaistyötä tekee jo yli 400 000 suomalaista.

Ilmainen ylityö työpaikoilla:
Yritykset säästävät Löfgrenin mukaan huimia summia. Helsingin Sanomien mukaan työnantajat säästävät yli 253 miljoonaa euroa vuodessa.

Nyt on siivottu orjatyöhön 10 000 enemmän kuin -16 TEM.
Lisäksi Lex-Linström tammikuussa eläkkeelle työttömiä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Olipa todella törkeää käytöstä Guzeninalta.. Tällaisesta ansaitsisi jo huomautuksen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei yhtään sen törkeämpää kuin persujen ilkkuminen Jungerin syövällä.Tai Kiurun kipsatusta jalasta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Minä laittaisin ehdolle koko Lindströmin työuupumuksen. Se saattoi olla palanen poliittista peliä, jolla turvattiin Soinin ja Terhon ministeripestit. Työparini sairastui vuosia sitten työuupumukseen. Hän ei selvinnyt viikon sairauslomalla. Eikä kuukauden. Eikä vuoden. Ei koskaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tämä se vasta olikin kerrassaan hävytön väittämä. Etkö luota suomalaisiin lääkäreihin, jos kohta pidät antipatioinesi persuja epäluotettavina?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pidän ja en pidä luotettavina, tapauksesta riippuen. Isokenkäinen saa yleensä jonkin mokansa jälkeen kovin helposti jonkin sopivan diagnoosin ja sairausloman. Oletko huomannut?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #5

Enpä ole tullut kartoittaneeksi asiaa, eikä tuo kovin helposti kävisikään, koska potilasasiakirjat eivät ole julkista materiaalia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #5

"Kalapuikkoviiksimiehet" sai 2 viikon sairasloman täydellä palkkiolla.
Syy: Masennus. Joka aiheutui siitä kun heitä syytettiin sexualisesta häirinnästä eduskunnassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö se "työantajan" vastuu jos "työntekijää" kuormitetaan liian suurella työpanoksella?
Esim.T.Soinin ?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Eiköhän tämä "työuupumus" kuitenkin ollut apukeino sille, että lisättiin sen varjolla hallitukseen 3 uutta ministeriä. Ja vain siksi, että näin Soinille järjestyi helposti jatko ulkoministerin pestiin.

Soinista tuli tv-sarjan "Miljoonan euron mies". Tämän verran nuo lisätyt ministeripestit meille veronmaksajille tulevat maksamaan parilta vuodelta. Mutta tämähän oli jo vähän aikaa nähtävissä. Melkoinen moraalikato puolueessa, jossa sitä ei alunperinkään kovin paljon ollut.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #44

Sinähän sen keksitkin . Sipilä ja Soini niin vannoi että näillä ministereillä pärjätään .Pokka ei antanut periksi myöntää sitä että asiat on vatuloitu kiireellä päin honkia. Järkikin sanoo ettei työlait/työttömyys ja perustuslait/lakien laatiminen ,pykälien tuntemus ole yhden ihmisen hallittavissa.

Juuso Hämäläinen

Oikea masennus ja uupumus ei todella viikon vapaalla hellitä. Ihan sama mitä lääkäri sairasloman syyksi kirjoittaa. Tutuilta lääkäreiltä on ennenkin todistuksia tippunut mitä oudoimpia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Eduskunnan työterveyslääkärit eivät sentään ole puoluekirjoilla valittuja vaan päteviä lääkäreitä.

Masennusta lienee Jarpalla ei ole, mutta Jani Toivolalla on. Mutta jos viisikymppisellä verenpaine laukkaa noissa lukemissa, niin hyvin voi iskee aivoverenvuoto jos ei saa paineita alas.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Eiköhän se ole vain pelkästään kunnioitettavaa, että ministeritkin tuovat omat rajallisuutensa avoimeisti esille.

Ihan mielenkiintoista olisi tietää, mitä Guzenina on ajatellut, kun on päätynyt siihen lopputulokseen, että tämä oli hyvä aihe vappupuheelle. Nykypäivänä varmasti aika moni samaistuu uupumuksen osalta Lindströmiin ja Guzeninan vähättelevä suhtautuminen työuupumukseen ja stressiin tuskin ainakaan nostaa työväenpuolueen kansanedustajan arvostusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kannattaa lukea se Guzeninan puhe, niin huomaa heti, että tämä Muhosen ylitulkinta siitä on aivan aunuksesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tässä Guzeninan twitterketjussa on vähissä ymmärtäjät. Maria twiittasi "Demarit eivät uhriudu poliittisen työn raskaudesta." ja viittaus oli suoraan Jarpalle, eli että tämä uhriutuu ministerintyönsä takia. Marian twiitit vielä alleviivasivat asiaa.

https://twitter.com/Guzenina/status/85898440110288...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ei pitäisi edes lukea näitä kun alkaa vaan suututtamaan. Minusta tämmöset:
"Ministerin hakee aamulla kuski, vie töihin, jossa sihteerit ja avustajakunta sekä ministeriön virkamiehet työn tukena. Lounaskin tuodaan."-kommentit osoittavat aikamoista ymmärtämättömyyttä ja herättää kysymyksen siitä, millä vakavuudella ja asenteella Guzenina hoiti itse aikoinaan ministerin tehtäviä. Ei kai työuupumuksesta olekaan usein kyse siitä ettei jaksaisi ajaa aamulla itse töihin tai ylipäätänsä fyysisesti tehdä töitä. Vastuu, keskeneräiset asiat ja tilanteet, jossa ei ole selkeitä etenemissuuntia ovat niitä asioita, jotka vievät yöunet. Ja jos oikein ymmärsin, niin tästä Lindströmin kohdallakin oli kyse. Siinä ei paljoa mieltä lämmitä, jos joku tuo lounaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. Olis kannattanut hakea sairaslomaa Kelan lääkäreiltä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tosi erikoinen tulkinta.
Ja totisuudessaan kieltämättä hieman huvittava.

Kaikki myötätuntoni kaikille maailman uupuneille, mutta kyllä nyt ollaan tahallisen väärintulkinnan huipulla.

Mitä näihin julkisten henkilöiden masennuksiin ja uupumuksiin tulee, kaikki varmaan ovat kauan ihmetelleet samaa : joku juoksee kukoistavana paikasta toiseen aamusta iltaan ja kertoo silmät loistaen kärsivänsä " syvästä masennuksesta"
tai " vakavasta työuupumuksesta ".

Sitten tapaat masentuneen tai uupuneen ns.taviksen .
Uupumus onkin lääkärin mielestä totta vasta , kun itket työpaikalla koko päivän , muttet osaa mennä kotiinkaan.
Et edes muista , että sinulla on koti.
Masentunut jaksaa mennä tuskin vessaan, suihkuun ei ollenkaan.
Ei siinä puntteja nostella eikä haastatteluja anneta.

Toipuminen voi viedä vuosia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tiedätkö case Robin Williamsin? Menestynyt, mielettömän rikas ja karismaattinen näyttelijä, hauskuuttaja vailla vertaa. Rakastava isä.

Kukaan ei tiennyt että mies oli masentunut ennen kuin tappoi itsensä.

Mitä masentumiseen noin ylipäänsä tulee (Ministeri ei tainnut olla masentunut, mutta esimerkiksi Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on ja pitkällä sairaslomalla), niin eriasteisihan niitä on.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Sinä taidatkin olla se lääkäri, joka osoitti ministeri Lindströmille sairasloman, kun löytyy näin tarkkaa tietoa vertailukohdista. (Sarkasmia.)

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Mitä näihin julkisten henkilöiden masennuksiin ja uupumuksiin tulee, kaikki varmaan ovat kauan ihmetelleet samaa : joku juoksee kukoistavana paikasta toiseen aamusta iltaan ja kertoo silmät loistaen kärsivänsä " syvästä masennuksesta" tai " vakavasta työuupumuksesta "."

Juuri tällaiset kommentit halventavat masennuksesta, työuupumuksesta tai muista mielenterveysongelmista kärsiviä. Ei se masennus välttämättä näy päällepäin ihmisestä. Esimerkiksi siihen voi olla niin turtunut, että viimeiseen asti esittää hyvinvoivaa ja mahdollisesti vähättelee ongelmia itselleenkin alitajuisesti.

Guzeninan lausunto oli todellinen pohjanoteeraus. Sietäisi hävetä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Minusta masentuneita ja uupuneita halventavat juuri nämä masennuksellaan loistamaan pyrkivät.

On totta, että masennus usein huomataan vasta, kun se on päässyt todella pahaksi.
Mutta jos masentunut voi koko ajan hyvin , kukoistaa ja loistaa , ei kai masennuksessa silloin mitään valittamista olekaan? .
Sitä vastaan pystyy ehkä jonkin aikaa taistelemaan ja sen peittämään, mutta silloin sitä ei ehkä käy myöskään ympäriinsä mainostamassa.

Olennaista kai tässä julkkisten kohdalla on se
1. Voidaanko ei ehkä kovin vakavaan uupumukseen vedota vastuun välttämiseksi tai kohusta pakenemiseksi?
2. Voiko vastuullisessa asemassa saada helpommin sairaslomaa uupumuksen vuoksi?
3. Voiko uupumuksesta valittamalla saada lisäpisteitä itselleen ja yliarvioida omaa työtaakkaansa , jonka on nimenomaan itselleen halunnut?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #45

No sanotaanko tähän asiaan näin, että jos Jarppa olisi ollut hiljaa ongelmistaan niin se olisi ollut tälle maalle paljon pahempi juttu.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Eihän Guzenina itse tosiaan ollut ministerinä väsynyt - puhumattakaan siitä, että olisi kertonut asiasta julkisesti:

  "Sinä kesänä kaksi vuotta sitten Maria myönsi viimein itselleen, että ei voinut enää hyvin. Ystävät olivat jo useamman kuukauden kyselleet vointia ja jaksamista.
  - Nukutko tarpeeksi? Syötkö terveellisesti? Ehditkö liikkua?
  Maria vastaili sinnepäin, vakuutti kaiken olevan kunnossa. Oikeasti hän oli väsynyt. Vaikka työ peruspalveluministerinä oli kutsumus, kuuden puolueen hallituksen työilmapiiri, asioiden paikallaan junnaaminen ja 14 tunnin työpäivät veivät paljon."

Iltalehti 11.1.-15.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä blogi on muuten osa persujen puoluetoimistolta aloitettua uhriutumiskampanjaa. Noin tuntia ennen tämän blogin ilmestymistä Matias Turkkila teki Suomen Uutiisten nettisivulle jutun Guzeninan vappupuheesta. Muhonen on siis vain puolueensa Göbbelsin marakatti.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Voin minäkin tästä asiasta Vihreän liiton jäsenenä kirjoittaa, jos se helpottaa itse asiaan keskittymistä. Ihan kohtalaisesti löydän itsekin Perussuomalaisten toiminnasta moitittavaa, mutta joku järki tässä arvostelussa ja tyhjänpäiväsessä mollaamisessakin pitää olla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei ainakaan kannata uskoa, että "itse asia" olisi närkästys työuupumuksesta kärsivien puolesta.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #24

Niin ei se tietenkään pelkästään sitä ole. Aina näissä on puoluepolitiikka mukana ja sen takia perussuomalaisissa on otettu voimakkaammin kantaa kun taas muissa puolueissa ei. Ei se kuitenkaan poista sitä asiaa, että Guzeninan puhe oli hölmö ja aika moni siitä pahastui. Poikkeuksellisen paljon olen itsekin asiaa nyt tässä kommentoinut, joten kai koin sen myös itse jollain tavalla henkilökohtaisena loukkauksena.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kokemus on osoittanut, etteivät Esa Mäkisen rahkeet riitä muuhun kuin juuri tyhjänpäiväiseen mollaamiseen ja aggressioidensa tuulettamiseen. Helpoimmalla pääsee, kun edes yrittää jättää ne omaan arvoonsa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #25

Esa on opettaja.

Toki tämä on julkista tietoa (kuntavaalit), mutta tuo ajattelu on pelottavaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

Aika pienipippelistä nalkuttaa asiasta, joka ei ollenkaan liity mihinkään. Onko sinulle tuntematon asia, että opettajillakin on joskus vapaa-aikaa ja sananvapaus?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #34

No tottakai meillä on oikeutemme vapaa-aikaan ja myönnän että aika pieni vehje minulla on.

Mutta mietin vaan että toivottavasti sitä työminänsä ja maailmankatsomuksensa osaa erottaa kun valuttaa kansakunnan tuleviin toivoihin oppia. Siellä kun joutuu opettamaan persujenkin lapsia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

Äläpä kitise. Jäit kiinni sekä nätisti sanottuna valikoivasta moraalista että puoluetoimiston papukaijana toimimisesta. Nolo juttu.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #33

Aika monet saattavat kirjoittaa jostain ajankohtaisesta asiasta oman tekstinsä samoihin aikoihin. Et voisi enempää erehtyä, jos kuvittelet, että puoluetoimisto ohjailisi jollain tapaa sitä, mistä jäsenistö saa keskustella tai kirjoittaa ja millä pohjavireellä. Menee sangen väkevästi foliohattuiluksi, jos olen ymmärtänyt epäilyksesi oikein.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Guzenina on ennättänyt selittelemään sanomisiaan pyörittelemällä niitä lähinnä semanttisessa mielessä:

  "– Ensinnäkään en sanonut, etteikö meidän puolueessa voisi joku työuupumusta kokea. Se on eri asia, kuin valitella työn raskaudesta. Viittasin kevyempään valitteluun, hän toteaa."

Vai että kevyempää valittelua.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Marian ongelma on se, että ei ole mahdollista "hävitä". En sano että kyse olisi narsistista, mutta eräs ihmismielen vaurio on sekin, ettei oikeasti tunnusta tehneensä väärin tai tyhmästi.

Ei sillä, näitä ihmisiä on maailma täynnä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maintsiko Guzenina Lindströmiä nimeltä, EI, vaan puhui monikossa ministerien uhriutumisista ja antoi kehut Risikolle ja Granh-Laasoselle jotka tekevät työnsä enempää valittamatta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä se nyt hitaammallekin kävi selväksi että mitä Maria tarkoitti. Twitterissä käytännössä suoraan puhui Jarpasta mainitsematta nimeltä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mariaa on omienkin piirissä moitittu tästä puheesta ja hän on pahoitellut asiaa, joskin aitoon poliitikon tapaan vältti sanomasta, että " pieleen meni täysin".

Ongelma on se, että jos samana päivänä julkistetaan iso juttu valtalehdessä , kannattaa katsoa, mitä omassa puheessa samasta aiheesta sanoo - ja miten se voidaan pahalla tahdolla tulkita.

Niin harkitsematon Maria ei kuitenkaan ole, että olisi tämän tehnyt tahallaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Nyyh.Taas persuja on sorsittu .Metiakin jatkuvasti kimpussa iltapäivälehdissä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Guzenina: "Minä puolestani otan opikseni tästä ..."
Jospa moni muukin ottaisi opikseen, mutta vähän toivottomalta keskustelun perusteella näyttää.

Mitä keskustelussa esitettyyn epäilyyn puoluetoimiston kampanjasta tulee, niin kun Aamulehti kerta aloitti, niin tämähän onkin blogisti Muhosta paljon laajempi kampanja:
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/maria-guzenina-si...

Anton Laakso ylempänä muuten palautti uskoni siihen, etteivät kaikki vihreät olekaan hoitoa tarvitsevia persufoobikoita. Kiitos tästä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Olen jo yli kymmenen vuoden blogien kirjoittamisen ajan ollut ensisijaisesti sitä mieltä, että keskustelua ei tulisi sensuroida, vaikka saisi osakseen mitä tahansa törkeyksiä. Ne eivät minua hetkautakaan suuntaan tai toiseen. Nyt teen poikkeuksen ja Marja-Liisa Kalkelan kommentointi päättyy tähän.

Jos ei ole pienintäkään aikomusta pysyä asiassa vaan toitottaa joka paikkaan itse keskustelun aiheesta riippumatta samaa litaniaa hallituksen surkeudesta liittyen työllisyysasteeseen ja työvoimapolitiikkaan niin julistakoot jossain muualla.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Työuupumus on vaka asia joka pitää hoitaa myös asianmukaisesti kuntoon, niinkuin monet jo kommentoineet, siitä ei parane viikon saikulla. Olen vierestä seurannut kun 15 tuntistä päivää 40 vuotta työtä tehnyt henkilö muutui kuin toiseksi henkilöksi puolen vuoden loman jälkeen.

Joten kyllä tuosta Lindströmin "työuupumuksesta" viikon saikulla selviäminen tulee uhriutuminen välttämättäkin mieleen, oli blogisti miten mielensä pahoittanut tämän arvostelijoita kohtaan, tosiasioita ei vain voi välttää.

Tämä on muutenkin persujen matalan moraalin politiikkaa jota tottunut näkemään, sormella ollaan aina osoittamassa muita kun jotain tapahtuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Älä viitsi. Luehan edellä olevia vihreiden kannattajien kommentteja, niin niistä kun näyttäisi olevan asiallisuuskin hvin kaukana.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ties kuinka monennen kerran totean, että lääketieteen ammattilainen on Lindströmiä hoitanut ja antanut sairaslomansa sen pohjalta. Hoitojaksoon kuuluu varmasti myös asianmukaiset kontrollikäynnit. Toipumisen kulusta sinulla - joskaan ei myöskään minulla - ole mitään tietoa.

Sen lisäksi, ja kuten kirjoitin, jokaisen pitäisi ymmärtää ihmisten olevan yksilöitä ja kaikkien samoista terveydesongelmista kärsivien yksilöiden henkilökohtainen tilanne ei ole keskenään verrannollinen.

En kykene ymmärtämään näin runsasta suorastaan epäinhimillisten kommenttien määrää, joita olen eilisestä lähtien saanut. Onko persu teille ihminen ollenkaan - tästäkö tässä nyt onkin kiinni?

Yhtäkkiä tuntuu siltä kuin kaikki ihmisyyden ja yksilöllisyyden periaatteet olisi unohdettu, kun vimma lähteä tuomitsemaan "matalasta moraalista" ja "uhriutumisesta" sumentaa järjenjuoksun.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Janne, jos ihan pieneksi hetkeksi irrottaudut tuosta uhrilampaan roolista ja yrität päästä aivan neutraaliin olotilaan, niin voisitko edes pikkiriikkisen verran pystyä kuvittelemaan, että Lindströn-casessa saattaisi olla kysymys pelin politiikasta? Olisiko jollakin kenties hitusen aihetta epäillä sellaista? Vai onko ilman muuta selvää, että tapahtumilla ei ole minkäänlaista yhteyttä keskenään? Vain sattumaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #57

Olemme heti kättelyssä eri mieltä siitä, millainen on neutraali mielentila. Minun näkemykseni mukaan siihen ei kuulu automaattinen salaliiton ja poliittisen kähminnän epäily varsinkin, kun tästä ei ole hallituksen vastustajien spekulointia parempia todisteita, eli käytännössä ei todisteita lainkaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #58

Emmehän ole vielä mitään mieltä neutraalin mielentilan olomuodosta. Riittää kunhan kerrot, voisiko tällainen poliittinen pelinpito mielestösi mitenkään, edes parin promillen verran, olla mahdollista, vai onko se absoluuttisesti poissuljettu mahdollisuus?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #59

Tämänhetkisen kelvollisen tiedon valossa, johon hallituksen tai persujen vastustajien spekulaatiot eivät lukeudu, mitään syytä epäillä politikointia ei ole. Muutan mieltäni heti, kun minulle esitetään kelvolliset perustelut osoitukseksi tällaisen tapahtumisesta.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

En minä ole työuupunut, eikä se ole ollut missään vaiheessa diagnoosi.

Sairastuin. Diagnoosina korkea verenpaine ja 2.tyypin diabetes.

Tätä sairautta ei ole "tilattu" mistään, kaikkein vähiten puoluetoimistolta vaan se tuli ihan omasta elimistöstä. Mutta hyvää päivän jatkoa kuitenkin!

Toimituksen poiminnat