Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Katse tulevaisuuteen ja fokus omaan tekemiseen

  • Kuvituskuvana toimikoon tällä kertaa Jyväskylän puoluekokouksen piirilippurivistö ja lihava sekä ruma minä.
    Kuvituskuvana toimikoon tällä kertaa Jyväskylän puoluekokouksen piirilippurivistö ja lihava sekä ruma minä.

Viime viikonlopun jäljiltä kävi ilmi, että ennustajan lahjani ovat kehnon puoleiset. Arvelin, että 12. puoluekokouksesta poistutaan samalla porukalla entistäkin yhtenäisempänä ja oman edun asemasta koko isänmaan etua ajavana rintamana, joka ei huoju tuulessa. Tältä linjalta kuultiin monia hienoja puheenvuorojakin. Arjen taas alettua pitikin todeta, miten kurjaa on huomata olleensa väärässä.

Ehkäpä tosiaan olikin niin, että SMP:ltä enemmän tai vähemmän suoraan verenperintönä saatu arvomaailma on ollut yhteensovittamaton siitä osittain jalostuneen modernin, länsimaalaisen oikeistopopulismin ja kansallismielisyyden kanssa, ja näiden kahden välille on kaiken aikaa kasvanut juopa.

Koska olen jo tapahtuneissa märehtimisen (tämä kirjoitus pois lukien) sijaan ratkaisukeskeinen ihminen, koen, että ei tässä välttämättä huonostikaan käynyt, joten katse tiukasti tulevaisuuteen ja fokus omaan tekemiseen. Mikäli jakolinjoja oli todella syntynyt, ja ne jatkoivat kasvamistaan, voidaan katsoa eduksi, että tämä irtiotto on nyt lopultakin nähty ja koettu.

Entistä yhtenäisempänä joukkona jatkamme tietenkin ja tismalleen samalla tiukan asiapitoisella agendalla kuin tähänkin saakka, mutta ensimmäisestä kappaleesta olennaisesti poiketen ei samalla porukalla kuin ennen edellisviikonloppua vaan erilaisella. Samat puolue- ja vaaliohjelmat ovat edelleen voimassa.

Viikon ykköspuheenaiheiden joukkoon ovat kuuluneet halla-aholaiset "junttaporukat", jotka laativat kokousviikonlopun käsikirjoituksen härskisti ja hävyttömästi jossain kulissien hämärissä. Niin ikään otsikoita myöten on esiintynyt vihjailuita siitä, että joillain kokoukseen osallistuneista henkilöistä on ollut jossain vaiheessa jokin raaja ikävässä asennossa ja veren alkoholipitoisuus hälyttävällä tasolla.

Maassamme on asiat suorastaan liian hyvin, jos keskeisin hälinän aiheuttaja on se, kuinka tulee tulkita sitä, kun ihmiset viittaavat. Tällä perusteella suomalaisissa alakouluissa on Hitler-jugendin veroista ainesta. Nykyihmisenä minun on äärimmäisen hankala kavahtaa mitään symboliikkaa ja siihen liittyviä sekä yleensä yliampuvia tulkintoja, joista keltainen media puolestaan repii "klikkikatiskoita".

Jos tässä siis kukaan tai ketkään junttaa tai junttaavat mitään mihinkään suuntaan niin puheenjohtajavaalien lopputulokseen pettyneet sekä patologisesti perussuomalaisia kohtaan vastenmielisyyttä kokevat henkilöt huhuja sekä valheita kansalaisten naamalle. Niin omien äänestäjiensä kuin kaikkien muidenkin.

Paikalla oli koko viikonlopun ajan sekä erityisesti kaikkein tärkeimpinä hetkinä sellainen määrä toimittajia, että "heilaukset" ja kurkunleikkauseleet olisivat päätyneet twiitteihin ja otsikoihin alta aikayksikön, jos sellaisia siis olisi tapahtunut. Samoin kuin se, että porukka olisi toikkaroinut ja mölissyt kaatokännissä.

Väittämät, etenkin valheelliset sellaiset, vaativat aina vastaväittämän oikomaan asioita. Kovin innokkaita toistelemaan huhuja ja valheita ovat olleet muutamat sellaiset henkilöt, joita ei näkynyt mailla saati halmeilla. Seuraavassa muutama erinomainen puheenvuoro koskien sitä, mikä oli meininki kokouksessa sekä sen jälkimainingeissa. Nimenomaan kokouksessa henkilökohtaisesti läsnä olleiden mukaan.

Aleksi Hernesniemi: "Puoluevallankaappaus" ja pari muuta satua"
Sanna Antikainen: "Mitä todella tapahtui Jyväskylässä?"
Sebastian Tynkkynen: "Loikkareiden ”Uusi vaihtoehto” aloitti 7 valheella ja minä kumoan ne"

Sanotaanko niin, että lukekaa (ainakin – lisääkin hyviä kannanottoja takuuvarmasti löytyy) nuo kolme kirjoitusta, jos haluatte avata silmänne totuudelle. Olkaa lukematta, jos haluatte elää valheessa ja uskotella itsellenne huhuja sekä valheita. Voin kuitenkin vakuuttaa, että tässä asiassa tietämättömyys ei ole vanhasta sananlaskusta poiketen siunaus.

Sebastian Tynkkynen nosti ylle linkatussa kirjoituksessaan esiin esimerkin todellisesta sekä, itseään Timo Soinia lainatakseni, härskisti ja hävyttömästi toteutetusta poliittisesta pelistä kaikkein hämyisimmissä kabineteissa ja takuulla kenenkään silmiltä näkymättömissä:

    "Lännen Media paljasti ennen puoluekokousta uuvattien laatiman suunnitelman sille varalle, että äänestystulos ei miellytä sisäpiiriä. Kukaan ei halunnut uskoa toimittaja Lauri Nurmin artikkelia todeksi, mutta todeksi se paljastui. Pahinta kaikessa on se, että puolueen tulevaisuudesta oltiin siis neuvoteltu toisten puolueiden kanssa."

Minäkään en tähän aluksi uskonut, mutta niin asia vain vaikuttaa yhä ilmeisemmältä ja samanaikaisesti irvokkaammalta, kun asiaa peilataan mm. Soinin aikaisempiin esiintuloihin. Tätä ei voi vallitsevassa asiaintilassa liikaa korostaa. Soinin onneksi tässä maassa ei toimi moraalista tuomioistuinta, joka sanktioisi kaksinaamaisuuden.

Mutta kuten sanottua: seisomme entistä yhtenäisempänä rivinä isänmaan asialla. Enää tässä puolueessa ei toivottavasti puhuta hillotolpista saati viljellä raamatullisia kielikuvia. Olkoon tämä sitten antikristillisyyttä, "joka rehottaa kaikkialla".

Katse tiukasti tulevaisuuteen ja fokus omaan tekemiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä te nyt aiotte tehdä tällä "tosi suomalaisella puolueellanne" ?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Johan minä sen itse kirjoituksessakin mainitsin, mutta voin toki toistaa sen uudestaankin:

    "Entistä yhtenäisempänä joukkona jatkamme tietenkin ja tismalleen samalla tiukan asiapitoisella agendalla kuin tähänkin saakka, mutta ensimmäisestä kappaleesta olennaisesti poiketen ei samalla porukalla kuin ennen edellisviikonloppua vaan erilaisella. Samat puolue- ja vaaliohjelmat ovat edelleen voimassa."
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ovatko ne samat hallitusohjelmat, joihin vielä viikko sitten puolueenne sitoutui, edelleen voimassa?

Vaihto hallituspuolueesta oppositiopuolueeksi kesken kaiken syö kaiken uskottavuuden, kuten Kankaanniemi viime viikolla osoitti. Semminkin kun puolueenne puheenjohtaja vielä viikko sitten vakuutti, että hän sitoutuu hallitusohjelmaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

"Ovatko ne samat hallitusohjelmat, joihin vielä viikko sitten puolueenne sitoutui, edelleen voimassa?"

Tuotahan on jo pari vuotta kyselty koska hallitusohjelma on perussuomalaisten osalta jäänyt tyhjäksi paperiksi, eli ei ole noudatettu. Et ole sitten seurannut mitä palautetta Lindström ja muut PS kansanedustajat ovat saaneet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Olen ja olen itsekin antanut palautetta. Makkonen nyt taas sotkee, kun heti pj-valintansa jälkeen ainakin Halla-aho peräänkuulutti nimenomaan hallitusohjelmaan sitoutumista. Kuulemma hänen johtamansa persut olisivat olleet mukana ja siihen sitoutuneet.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Kuulehan, muistaakseni H-a on sanonut puolueen noudattavan 2015 ek-vaalien ohjelmaa. Hallitusneuvotteluissa, jos niitä voi sellaiseksi edes kutsua, PS vaati hyväksytyn hallitusohjelman noudattamista päivitetyn maahanmuuttopoliittisen ohjelma (80 kohtaa) mukaan luettuna, josta on vielä toimia saamatta päätökseen. Tuohonhan Sipilä sanoi ettei hallitus tule enää toteuttamaan niitä sovittuja toimia, joita ei ole vielä pantu toimeen.

Tässä tuo maahanmuuton päivitetty ohjelma;
http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/H...

Luulen että tuo ohjelma sisältyy PS:n poliittiseen ohjelmaan, jollei se sisälly jo 2015 ek-vaaliohjelmaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #11

"Muistaakseni?" Halla-aho sanoi noudattavans hallitusohjelmaa joten "muistat" Sirpa väärin, mitään puhetta hänellä ei "muistaakseni" ollut persujen 2015 ek-vaaliohjelman noudattamisesta.
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hallaaho_info...

Tämän lisäksi, vielä viikko sitten, osa nykyisten persujen kansanedustajista (mm. mainittu Kankaanniemi) tuki täysillä hallitusta. Nyt kyselee, että meinaako hallitus (heh) kurjistaa köyhiä jne.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #12

Janne, älä viitsi epäillä muistiani. Ei kannata antaa lähteeksi verkkouutisia, kun totuus löytyy PS nettisivuilta, SU.

Halla-ahon puheessa J:ssä "Jussi Halla-aho (ps.) kertoi Jyväskylän puoluekokouksen linjapuheessaan näkemyksiään hallitusyhteistyöstä. Hän pitää kiinni 2015 sovitusta hallitusohjelmasta sekä perussuomalaisten puolueohjelmasta. Halla-aho suhtautuu myönteisesti hallituksessa vaikuttamiseen, muttei millä hinnalla hyvänsä."
https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kunnioittaa...

Sandvik vahistaa Halla-aho sanoneen valinnan ja tapahtumien jälkeen; "Olen korostanut, että tapahtuneesta huolimatta puolueen tulevaisuus näyttää varsin hyvältä. Mikään ei ole muuttunut. Kuten uusi puheenjohtajammekin totesi, myös puolueen kaikki ohjelmat ovat voimassa. Tavoitteet ovat siis samat kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.
https://www.suomenuutiset.fi/ossi-sandvik-perussuo...

Myös Slunga-Poutsalo vahvistaa saman "Slunga-Poutsalo pitää kovin vieraana ajatuksena, että puolue lähtisi nyt profiloitumaan johonkin ihan muualle, esimerkiksi laitaoikeistoon. Puolueella on voimassa olevat ohjelmat, jotka käsittelevät muitakin asioita kuin maahanmuuttoa. Ne ovat koko puolueen hyväksymiä, eikä kukaan ole niitä muuttamassa, jatkokauden saanut puoluesihteeri muistuttaa." https://www.suomenuutiset.fi/riikka-slunga-poutsal...

Asiasta toiseen. Kaiketi olet huomannut uutisoinnin tuulitukien olevan suunnittelupöydällä. Näin siinä kävi kun kokoomus ja keskusta pääsevät sanelemaan kaikesta. Siis ihan kaikesta pari vuotta, jollei hallitus hajoa sitä ennen. Orpokin saa valehdella vastuiden kasvamisen olevan nolla Kreikalle vasta myönnetystä uudesta maksuerästä.
http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2...

Tämä on kuules vasta alkusoittoa siihen mitä tuleman pitää. ;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

"Hän pitää kiinni 2015 sovitusta hallitusohjelmasta sekä perussuomalaisten puolueohjelmasta."
Ovatko nuo kaksi sama asia?

"...tuulitukien..."
Kyllä olen huomannut. Tämä oli odotettavissa siitä lähtien, kun ministerityöryhmä ne uudet tuulituet päättivät viime vuoden loppupuolella, mukana kaksi persuministeriä. Näin käy kun kokoomus, keskusta ja persut pääsivät päättämään aivan kaikesta. Tosin ongelma on puoluekentän läpikäyvä eikä mahdollisesta uudesta hallituksesta olisi ainakaan tullut helpotusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #19

Janne, pitäisihän sinun tuo tietää kunnallispolitikkona ettei tietenkään ole sama. Jokainen puolue joutuu tinkimään omista puolueohjelmistaan hallitusohjelmaa sovittaessa. Oppositiossa taas puolueilla on omat ohjelmansa joihin vetoavat.

Tuulituet valmistelee uutisen mukaan tietnkin keskustan ministeri K. Tiilikainen. Kuinkas muuten eli ei ex-persuministereillä ole kuules enää sanansijaa. Näin se menee jatkossakin ovat kuunteluoppilaina, jolleivat istu ihan Orpon ja Sipilän sylissä. ;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

Kuntapoliitikkona (heh) en edes väittäisi että asia on sama, kuten Halla-aho edellä sanoessaan että noudattaisi vaaliohjelmaa JA hallitusohjelmaa.

Persuministereillä ei ole ollut sanansijaa uuteen tuulivoimatukeen sen jälkeen kun he hyväksyivät uuden tuulivoimatuen. Koskee koko persujen silloista ja nykyistä ek-ryhmää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #5

Ei tartte ole kummoinenkaan politiikan seuraaja että kykenee tekemään eron hallitusohjelman (kompromissi, sitoudutaan jos aiotaan olla hallituksessa) ja oman ohjelman (jota pyritään edistämään mikäli hallitusohjelman kompromissit eivät rajoita).

Päivänselvää on se, että oppositiopuolue ei ole enää sitoutunut hallituksen kompromissiin vain omaan ohjelmaansa täysimääräisesti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #13

Onhan se päivän selvää. H-a puhui halitusohjelmasta.
Uskottavuuden kannalta on snadi ongelma, kun mielipide kääntyy viikossa 180 astetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #14

Siis kenen mielipide on muuttunut ja miten perustelet?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #14

Juu miultakin on mennyt ohi että mikä mielipide halliksella on kääntynyt viikossa 180 astetta. Hän meni kesärantaan puoluejohtajana ja totesi että puolue on valmis sitoutumaan hallitusohjelmaan mutta vaatii sen kokonaisvaltaista toteuttamista myös persuille tärkeille asioille.

Sai pakit (tai oli saanut jo ennakolta jos tulee valituksi kuten myöhemmin tuli selviksi) ja nyt perussuomalaiset noudattavat omaa ohjelmaa eivätkä hallitusohjelmaa.

Mielestäni nimenomaan Halla-Aho on tavattoman johdonmukainen.

EDIT:
Jos viittaat Kankaanniemeen, niin hän käytti sitä opposition vapautta kun hallitusohjelman kahleet eivät enää sido sanomisia. Kyllä Toimi on ollut tuota mieltä aina, mutta ei ole voinut mitään sanoa kun puolue oli sitoutunut hallitusohjelmaan myös niiden persuille ikävien asioiden osalta.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eli kun suurin osa kansanedustajista, ja kaikki ministerit nostavat kytkintä, "te jatkatte yhtenäisenä..." ?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ymmärrän toki vallan hyvin, että mitä haet takaa. Jäljelle jäänyt puolueväki paitsi kansanedustajineen myös kunnanvaltuutettuineen tulee jatkamaan työtä yhtenäiseltä linjalta, jonka voi niin halutessaan käydä lukemassa eri ohjelmapapereista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Enää tässä puolueessa ei toivottavasti puhuta hillotolpista saati viljellä raamatullisia kielikuvia.

Hillotolpat pois, sen hyväksyn. Mutta saako käyttää raamatullista "tuhlaajapojan paluu" -vertausta, mikäli joku uuvateista päättää palata emopuolueeseen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Toivottavasti enempi vähemmän PS:n tulevaan politiikkaan. Ei luonnollisestikaan poista sitä etteikö uskovaiset voi osallistua puolueeseen. Ei pidä syrjiä ketään. Näin pitäisi olla myös muissakin puolueissa. Politiikkaan ei pitäisi kuulua uskonto. Paitsi islamin oppiin se ainakin joillekin ryhmille kulunee.

Myös kaikenlaiset hillotolppa sutkaukset, puhumattakaan persut ei p..... myy jne. Eivät kuulu asialliseen politikkan tekemiseen.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kirjoittamallani pyrin ilmentämään konkretian tarvetta mielikuvien sijaan. Sellaisia ulostuloja, joiden todellisen sisällön selvittämiseen ei vaadita teologian tohtoria.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuinka suuren ongelman Keskustalle ja Kokoomukselle (voit lukea: Sipilälle ja Orpolle) ajattelet aiheutuneen siitä, että Halla-aho oli istuttamassa ulkoministerin paikalle Laura Huhtasaaren. Huhtasaaresta olisi kaiketi tullut myös trion jäsen.

Huhtasaari teki upean ulkoministerikampanjan (kaksi viimeisintä blogia olivat ulkomaanmatkakertomuksia). Ikävää, ettei kampanja vakuuttanut hallituksen johtokaksikkoa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Voin ollla väärässä, mutta Luin jostain Halla-ahon ajatelleen ulkoministeriksi Terhoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puhutaan takinkäännöstä kun nämä henkilöt lähtivät persuista.

Se, että kaksi päivää sen jälkeen kun persut on hallituksesta erotettu, mielipide on yhtäkkiä täysin hallituksen linjaa vastaan, herättää suurta hilpeyttä.

Miksi tätä sitten kutsuisi? takinkääntö on hieman liian vaisu sana tähän prosessiin. :)

Toimituksen poiminnat