Janne J. M. Muhonen Kriittisiä puheenvuoroja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaiset ja turvapaikanhakijat Suomessa 2015

Eduskunnan oma tutkimuskomitea selvittämään vuoden 2015 invaasiota?

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Kimmo Sasi kirjoitti äsken Helsingin Sanomissa, että kommunismi ja fasismi voidaan rinnastaa toisiinsa ja vaati, että lähimenneisyyden tapahtumia pengotaan ja tutkitaan (https://www.verkkouutiset.fi/kimmo-sasi-kommunistien-rikokset-yha-kasittelematta/).

Erittäin hyvä!

YK:n vai salakuljettajien määrittelemät kiintiöt?

EU suunnittelee taas turvapaikanhakijoille pakollisia kiintiöitä jäsenmaihinsa. Lisäksi puuhataan sakkoa / turvapaikanhakija, jos jäsenmaa ei ota hakijaa vastaan. Hullua, tällä tavoin laillistetaan salakuljettajien bisnes ja innostetaan heitä yhä suurempien ihmismäärien tuontiin. Sillä mitä enemmän ruuhkaa EU:n ulkorajoilla on sitä enemmän EU:n pitäisi taas kasvattaa jäsenmaidensa kiintiöitä.

Jussi Halla-aho vs. sisäministeriö, kuinka moni saa oleskeluluvan?

 

Viime viikon kotouttamisen tiedotustilaisuudessa ennakoimme, että noin yli 10000 viime syksynä tullutta turvapaikanhakijaa tulee saamaan myönteisen oleskelulupapäätöksen. Arvio on Sisäministeriöltä, joka olettaa että 30-35 % maahan saapuneista turvapaikanhakijoista saa luvan. Jussi Halla-Aho arvioi itse, että vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista 25000 tulee saamaan myönteisen päätöksen. Olen saanut paljon kyselyitä tästä ja avaan tässä omia suuntaa-antavia näkemyksiäni:

YLEn Uutisten tulisi keskittyä objektiiviseen tiedon välittämiseen

Yleisradio uutisoi verkkosivuistollaan tänään Poliisihallituksen julkaisemista viime vuoden rikostilastoista. Otsikoksi oli valittu "Runsasta pariakymmentä turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta". Uutisessa kerrottiin turvapaikanhakijoita olevan raiskaukssita tai törkeistä raiskauksesta epäiltyinä 25 kappaletta.

Mitä turvapaikanhakija tietää?

Suomeen tulleilla ei useiden uutisten perusteella näytä olevan juuri minkäänlaista tietoa Suomesta. Vähistä tiedoista iso osa on huhuja, joista niistäkin osa salakuljettajien propagandaa. Vähemmistö pakenee oikeasti sotaa ja vainoa. Heidän tietämättömyytensä ei yllätä, mutta muiden kyllä.

 

Turvapaikkajärjestelmän uskottavuus on turvattava

Merivartioston asiakirjatutkija Pekka Hiltusen mukaan tietyllä sota-alueella asumisen todistamaan pyrkivien asiakirjojen väärennöstapaukset ovat kaksinkertaistuneet verrattuna aiempaan. Syy on turvapaikanhakijakriisi, eikä ole tietenkään missään määrin yllättävää, että lisääntyneen laittoman siirtolaisuuden myötä myös väärinkäytösten määrä kasvaa.

Turvapaikkaralli ei ole solidaarisuutta vaan hulluutta

 

Olin työmatkalla Syyriassa viisi viikkoa, piipahtaen myös Jordaniassa ja Libanonissa mieheni kanssa loka-marraskuussa 2010. Leikkipaikan vieressä, Vanhan Damaskoksen laidalla noin 12-vuotias poika osoitti valokuvaajaa aidon näköisellä leikkipistoolilla. Hänen hymynsä oli ylpeyden ja ujouden viikarimaista sekoitusta. Tytöt, vähän nuoremmat, huivein peitellyt, katsoivat poikaa ihailevasti. Yhdellä tytöistä oli ruusu kädessään. Lapset vaikuttivat hyvinvoivilta, luottavaisilta, keskiluokkaisilta.

 

Kempeleen raiskaustapaus vain jäävuoren huippu?

Kempeleläinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti hyväntahoisuuttaan turvapaikanhakijoita kohtaan ja antoi Kempeleen asuntonsa näiden käyttöön. Mediatempauksellaan Sipilä sai runsaasti myönteistä julkisuutta ympäri maailman.

Unelmilla on myös hintansa

Pakolaisvyörylle ei näy loppua. Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen tasaista tahtia, tosin määrät ovat olleet hieman laskussa sitten viime syksyn.

Terroristit ovat iskeneet Pariisissa ja lisäiskuja on myös onnistuttu estämään sekä Ranskassa että Saksassa. Ruotsissa terrori-iskun valmistelusta epäiltyä irakilaismiestä haetaan Suojelupoliisin mukaan myös Suomesta.

Maahanmuuton hintalapusta on tullut kestämätön

Jo viikko sitten julkaistun artikkelin mukaan humanitaaristen maahanmuuttajien, eli pääasiassa pitkin syksyä Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden hintalappu per yksi ainoa vuorokausi on miljoonan euron luokkaa. YLE:n tarjoamista 24 000 turvapaikanhakijasta sekä 43,00 € vastaanottokulusta per henki per vuorokausi muodustuu loppusumma 1 032 000 €/vrk. Tästä seuraa pelkkiä vastaanottokuluja n. 356 000 000 €/vuosi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä